Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εννέα τροφές για να «εξαφανίσετε» το κοιλιακό λίπος

Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν ανθυγιεινά τρόφιμα σε εμφανή σημεία στο σπίτι, όπως ο πάγκος της κουζίνας, ζυγίζουν περίπου 9 κιλά περισσότερο από όσους δεν το κάνουν.

Αντίθετα, όσοι αποθηκεύουν στα ντουλάπια και το ψυγείο υγιεινές τροφές είναι έως 6 κιλά πιο αδύνατοι.

Η αναδιοργάνωση της κουζίνας μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος χωρίς να καταφύγετε σε ακραίες δίαιτες ή να κόψετε «μαχαίρι» τους υδατάνθρακες.

Οι τροφές που ακολουθούν βοηθούν στο κάψιμο του λίπους και μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

Βραστά αυγά

Το τέλειο σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί και περιέχει 6 gr πρωτεΐνης με μόνο 70 θερμίδες. Παρέχουν επίσης το 7% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη D. Εκτός από ιδανικό πρωινό, μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτα για ένα γρήγορο, αλλά υγιεινό και χορταστικό γεύμα.

Ελιές

Έχουν μόλις 20 θερμίδες οι 5, είναι νόστιμες, υγιεινές και προκαλούν αίσθημα κορεσμού. Αντικαταστήστε το τυρί με ελιές στις σαλάτες, τα ζυμαρικά και τις ομελέτες για να μειώσετε τις θερμίδες.

Ελληνικό γιαούρτι

Το απλό γιαούρτι είναι φτωχό σε θερμίδες και πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά. Προτιμήστε το πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά αλλά όχι το 0%, το οποίο έρευνες έχουν δείξει ότι δεν χορταίνει και μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφών.

Μηλόξυδο

Χρησιμοποιήστε το μόνο του ή σε ντρέσινγκ για τη σαλάτα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μηλόξυδο μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τις λιγούρες.

Λεμόνια

Με μηδέν θερμίδες, ο χυμός λεμόνι είναι ιδανικό συνοδευτικό για το κοτόπουλο, το ψάρι ή τα βραστά λαχανικά. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια φέτα λεμόνι στο νερό για να κόψετε την όρεξή σας και να μειώσετε τις λιγούρες.

Παγωμένη μπανάνα

Βάλτε τις μπανάνες στην κατάψυξη και μόλις παγώσουν φτιάξτε ένα θρεπτικό κρεμώδες επιδόρπιο. Μπορείτε επίσης να την χτυπήσετε με λίγο γάλα και να φτιάξετε ένα smoothie με λίγες θερμίδες. Η μπανάνα είναι πολύ θρεπτική λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κάλιο και φυτικές ίνες.

Αλεύρι αμυγδάλου

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αλεύρι χωρίς γλουτένη στις συνταγές σας. Έχει τετραπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και προκαλεί διπλάσιο αίσθημα κορεσμού.

Άγλυκο κακάο σε σκόνη

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κακάο στα smoothies και το γιαούρτι και θα νιώσετε ότι τρώτε κάτι γλυκό με μόλις 12 επιπλέον θερμίδες. Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι τρώνε συχνά κακάο τείνουν να έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ.

Σολομός σε κονσέρβα

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα και βιταμίνη D που είναι σημαντικά για τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους.

Onmed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ