Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ 2-1 με Μαρκόφσκι

Ο Παναιτωλικός… φλέρταρε με την 3η σερί γκέλα, αλλά τελικά με τον λυτρωτή Μαρκόφσκι που μπήκε ως αλλαγή κέρδισε με 2-1 την μαχητική ΑΕΛ! Δύο δοκάρια οι Αγρινιώτες!

Πως έπαιξαν:

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το παιχνίδι με το 4-2-3-1, έχοντας τον Κυριακίδη κάτω απ’ τα δοκάρια. Οι Κλέσιο, Κούσας, Ροντρίγκες και Τσοκάνης αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα από δεξιά στ’ αριστερά. Στα χαφ κινήθηκαν οι Μάκος και Πάουλο, ενώ οι Ουάρντα, Φερέιρα και Λεντέσμα κινήθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τομανέ.

Η ΑΕΛ, με το ίδιο σύστημα, είχε τον Ξενοδόχοφ στην εστία, τον Ρέντζα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Κόντορ αριστερά και τους Γιοβάνοβιτς – Φάρκα στα στόπερ. Οι Ποτουρίδης και Άντονι βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή, με τους Αβραάμ (που έπαιρνε περισσότερα μέτρα για να βοηθάει τον Ναζλίδη) και τους Βαρέλα και Ναβάρο να πλαισιώνουν στην τριπλέτα πίσω από τον έμπειρο φορ.

Άργησε, αλλά ανέβηκε και δικαιώθηκε ο Παναιτωλικός

Ακόμα κι αν ήταν εκείνος πρώτος που ανησύχησε με την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη, ο Παναιτωλικός βρήκε τον τρόπο να ελέγξει το ματς όσο περνούσαν τα λεπτά και κατάφερε να έχει το πάνω χέρι με το προβάδισμα στην ανάπαυλα των πρώτων 45′. Ένα ματς που ξεκίνησε με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, αρκετά λάθη και δίχως ρυθμό, πήρε κλίση προς την πλευρά των γηπεδούχων. Κυρίως από τα πλάγια και φυσικά με … κινητήριο δύναμη τον Ουάρντα που κινούταν αριστερά, η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη προσπάθησε να φτιάξει ευκαιρίες και η Λάρισα έμεινε ν’ αμύνεται, με τους Αβραάμ και Ναζλίδη, που φάνηκαν κάπως πιο θαρραλέοι για να βγάλουν τους βυσσινί σε επιθέσεις, να «χάνονται». Στο 39ο λεπτό ο Ουάρντα είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ, όμως είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα στο 41′ με γέμισμα στο οποίο… παρενέβη ο Γιοβάνοβιτς για να μπερδέψει τον Ξενοδόχοφ και να γίνει το 1-0.

Αιφνιδιασμός, αλλά «τιμώρησαν» οι Αγρινιώτες

Ο Σάκης Τσιώλης έριξε στο παιχνίδι τον Μαρουκάκη με την έναρξη της επανάληψης και δικαιώθηκε απόλυτα, με τη Λάρισα να σκοράρει στη μόλις δεύτερη καλή της στιγμή στο παιχνίδι, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης! Ενώ ο Παναιτωλικός πίεζε και είχε ξεκινήσει αρκετά καλά, ήρθε η κατάσταση άλλαξε άρδην, με τους Αβραάμ, Μαρουκάκη και Ναζλίδη να συνεργάζονται και τον τελευταίο με πλασέ στην κίνηση να σκοράρει για το 1-1 στο 54ο λεπτό! Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πήρε θάρρος και ψυχολογία από το γκολ της ισοφάρισης και ο Μαρουκάκης με αρκετά σπριντ προσπάθησε να βάλει σε μεγάλους μπελάδες τους γηπεδούχους, με τον επόπτη να σηκώνει λανθασμένα το σημαιάκι του στο 59′ για οφσάιντ, με τον φορ της Λάρισας να έχει φύγει μόνος στην επίθεση… Ο Παναιτωλικός προσπάθησε και του πήρε αρκετά λεπτά για να ξαναβρεί τα πατήματά του όπως θα τα ήθελε στο γήπεδο και όταν ανέκτησε τα ηνία, τουλάχιστον στο θέμα του ελέγχου, είχε δοκάρι με τον Τομανέ σε κεφαλιά, στο 71ο λεπτό! Η Λάρισα θα μπορούσε ξανά κόντρα στη γενικότερη εξέλιξη του ματς να έχει σκοράρει αν ο Αβραάμ δεν έκανε τόσο δυνατή μπαλιά προς τον Ναζλίδη σε ωραία αντεπίθεση στο 80′ και πέντε λεπτά αργότερα, ο Μαρκόφσκι βρήκε… αεροδιάδρομο ανάμεσα σε Γιοβάνοβιτς και Φάρκας για να σκοράρει με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!

Man of the match: Ο Μαρκόφσκι που έδωσε τη νίκη στον Παναιτωλικό. Μπαίνοντας στο ματς με αλλαγή στη θέση του Ουάρντα και με τους οπαδούς των γηπεδούχων ν’ απορούν από τη στιγμή που ο Αιγύπτιος όπως και να ‘χει είναι πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες, ο Σέρβος άρπαξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και με κεφαλιά λίγο πριν το φινάλε έδωσε στους Αγρινιώτες το «τρίποντο». Θα μπορούσε, βέβαια, σε διαφορετική περίπτωση, να μοιραστεί το «βραβείο» του με τον Μαρουκάκη που μόλις μπήκε για λογαριασμό της Λάρισας, άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης με τα τρεξίματά του. Συνδυάστηκε ωραία με τους Αβραάμ και Ναζλίδη για να έρθει το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη και μπορούσε να απασχολήσει αρκετά τους αμυντικούς του Παναιτωλικού.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της ομάδας του Σάκη Τσιώλη. Το αμυντικό δίδυμο των Γιοβάνοβιτς και Φάρκας αποδείθηκε Αχίλλειος πτέρνα για τους φιλοξενούμενους. Τόσο με το λάθος στο πρώτο γκολ, όσο και με τον τρόπο που… μόνο χαλί δεν στρώνουν οι δυο τους στον Μαρκόφσκι για να σκοράρει με κεφαλιά στο 85’… Λίγο αργότερα θα μπορούσε να κάνει ζημιά και ο Κλέσιο, σε ακόμα μια φάση που τα στόπερ των «βυσσινί» είχαν κάκιστη αντίδραση.

Στο ύψος του: Ο Ουάρντα. Όσο κι αν ενθουσιάζεται πολλές φορές παίρνοντας πάνω του προσπάθειες που ξέρει… όλος ο κόσμος ότι δεν θα ολοκληρωθούν όταν πέφτουν πάνω του δυο και τρεις αμυντικοί, ήταν ο ποδοσφαιριστής από τους οποίου τα πόδια περνούσε κάθε επίθεση του Παναιτωλικού, είχε δοκάρι, αλλά δημιούργησε και το γκολ, έστω κι αν ήταν καθοριστική και… ευπρόσδεκτη για τα «καναρίνια», η παρέμβαση του

Η γκάφα: Του Γιοβάνοβιτς στο γκολ του Παναιτωλικού. Ο αμυντικός της Λάριοσας άνευ λόγου και αιτίας βάζει το πόδι μπροστά από τον Ξενοδόχοφ στην ακίνδυνη μπαλιά του Ουάρντα για να πάρει κεφάλι στο σκορ η ομάδα του Μαντζουράκη.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι, Διαμαντόπουλος, είχε να διαχειριστεί ένα παιχνίδι με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και από κάποιο σημείο και μετά έδειξε ότι δεν θα δείξει άλλη ανοχή, βγάζοντας κάρτες. Στο 59ο λεπτό ο Μαρουκάκης φάνηκε να φεύγει μόνος στην επίθεση από κανονική θέση, με τον επόπτη όμως να σηκώνει το σημαιάκι του.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Επιστροφή στις νίκες και ανάσα για τα «καναρίνια», που είχαν μείνει δίχως θετικό αποτέλεσμα σε τρία ματς συνολικά (δύο πρωταθλήματος κι ένα Κυπέλλου). Ο Σάκης Τσιώλης μπορεί να κρατήσει την αντίδραση της ομάδας του στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν με την είσοδο του Μαρουκάκη ήρθε η ισοφάριση και οι – ελάχιστες μεν – στιγμές πίεσης, αλλά έχει ακόμα θέματα να λύσει…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κούσας, Ροντρίγκες, Φερέιρα (84′ Ρόσα), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Ουάρντα (70′ Μαρκόφσκι), Λεντέσμα (57′ Κουτρομάνος), Τομανέ, Τσοκάνης, Κλέσιο

Λάρισα: Ξενοδόχοφ, Φάρκας, Ποτουρίδης, Γιοβάνοβιτς, Αβραάμ (81′ Κουτσιανικούλης), Ναζλίδης, Ρέντζας, Άντονι (87′ Ντέλετιτς), Βαρέλα, Κόντορ, Ναβάρο (46′ Μαρουκάκης)

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ