Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα συμπεριλαμβάνεται και το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων, με τους δανειστές και ιδίως το ΔΝΤ να πιέζουν την κυβέρνηση για την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

Σύμφωνα με τη Realnews, το σχέδιο για τους e-πλειστηριασμούς έχει μπει δυναμικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς οι δανειστές εκτιμούν ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα ξεπεραστούν οι αντιδράσεις από τους πολίτες και το μπλόκο στα Ειρηνοδικεία.

Η υλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα στηρίζεται στην δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας -ενδεχομένως στα πρότυπα αυτών του ΤΑΙΠΕΔ ή του «Τειρεσία»- στην οποία ο συμβολαιογράφος που θα ορίζει η τράπεζα θα ανεβάζει το προς πλειστηρίαση ακίνητο. Το μόνο που απαιτείται η μία νέα διάταξη στον Κώδικα Δικονομίας.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιος (Δημόσιο ή τράπεζες) θα «τρέξει» την ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι δανειστές όμως επιμένουν ότι πρέπει να είναι οι τράπεζες.

koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top