Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τροπολογία Παππά για τις διαφημίσεις στα ΜΜΕ

Νέα εξάμηνη παράταση για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζόμενων από τα ΜΜΕ προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Με την τροπολογία μετατίθεται εκ νέου κατά έξι (6) μήνες, δηλαδή από την 1-4-2017 (αντί από 1-10-2016 που ισχύει σήμερα), η εφαρμογή της διαδικασίας για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζόμενων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Όπως αναφέρει η τροπολογία, για το χρονικό διάστημα μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, εξακολουθεί να εφαρμόζεται η ισχύουσα διαδικασία για την τιμολόγηση των διαφημιζόμενων βάσει τιμοκαταλόγου που υποβάλλεται στην οικεία ΔΟΥ από τα ΜΜΕ, καθως και η δυνατότητα τιμολόγησης στις διαφημιστικές εταιρείες που μεσολαβούν.

Η αιτιολογική έκθεση αναφέρει πως “η νέα παράταση κρίθηκε αναγκαία καθώς οι προθεσμίες που δόθηκαν παρά τις παρατάσεις αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ασφυκτικές για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον διαφημιστικό τομέα και είναι ακόμα σε εξέλιξη διαβούλευση του σχεδίου νόμου Ηλεκτρονικό Σύστημα Διάθεσης Διαφημιστικού Χρόνου”.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την ίση μεταχείριση στο χώρο εργασίας ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής και το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση αππο την Ολομέλεια, το πιθανότερο, την ερχόμενη εβδομάδα.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17 Ο Παύλος συναντά τον Σπύρο για να μάθει για το συμβάν στο Εργατικό Κέντρο και...