Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρατσιστική βία και φασισμός! Αφροαμερικανοί σπάνε στο ξύλο λευκό άνδρα στο Σικάγο φωνάζοντας: «Ψήφισες Τραμπ» [βίντεο]

Στο βίντεο, που φαίνεται ότι τραβήχτηκε με smartphone, διακρίνεται μια ομάδα νεαρών αφροαμερικανών, ανδρών και γυναικών, σ’ ένα απίστευτο ξέσπασμα βίας να ξυλοφορτώνουν έναν 49χρονο λευκό φωνάζοντάς του: «Ψήφισες Τραμπ» και «μην ψηφίζεις Τραμπ».

Το θύμα, ονόματι Ντέηβιντ Γουίλκοξ, είπε στην εφημερίδα Chicago Tribune ότι οδηγούσε το αυτοκίνητό του σ’ έναν δρόμο του Σικάγο όταν πέρασε ένα μαύρο σεντάν δίπλα του και γρατζούνισε το όχημά του.

«Σταμάτησε και τους ρώτησα αν είναι ασφαλισμένο το όχημά τους. Και πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει άρχισαν να με χτυπούν αλύπητα», είπε ο Γουίλκοξ.


(πηγή βίντεο: DNA Info Chicago)

Οι εικόνες της απίστευτης βιαιότητας προκαλούν σοκ: αρκετοί νεαροί και νεαρές πετούν τον 49χρονο στο έδαφος, τον κλωτσούν επανειλημμένα, ενίοτε και στο πρόσωπο. Γελώντας συνεχίζουν να τον χτυπούν δυνατά και να τον γρονθοκοπούν ακόμη και την ώρα που προσπαθεί απεγνωσμένα να συρθεί μέχρι το αυτοκίνητό του και να φύγει.

Η πόρτα του αυτοκινήτου παρέμεινε ανοικτή μέχρι τη στιγμή που ένας απ’ τους νεαρούς πήδηξε στη θέση του οδηγού κι έβαλε μπροστά.

Το θύμα κατάφερε να γαντζωθεί απ’ το αυτοκίνητο καθώς ο νεαρός ανέπτυσσε ταχύτητα.

«Πρέπει να έτρεχε με 120-140 χλμ την ώρα. Προσπαθούσε να με ρίξει, αλλά εγώ κρατιόμουν γιατί ήξερα ότι αν έπεφτα, θα σκοτωνόμουν», είπε ο Γουίλκοξ στην εφημερίδα.

«Τότε επιβράδυνε και κύλησα 5-6 φορές στο αντίθετο ρεύμα. Ο Θεός με φύλαξε…»

Ο Γουίλκοξ είπε ότι όντως ψήφισε τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά κανείς δεν μπορούσε να το ξέρει αυτό κρίνοντας μόνον απ’ το αυτοκίνητό του.

Για το νέο πρόεδρο είπε: «θα ανορθώσει την οικονομία, Πιστεύω ότι θα προστατέψει τη χώρα. Ξέρω ότι μερικές φορές δεν μιλά βάσει της πολιτικής ορθότητας, αλλά το ίδιο κάνει και το 95% του πληθυσμού.»

Σύμφωνα με το θύμα κάποιος που είδε τη σκηνή από μια κοντινή στάση λεωφορείου φώναζε: «καλά του κάνετε, είναι ένας απ’ αυτούς τους λευκούς του Τραμπ».

Η τοπική αστυνομία ερευνά το περιστατικό, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα social media με καταιγισμό επικριτικών σχολίων.

Μέχρι χθες το απόγευμα κανείς δεν είχε συλληφθεί για την επίθεση ή την κλοπή του αυτοκινήτου, σύμφωνα με το Associated Press.

ΠΗΓΗ: CHICAGO TRIBUNE iefimerida.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ