Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος: Να κληθεί άμεσα ο Βαρουφάκης στην Εξεταστική Επιτροπή

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με παρέμβασή του στην συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ υποστήριξε ότι πρέπει «να προσκληθεί ο κ. Βαρουφάκης στην επιτροπή. Θα ήταν όαση για τις εργασίες της επιτροπής μας. Πρέπει να έρθει ο άνθρωπος που θριαμβολογούσε που έκλεισε τις τράπεζες. Που ταλαιπώρησε τον ελληνικό λαό. Που έφερε την χώρα σε αυτή την κατάσταση για προσωπικό του όφελος» για να προσθέσει πως «Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και αφτιά μας. Υπάρχουν υπεύθυνοι για τις επιπτώσεις του πρώτου εξαμήνου του 2015», όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες της επιτροπής έχουν περάσει στην έρευνα της δανειοδότησης των κομμάτων. Στην σημερινή συνεδρίαση καταθέτει ο πρώην οικονομικός υπεύθυνος της ΝΔ Θανάσης Σκορδάς ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι το σύνολο των δανειακών συμβάσεων του κόμματος έγινε «νόμιμα και χωρίς παραβίαση των τραπεζικών κανόνων που ίσχυαν κάθε φορά».

Πρόσθεσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας κατά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που περιελάμβαναν και «γαλάζια» δάνεια δεν προχώρησε σε υποβολή συστάσεων – παρατηρήσεων ενώ σημείωσε ότι «παρασχέθηκαν όλες οι εγγυήσεις που ζητούσαν οι τράπεζες και συγκεκριμένα οι κρατικές επιχορηγήσεις».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα δάνεια της ΝΔ ήταν εξυπηρετούμενα έως το 2012 ενώ εξήγησε ότι «μετά τα stress test των τραπεζών το 2010 ζητήθηκε μονομερώς από την ΑτΕ να υπογράψουμε νέα δανειακή σύμβαση με τετραπλάσια επιτόκια. Το ύψος των τόκων εκτοξεύτηκε από τα 230.000 ευρώ που πληρώναμε στο 1.000.000 ευρώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 97 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 97 Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη, γεγονός που τον...