Μια δημοσκόπηση της public issue έρχεται να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό καθώς για πρώτη φορά εμφανίζει τη διαφορά με την οποία έχει προβάδισμα η ΝΔ να έχει εκτοξευτεί σε αστρονομικά
επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι τα τελευταία χρόνια οι έρευνες της Public Issue δημοσιεύονταν στην εφημερίδα «Αυγή», ωστόσο πριν λίγες ημέρες η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με την συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση - έκπληξη η ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής είναι μπροστά με 24 ποσοστιαίες μονάδες καθώς συγκεντρώνει 42% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην μέτρηση αυτή η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30%
Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8%, το ΚΚΕ με 7,5%, το Ποτάμι με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, η Ενωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ με 2% και λοιπά κόμματα 7,5%.

Αναλυτικά με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου η δημοσκόπηση δείχνει:

ΝΔ: 38,5-45,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 15-21%
ΧΑ: 6,5-9,5%
Δημοκρατική Συμπατάραξη: 6-10%
ΚΚΕ: 5,5-9,5%
Ποτάμι: 1,5-3,5%
ΑΝΕΛ: 1-3%
Ενωση Κεντρώων: 1-3%
Πλεύση Ελευθερίας: 1,5-3,5%

Χαστούκι όμως για τον Αλέξη Τσίπρα είναι και τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης όπως αυτό της δημοτικότητας πολιτικών αρχηγών που ο πρωθυπουργός έχει κατρακυλήσει πίσω από τους περισσότερους πολιτικούς αρχηγούς μόλις με 22% θετικές γνώμες έναντι 77% αρνητικών και βλέπει την πλάτη και του Βασίλη Λεβέντη που το 30% των πολιτών έχει θετική εικόνα.
Οι μόνοι αρχηγοί που ξεπερνά ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο συγκυβερνήτης του Π.Καμμένος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χ.Α. 


+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top