Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννη για Τραμπ: Να περιμένουμε τα άτομα της εξωτερικής πολιτικής για να δούμε προθέσεις

«Οι θέσεις του Ντόναλντ Τράμπ για την εξωτερική πολιτική δεν ήταν πολλές, άρα πρέπει να αναμείνουμε την στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών, για να μπορούμε να έχουμε, σε ότι αφορά την Ελλάδα, μία αίσθηση για το που θα πάει η αμερικανική εξωτερική πολιτική».

Αυτά δήλωσε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ιόνιαν ΤV», η βουλευτής και συντονίστρια των τομέων Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως ανέφερε στην συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη, «η εμπειρία έχει δείξει πως οι μεγάλες δημοκρατίες, όπως η Αμερική, έχουν πάρα πολλούς διαφορετικούς θεσμούς, οι οποίοι ελέγχονται» και πρόσθεσε: «Κανένας δεν είναι παντοκράτορας στην Αμερική και άρα θα υπάρχουν διάφοροι θεσμοί, οι οποίοι θα κρατήσουν μια ισορροπία στις διάφορες αποφάσεις».

Πάντως, όπως σημείωσε, «νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε για να δούμε πως θα τοποθετηθεί ο Ντόναλντ Τράμπ και σε ότι αφορά στην επιλογή των προσώπων, αλλά και δια των δηλώσεών του, σχετικά με την εξωτερική πολιτική».

Όσον αφορά στην εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως η εκλογή Τράμπ ήταν η μια μεγάλη έκπληξη, για πάρα πολύ κόσμο». Επίσης, ανέφερε ότι «η Αμερική έχει ένα νέο πρόεδρο, αλλά αναμφισβήτητα και μια βαθιά διχασμένη κοινωνία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ξεκινούν με καθυστέρηση

Δείτε πότε ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις 2024 και όλες τις νέες αλλαγές. Λίγες μέρες μένουν για να ξεκινήσουν οι νέες φορολογικές δηλώσεις. Συγκεκριμένα, το τελευταίο...