Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σωσίβιο για Μέρκελ η DEUTSCHE BANK οξυγόνο για Τσίπρα


-Πανικός στην ΕΕ για την ύπαρξη του Ρωσικού στόλου στην Μεσόγειο

– Η προδοσία της Κύπρου από Αναστασιάδη – Τσίπρα περνάει από δημοψήφισμα

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στο Κυριακάτικο φύλλο (20/11/2016) της Ελεύθερης Ώρας, έγραφα ότι η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Γερμανίας και όχι μόνο, η Deutsche Bank, σύμφωνα με τους Αμερικανούς έχει άνοιγμα στις αγορές, περί τα 50 τρις δολάρια. Κατάρρευση της εν λόγω τράπεζας θα προκαλούσε παγκόσμιο σοκ, πολλαπλάσιο εκείνου της Lehman Brothers. Όταν το ΔΝΤ εκτιμά ότι η κατάρρευση της Deutsche Bank θα δημιουργήσει Παγκόσμιο Συστημικό Κραχ. Μια πιθανή κατάρρευση της Deutsche Bank θα δημιουργήσει κατάρρευση ολόκληρου του οικοδομήματος της Ευρωζώνης. Γι΄αυτό στη Γερμανία είναι συνεχή τα δημοσιεύματα τρόμου από μεγάλες γερμανικές εφημερίδες. Επίσης, η Deutsche Bank καλείται να πληρώσει στις ΗΠΑ πρόστιμο 14 δις δολαρίων, που επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ (εποπτικές της αρχές) για τη συμμετοχή της τράπεζας στο σκάνδαλο τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.

Έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει ως πρόταση στην Άγκελα Μέρκελ:

Οι ΗΠΑ λύνουν το ζήτημα βιωσιμότητας της Deutsche Bank και η Γερμανία κάνει απομείωση του ελληνικού χρέους. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο τα οφέλη για τον Τραμπ είναι διπλά. Και εξασφαλίζει την εύνοια ενός στρατηγικού εταίρου των ΗΠΑ (Ελλάς) και δεν διασαλεύει την παγκόσμια τραπεζική ισορροπία.

Ως μεγάλος επιχειρηματίας ο Τραμπ, γνωρίζει από διαπραγμάτευση.

Η Μέρκελ και η Deutsche Bank θεωρούσαν ότι το πρόστιμο θα κυμαινόταν περί τα 2,5 – 3 δις δολάρια. Και η είδηση του προστίμου των 14 δις δολαρίων, έπεσε σαν ταμπλάς στο κεφάλι της Άγκελας Μέρκελ. Γιατί θεωρείται, πολύ δύσκολο να μπορέσει η Deutsche Bank να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο και είναι δεδομένη πως αυτή η αδυναμία θα παρασύρει όλο το γερμανικό τραπεζικό σύστημα.

Από εκεί και μετά, το ζήτημα είναι τι θα επιλέξει η Καγκελάριος της Γερμανίας.

Θα στηρίξει με κρατικά κεφάλαια την Deutsche Bank; Μια προοπτική που μέχρι αυτή τη στιγμή απορρίπτει η Μέρκελ. Όταν το Φθινόπωρο του 2017, έχει εκλογές στη Γερμανία και φαντάζει απίστευτα δύσκολο, να ζητήσει από του γερμανούς φορολογούμενους να στηρίξουν το εγχείρημά της.

Άρα, για την Frau Merkel το δίλημμα είναι πολύ μεγάλο! Δηλαδή, μπρος βαθύ και πίσω ρέμα!

Ίσως λοιπόν, η διαχεόμενη – από κύκλους Τραμπ – λύση της Deutsche Bank, να βοηθήσει την Άγκελα Μέρκελ.

Άλλωστε, ο Ντόναλντ Τραμπ, που ως μεγάλος επιχειρηματίας που έστησε μια οικονομική αυτοκρατορία, γνωρίζει από σκληρές διαπραγματεύσεις και ενδεχομένως να αποβούν υπέρ της Ελλάδος!!

Φόβος τους και τρόμος τους, η εκλογή Τραμπ και το σεργιάνι του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο.

Από τη μια μεριά η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, από την άλλη το σεργιάνι του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο. Και τα δυο τα υποδέχθηκαν οι Παγκοσμιοποιητές με φόβο και τρόμο. Τραμπ και Πούτιν τους χαλούν τα σχέδια. Από κοινού ναρκοθετούν στο πεδίο δράσης της Νέας Τάξεως Πραγμάτων.

Έτσι, φεύγοντας από την Αθήνα ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, μετέβη στο Βερολίνο. Εκεί όπου είναι η νέα Ευρωπαϊκή έδρα της ΝΤΠ. Έπρεπε να συζητηθούν αυτά τα δυο θέματα.

Στο τραπέζι του φόβου και του τρόμου, συσκέφθηκαν: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

Βλέπετε, οσονούπω, η ρωσική αρμάδα θα περάσει από τα στενά της Μάγχης και έπρεπε να αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μπάρακ Ομπάμα προσπάθησε να τους καθησυχάσει, προβλέποντας, ότι όσον αφορά τον Τραμπ, στην πορεία θα ρίξει τους “επαναστατικούς” του τόνους. Όσον αφορά την έλευση του ρωσικού στόλου από τα στενά της Μάγχης, πρέπει να αντιμετωπισθεί με νηφαλιότητα και να μην επιτραπεί στα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου, ο ελλιμενισμός του.

Ωστόσο, παρά την προσπάθεια του Ομπάμα, ο φόβος και ο τρόμος εξακολουθούν να φωλιάζουν στα σωθικά των τοκογλύφων – “εταίρων” μας στην ΕΕ…

Τσαλακωμένος ο Ομπάμα στην επίσκεψη της Αθήνας.

Ας γυρίσουμε όμως λίγο πίσω. Στις συζητήσεις που έλαβαν χώρα μεταξύ του Ομπάμα και του Τσίπρα. Ο “ωτακουστής” του Μαξίμου μας ενημέρωσε, ότι ο Ομπάμα στα “θέλω” του προς τον Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν πιεστικός αλλά απόλυτα χαλαρός. Βλέπετε, είχε μεσολαβήσει η εκλογή του Τραμπ. Εξ ου και το προσωνύμιο, “κουτσή χήνα” για τον απερχόμενο Πρόεδρο, που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για τον απερχόμενο Πρόεδρό τους.

Πάντως εσείς, θα ενθυμείσθε, ότι έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει πως ο Μπάρακ Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα, όχι για να εκπληρώσει κάποιο παιδικό του όνειρο, αλλά για να κλείσει τα θέματα της διχοτόμησης του Αιγαίου και της κατάργησης της κυπριακής δημοκρατίας.

Προς το παρόν, η εκλογή Τραμπ, “πάγωσε” τον διακαή πόθο της Παγκοσμιοποίησης για διχοτόμηση – τριχοτόμηση του Αιγαίου μας. Γι΄ αυτό, αποθαρρύνουν και δεν επιτρέπουν στον Τούρκο Σουλτάνο Ερντογάν, ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Ομπάμα, Τσίπρας, Αναστασιάδης, υπέρ της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο

Όμως, στο θέμα της κατάργησης της κυπριακής δημοκρατίας, δεν κάνουν πίσω. Επιμένουν οι Παγκοσμιοποιητές ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017 που αναλαμβάνει επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρος των ΗΠΑ, πρέπει να έχει τεθεί η υπογραφή του Ομπάμα στην κατάργησή της.

Άλλωστε, το δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα στο δείπνο που του παρέθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο, ότι υποστηρίζει τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο. Στην οποία θέση, συμφώνησε απόλυτα ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως έχει συμφωνήσει και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Συμφώνησαν επίσης, να μην υπάρχουν εγγυήτριες δυνάμεις στο Νησί.

Όπως επίσης, συμφωνούν να παραμείνουν τα στρατεύματα Κατοχής στα Κατεχόμενα. Η μοναδική αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού, ήταν να γίνει η σταδιακή αποχώρησή τους.

Μια καθ΄ όλα προδοτική στάση από Τσίπρα και Αναστασιάδη, που εν τοις πράγμασι αποδέχονται την επίσημη διχοτόμηση της Κύπρου μας.

Μοναδική άμυνα της διχοτόμησης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Η μοναδική αντίσταση στο σχέδιο της ΝΤΠ για την Κύπρο, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄, ο οποίος υπενθυμίζει στον Αναστασιάδη ότι έχει υποσχεθεί να φέρει την όποια λύση προτείνει για το Κυπριακό, με τη μορφή δημοψηφίσματος.

Ένα δημοψήφισμα, που δεν θέλουν ούτε ο Ομπάμα, ούτε ο Τσίπρας, φοβούμενοι την ετυμηγορία του λαού.

Αποτιμάται ως θετικό τελικά το ταξίδι Ομπάμα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις ακριβείς πληροφορίες μας, το ταξίδι του Ομπάμα στην Αθήνα αποτιμάται ότι είχε θετικό πρόσημο. Γιατί, λόγω της εκλογής τον Ντόναλντ Τραμπ, ήλθε με ψαλιδισμένα τα φτερά. Γι΄ αυτό δεν ήταν καθόλου πιεστικός για τα εθνικά μας θέματα. Από την άλλη, η επίσκεψή του στην Ακρόπολη και ο επίλογος του λόγου του με το επιφώνημα: “ζήτω η Ελλάς”, εκτιμώ πως είχαν μόνο θετικά αποτελέσματα για την Πατρίδα μας.

Όμως, εάν είχε εκλεγεί η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπάρακ Ομπάμα – όπως εκτιμούν πολλοί διπλωμάτες – θα ήταν πολύ επιθετικός και πιεστικός προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Επίσης, όπως μας μετέφεραν οι πηγές μας, ο Ομπάμα με το “ζήτω η Ελλάς” και με την εν γένει παρουσία του στην Αθήνα, ήθελε να στείλει μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από τη στιγμή που οι σχέσεις των δυο ανδρών είναι απολύτως διαταραγμένες από την εποχή του Πραξικοπήματος στην Τουρκία για την ανατροπή του Ερντογάν.

Επίκειται ο πολιτικός θάνατος της Άγκελα Μέρκελ.

Παρ΄ ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας ανακοίνωσε, πως στις προσεχείς γερμανικές εκλογές θα διεκδικήσει εκ νέου την επανεκλογή της στην Καγκελαρία, για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο ως ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ, εν τούτοις μέχρι τότε έχουμε να διανύσουμε πολλούς μήνες. Προσωπικά επιμένω στο ενδεχόμενο της απόσυρσής της από την πολιτική σκηνή. Και δεν είναι μόνο δική μου εκτίμηση. Είναι εκτίμηση γερμανικών πολιτικών κύκλων. Βέβαια, θα εξαρτηθεί και από την τακτοποίηση του δυσβάσταχτου προστίμου στην Deutsche Bank, που ήδη δημιουργεί πολλές παρενέργειες στο πολιτικό στίβο της Γερμανίας.

Επανέρχομαι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ