Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Οι νέοι ρόλοι – Αγκάθι το Eurogroup και η β΄αξιολόγηση

Στην κρίσιμη τελική ευθεία μπαίνει η κυβέρνηση Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ αφού με τον ανασχηματισμό του Σαββάτου τελείωσε και το εφεδρικό αυτό όπλο, πριν από την τελική μάχη των εκλογών.

Το νέο σχήμαπου προτάθηκε από τον πρωθυπουργό μέσα σε ένα κλίμα δυσφορίας της κοινωνίας όπως καταγράφηκε στις δημοσκοπήσειw, με τη ΝΔ να παιρνά μπροστά, έχει να αντιμετωπίσει ουκ ολίγες προκλήσεις αλλά και δυσκολίες.

Τις πρώτες εξετάσεις θα τις δώσουν αύριο οι νέοι υπουργοί κατά την παραλαβή παράδοση των υπουργείων όπου μπορεί να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των απερχομένων.

Ωστόσο, αύριο η μεγάλη μάχη θα δωθεί στο eurogroup όπου θα γίνει ο πρώτος απολογισμός της τρέχουσας κατάστασης όσον αφορά την δεύτερη αξιολόγηση. Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει κλείσει την αξιολόγηση κι όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Καθημερινή», σε καθημερινή βάση πρέπει να κλείνουν 3-4 μέτρα προκειμένου να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος που απορρέουν από το 3ο Μνημόνιο πρέπει να κλείσουν 93 δράσεις και υποδράσεις.

Το νεο κυβερνητικό σχήμα, όπως τους προέτρεψε και ο πρωθυπουργός, καλείται να έχει συλλογική λειτουργεία με συντονισμό και αλληλεγγύη αλλά και συννενόηση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για τις λειτουργίες. Ετσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος, μπρίφινγκ με τους πολιτικούς συντάκτες, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναδάκης, αναλαμβάνει σε καθημερινή βάση το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της καθημερινής σειράς του OPEN ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9 Ο Πέτρος ρωτάει την Ζωή τι έκανε τα 100.000 ευρώ που της έδωσε. Η...