Μειωμένες κατά 4,2% αναμένονται οι φετινές χριστουγεννιάτικες δαπάνες των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, εκτιμάται ότι θα περιοριστούν στα 439 ευρώ, έναντι 457 ευρώ την περσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες προτίθενται να δαπανήσουν 156 ευρώ για αγορές φαγητών, 128 ευρώ για αγορές δώρων, 69 ευρώ για κοινωνικές εξόδου και 86 ευρώ για ταξίδια και εκδρομές.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κάθε νοικοκυριό σκοπεύει να ξοδέψει 517 ευρώ – ποσό μειωμένο κατά 1% έναντι του 2015. Τις υψηλότερες δαπάνες προτίθενται να κάνουν οι Δανοί, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί.

Παράλληλα, το 52% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα του παρέμεινε σταθερή ή βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του 2016, ενώ το 49% ότι εκτιμά ότι θα βελτιωθεί περαιτέρω το 2017.

Μεταξύ των Ελλήνων ωστόσο, το ποσοστό απαισιοδοξίας ανέρχεται στο 87% καθώς η συντριπτική πλειοψηφία εκτιμά ότι το τρέχον έτος, η οικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώθηκε. Μάλιστα, το 73% θεωρεί ότι οι αρνητικές τάσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος.

toxrima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top