Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2016 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σκοπός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΠτΔ, μετά την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του Νόμου Παππά για την παροχή τηλεοπτικών αδειών πανελλήνιας εμβέλειας, ήταν να του ζητήσει να προασπίσει τους θεσμούς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως του ανώτατου άρχοντα του δημοκρατικού πολιτεύματός μας. Και ταυτόχρονα να του υπενθυμίσει ότι λόγω της πολιτικής παρακμής της κυβέρνησης, επιβάλλεται να πάμε σε εκλογές.

Εκλογές μετά τις εκλογές στη Γερμανία.

Ωστόσο, ο “ωτακουστής” του Προεδρικού Μεγάρου μας ενημέρωσε ότι η απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρη και ευθεία: “Η Μέρκελ δεν θέλει εκλογές στην Ελλάδα πριν από τις δικές της εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017 στην Γερμανία. Γι΄ αυτό ασχολήσου με αλλαγή της πολιτικής σου ατζέντας και πάψε να ζητάς εκλογές”.

Τόσο απλά, τόσο λυτά αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι. Γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα υπερχρεωμένη και δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες. Ανήκει εκεί που ανήκουν τα αεροδρόμιά της, οι εθνικοί οδοί της, τα λιμάνια της, οι επικοινωνίες της, η ενέργειά της, ο πλούτος της. Ανήκει στη Γερμανία.

Πάντως θα επιμένω να λέω, πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή κυβερνήσεως στην Πατρίδα μας. Ενδεχομένως να υπάρξει δοτή κυβέρνηση του στιλ Παπαδήμου – το έχω γράψει πολλές φορές – που θα είναι επικεφαλής (Πρωθυπουργός) άνθρωπος των “αγορών”. Άνθρωπος των δανειστών – τοκογλύφων “εταίρων” μας. Επί παραδείγματι ο Γιάννης Στουρνάρας. Γιατί ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης μπορούν να εξαερώσουν τη χύτρα της οργής του λαού μας. Μια τέτοια απόφαση πιθανώς να συνοδευτεί με μερική αφομοίωση του χρέους για να γίνει η δοτή κυβέρνηση πιο εύπεπτη στον ελληνικό λαό.

Βέβαια, αυτά επιθυμεί η Μέρκελ, αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα πράξουν οι Αμερικάνοι.

Η στάση της Τουρκίας πονοκεφαλιάζει τις ΗΠΑ.

Από τη στιγμή που οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι απόλυτα τεταμένες. Όταν, από τη μια μεριά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του ΄16 που υποκίνησαν οι Αμερικάνοι και η μη έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, στη συνέχεια, και από την άλλη η αναθέρμανση των σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας με τις ενεργειακές συμφωνίες των δυο χωρών, έχουν πονοκεφαλιάσει το Πεντάγωνο που προσπαθεί να βρει άμεσες λύσεις.

Γιατί, η Τουρκία αποτελεί σοβαρό κρίκο στην αλυσίδα της επιρροής των ΗΠΑ ανά τον κόσμο. Και δεν της δίνουν το δικαίωμα να αλληθωρίζει προς Ρωσία μεριά. Από τη στιγμή που έχουν υποστεί συντριπτικό χτύπημα από τη Ρωσία στο ζήτημα της Συρίας, δεν είναι δυνατόν να ανεχθούν ένα ακόμη μεγαλύτερο.

Έτσι, παντί τρόπω θα περάσουν στον Ερντογάν το μήνυμα: “Ή υποχωρείς και αφήνεις τα σούρτα – φέρτα με τη Ρωσία επιστρέφοντας στη Συμμαχία ή σε αυτοκτονούμε”.

Σε στρατιωτική αδυναμία και ομηρία ο Ερντογάν.

Το οξύμωρο της ιστορίας μας είναι ότι, οι κεμαλικοί στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο τάχθηκαν κατά πλειοψηφία στο πλευρό του. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής ότι ο κεμαλικός Διοικητής της Α΄ Στρατιάς τάχθηκε στο πλευρό του Ερντογάν μη υποστηρίζοντας το πραξικόπημα. Και απέτρεψε τον αποκλεισμό της Γέφυρας του Βοσπόρου. Μιας κινήσεως εξόχως σημαντικής για την έκβαση του πραξικοπήματος κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όταν η Α΄ Στρατιά είναι η ασπίδα της Κωνσταντινουπόλεως. Γι΄ αυτό από τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας του πραξικοπήματος ορίσθηκε ο Ουμίτ Ντουντάρ, ως νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ των τουρκικών δυνάμεων.

Έτσι, αποσαφηνίζεται καθημερινώς ότι οι κεμαλικοί αξιωματικοί έπαιξαν σπουδαίο παιχνίδι υπεροχής. Όταν βοηθώντας τον Ερντογάν και παράλληλα αδειάζοντας τους ισλαμιστές αξιωματικούς. Οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθηκαν, ξευτελίστηκαν και φυλακίστηκαν. Τουλάχιστον σε ένα ποσοστό 70%. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι κεμαλικοί ελέγχουν τον τουρκικό στρατό.

Όμως, αυτό υπαγορεύει όχι μόνο την ομηρία του Σουλτάνου, αλλά και την αδυναμία της στρατιωτικής ισχύος της γείτονας χώρας. Όταν, οι περισσότεροι αξιωματικοί αποψιλώθηκαν από τις νευραλγικές θέσεις τους και οι οποίοι ήταν εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίσουν στρατιωτικές κρίσεις αλλά και ένα ενδεχόμενο πόλεμο. Επί παραδείγματι, οι περισσότεροι από τους έμπειρους πιλότους που υπερίπταντο – παραβιάζοντάς τον – του ελληνικού εναέριου χώρου είναι φυλακισμένοι. Οι οποίοι ήξεραν τα κατατόπια και αυτόν τον εναέριο χώρο τον είχαν χαρτογραφήσει σε τετράγωνα.

Ο Ερντογάν χοντραίνει το παιχνίδι.

Παρά ταύτα, ο Ερντογάν χοντραίνει το παιχνίδι στην πολιτική σκακιέρα και καλλιεργεί εχθρικό κλίμα κατά της Ελλάδος, είτε με τις συνεχείς δηλώσεις του περί αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης και της κυριαρχίας των νησιών μας του Αιγαίου Πελάγους, είτε μέσω πανάκριβων τηλεοπτικών σήριαλ που δημιουργούν την απόλυτη διαστρέβλωση της ιστορίας. Πολυδάπανα προπαγανδιστικά τούρκικα σήριαλ, που επί σειρά ετών προωθούσαν μέσα στα ελληνικά σπίτια, όλα τα βοθροκάναλα της διαπλοκής και της ανομίας, ενδιαφερόμενα μόνο για το οικονομικό κέρδος τους.

Έτσι, ο Ερντογάν ως καλός παίκτης στη διεθνή πολιτική σκακιέρα πραγματοποιεί εξαγωγή κρίσεως, απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ακροατήριο για να καλύψει τα όσα φασιστικά έχει κάνει στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα. Επίσης, στέλνει μηνύματα αποσταθεροποίησης της Μεσογείου για να βάλει φραγή στα σχέδια των ΗΠΑ για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους. Κάτι που έχει ήδη υποσχεθεί η Χίλαρι Κλίντον.

Το ελληνικό στράτευμα είναι αξιόμαχο. Από ανταλλακτικά και υλικό πως πάμε;

Οι αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις με τις υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας Οινούσσες και Παναγιά του συμπλέγματος της Χίου, έχουν θορυβήσει το Επιτελείο του Στρατού μας και για τον λόγο αυτό συμπεριέλαβαν στην άσκηση Παρμενίων 2016 που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, την ανακατάληψη της Χίου από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό σχέδιο επιχείρησης ανακατάληψης της Χίου (τυχαίο ή συμπτωματικό;), την ανακατάληψη πραγματοποίησε η 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Η αποβατική ενέργεια έγινε στο χωριό Βολησσός Χίου. Με την υποστήριξη της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Ωστόσο, η πληροφορία που μας δόθηκε είναι ότι η επιχείρηση καθυστέρησε πάρα πολύ λόγω …“μικρών” προβλημάτων των στρατιωτικών μέσων μεταφοράς του στρατεύματος. Γι΄ αυτό, θα ήταν χρήσιμο αν μπορούσε να μας καθησυχάσει κάποιος αρμόδιος για την επάρκεια ανταλλακτικών στο Στρατό μας και αν το παλαιωμένο στρατιωτικό υλικό (στόλος) είναι επαρκή ώστε να αντιμετωπίσει μια πραγματική απόπειρα κατάληψης της Χίου από τους Τούρκους;

Χίος και Μυτιλήνη στενάζουν από τους “πρόσφυγες – μετανάστες”.

Όπως επίσης, θα πρέπει να μας απαντήσουν στην καταγγελία που μας έκανε αξιόπιστη πηγή μας:

Υπάρχουν επιτήδειοι – διάφοροι περίεργοι που συνεργάζονται με ΜΚΟ στη Χίο και τη Μυτιλήνη εκδίδοντας Συριακά διαβατήρια τα οποία πωλούν σε Αφγανούς, Μαροκινούς, Πακιστανούς, Αλγερινούς κ.α. έναντι αδράς τιμής προκειμένου να χαρακτηρισθούν ως πρόσφυγες από εμπόλεμη ζώνη;

Γιατί, αν συμβαίνει αυτό ποιος μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν μεταξύ τους τζιχαντιστές που θα ταχθούν στο πλευρό του εχθρού την ώρα της πολεμικής επιχείρησης;

Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι οι Χιώτες και οι Μυτιληνιοί μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι;

Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ησυχάζει;

Επανέρχομαι…

  
  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ