Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όταν ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Αλέξη ή η γελοιότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Του Σάκη Μουμτζή

Διαβάζω στην «Αυγή»( 24/11) πρώτη σελίδα, ψηλά δεξιά :[ Τραμπ σε Τσίπρα :« Κάνετε καταπληκτικές προσπάθειες.» Με πρωτοβουλία του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου σημειώθηκε χθες η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ—Τσίπρα].

Αμέσως μου ήρθαν στο μυαλό οι συνομιλίες που δήθεν έκανε ο Αλέξης με Ολάντ και Μέρκελ στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και κατά τις οποίες– σύμφωνα με τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου – ο πρωθυπουργός μας κατακεραύνωνε τους συνομιλητές του. Τους « κολλούσε» διαρκώς στον τοίχο. Και αυτοί άναυδοι και φοβισμένοι άκουγαν το «θηρίο».

Προφανώς, οι Συριζαίοι έκαναν την πονηρή σκέψη «πού να μάθουν τώρα οι βελανιδοφάγοι, τι είπαμε εμείς στους ιθαγενείς μας γι΄αυτές τις συνομιλίες». Και πράγματι οι κουτόφραγκοι άργησαν να αντιληφθούν πώς παίζεται το παιχνίδι στο εσωτερικό της χώρας. Όταν όμως το κατάλαβαν, οι μεν Γερμανοί διέψευδαν τα «πολεμικά ανακοινωθέντα» των συνομιλιών που διέρρεε το Μέγαρο Μαξίμου, ο δε Ολάντ είχε τον Τσίπρα σε ανοικτή ακρόαση. Τι ποιο ταπεινωτικό για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μα γιατί τα έκαναν αυτά, θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης. Γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν αναλάβει τον επικοινωνιακό τομέα, ήταν άριστοι γνώστες των μεθόδων της σοβιετικής προπαγάνδας και γιατί το πρώτο εξάμηνο του 2015 υπήρχε ένας κόσμος που πίστευε ό,τι του έλεγαν τα παπαγαλάκια του κόμματος. Όταν η αποδοχή του πρωθυπουργού υπερέβαινε το 70%, ήταν λογικό να υπάρχουν ευήκοα ώτα σε αυτές τις ανοησίες.

Σήμερα, αμετανόητοι συνεχίζουν το παιχνίδι της προπαγάνδας. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυρισθούν πως ο Τραμπ μίλησε με τον Τσίπρα για ένα εικοσάλεπτο, όταν ο νέος πλανητάρχης μίλησε με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, μόλις πέντε λεπτά.

Βέβαια οι συνθήκες άλλαξαν δραματικά σε σχέση με τους πρώτους μήνες του 2015. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, τα νέα επώδυνα μέτρα έρχονται, αλλά αυτοί εξακολουθούν να προπαγανδίζουν ασύστολα, προσπαθώντας να αναστηλώσουν το κύρος του Α.Τσίπρα. Δυστυχώς γι΄αυτούς, δεν τους βοηθεί καθόλου ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η τραγική εμφάνιση του κατά την επίσκεψη του Μπ.Ομπάμα, δεν στέρησε μόνον από τον ίδιο μια παγκόσμια προβολή, αλλά συγχρόνως καταρράκωσε το όποιο κύρος του είχε απομείνει. Η δυναμική επανεμφάνιση του Γ.Δραγασάκη μόνον τυχαία δεν είναι. Ήρθε την στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνεται κενό ηγεσίας.

Ο, τι και να γίνει, όσους φανταστικούς διαλόγους και να επικαλεστούν, έχουν «τελειώσει.» Το ξέρουν, αλλά κάνουν πως δεν το ξέρουν. Η ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός επικήδειου, καθώς προέβλεπε την επερχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Οι δε βουλευτές του απογοητευμένοι και χωρίς ηθικό, δεν γνωρίζουν τι πρέπει να υποστηρίξουν και τι να καταγγείλουν.

Στην επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία του Α.Τσίπρα με τον Ντ.Τραμπ αναμένω από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου, να δημοσιοποιήσουν την βεβαιότητα του πλανητάρχη για μια θριαμβευτική νίκη του Αλέξη στις προσεχείς εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ