Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-2

O ΠΑΣ προηγήθηκε με τον Ζάιρο και φάνηκε να βρίσκει τον δρόμο για ακόμη μια νίκη, όμως τελικά ο Αστέρας έφυγε από τα Γιάννενα με το «τρίποντο»! Μέσα σε 5′ οι Φαρίνια και Μάσα σκόραραν με την ομάδα της Τρίπολης να κάνει την μεγάλη ανατροπή!

Στάση Αστέρας για τον ΠΑΣ, με τους Αρκάδες παίζοντας πειστικό ποδόσφαιρο να σταματούν τους Ηπειρώτες και κυρίως να δείχνουν πως επέστρεψαν για τα καλά, μετά το τραγικό ξεκίνημα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη που πήγαινε από νίκη σε νίκη, προηγήθηκε στους Ζωσιμάδες με 1-0, αλλά είδε μέσα σε πέντε λεπτά τους αντιπάλους της να παίρνουν ένα σημαντικότατο τρίποντο.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έφτασε τους 9 βαθμούς και ανέβηκε στην 9η θέση, ενώ οι «κυανόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν μία μέρα πριν το ντέρμπι την διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 2.

Το πρώτο ανήκε στον ΠΑΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που ανήκε στον ΠΑΣ, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ξεκάθαρα διάθεση να κρατήσουν το μηδέν. Η πρώτη καλή στιγμή, εξαιρετικά καλή θα λέγαμε, σημειώθηκε στο 5′ με τον Μαμπουλού να κάνει την προβολή από πλάγια και μέσα από την μικρή περιοχή και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάτι φοβερό και έτσι φτάσαμε στο 22′ όταν και πάλι ο Μαμπουλού ήταν μοιραίος, καθώς έπιασε την κεφαλιά από πολλή καλή θέση, στέλνοντας τη μπάλα στα χέρια του Ντοναρούμα. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αστέρα στο διάστημα αυτό να μη μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Περιστερίδη.

Γκολ και απόλυτη ανατροπή

Και έτσι φτάσαμε στο δεύτερο μέρος που μας πρόσφερε πολλές συγκινήσεις, καθώς εκτός των τριών γκολ, είχαμε και την ανατροπή. Αρχικά πριν τα τέρματα, είχαμε και πάλι ευκαιρία για τον Μαμπουλού, με τον παίκτη που μπήκε ως αλλαγή στο Αγρίνιο και έδωσε τη νίκη (επίσης με ανατροπή), να χάνει στο 58′ και τρίτη ευκαιρία, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο χορός των γκολ άρχισε στο 63′ με τον Ζάιρο μετά από κόρνερ του Κοζορώνη να πηδάει πιο ψηλά και να ανοίγει το σκορ. Πριν όμως προλάβουν καλά καλά να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήρθε η απόλυτη ανατροπή. Αρχικά ο Φαρίνια ισοφάρισε για τον Αστέρα στο 72′ κάνοντας με κεφαλιά το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους Αρκάδες με τον Μάσα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να κάνει επίσης με κεφαλιά το 1-2 μετά από σέντρα του Φερνάντες και να διαμορφώνει το τελικό 1-2.

Στην συνέχεια ο Αστέρας κράτησε με άνεση αυτό το προβάδισμα και στο τέλος πανηγύρισε μια εξαιρετικά σημαντική νίκη, ειδικά μετά το τραγικό ξεκίνημα που είχε στα έως τώρα παιχνίδια.

MVP: Μπήκε ως αλλαγή και πραγματικά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 1-2 και έδωσε το σπουδαίο διπλό στον Αστέρα Τρίπολης. Μόνο και μόνο γιαυτό ο Μάσα είναι ο πολυτιμότερος του αγώνα

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πέτυχε το γκολ που άνοιξε το σκορ και έκανε δύο πολύ ωραίες προσπάθειες που όμως δεν αξιοποίησε ο Μαμπουλού. Ο Ζάιρο στάθηκε στο ύψος του αλλά αυτό δεν έφτανε για τον ΠΑΣ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στα προηγούμενα εντός έδρας ματς η άμυνα του ΠΑΣ έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο και κρατούσε με άνεση το μηδέν. Σήμερα όμως δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ήταν ο αδύναμος κρίκος.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο Αγρίνιο μπήκε και με δύο γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Σήμερα ο Μαμπουλού έκανε την μία γκάφα μετά την άλλη χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Ειδικά αυτή με την κοντινή προβολή ήταν η μεγαλύτερη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς λάθος η διαιτησία του Παπαπέτρου, σε έναν αγώνα που έτσι και αλλιώς δεν υπήρξε και η αμφισβητούμενη φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στο ποδόσφαιρο εκτός από την εμφάνιση χρειάζεται και ρέντα. Μια ρέντα που σήμερα δεν είχε ο ΠΑΣ, αλλά είχε ο Αστέρας. Οι Γιαννιώτες έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες, πέτυχαν ένα γκολ, όμως οι Αρκάδες με δύο ουσιαστικά καλές στιγμές έστειλαν ισάριθμες φορές την μπάλα στα δίχτυα και κέρδισαν. Τόσο απλό…

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας (79′ Καρανίκας), Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης (76′ Βιντάλ), Μπαμπουλού, Ζάιρο, Κόντε (55′ Γιάκος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου (64′ Κυριακόπουλος), Χαμντανί, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Καλτσάς, Φαρίνια (86′ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (76′ Μάσα), Νίκο Φερνάντες.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ