Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χάος στο κέντρο μεταναστών στη Μυτιλήνη! Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη και μεγάλη φωτιά

Μια μητέρα με τα δύο της παιδιά φαίνεται να έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε γκαζάκι μαγειρέματος μέσα σε σκηνή στον καταυλισμό της Μόριας, σύμφωνα με το skai.gr.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.

ΜΚΟ που βρίσκεται στον καταυλισμό με ανάρτησή της στο twitter αναφέρει πως υπάρχουν τρεις νεκροί στον καταυλισμό της Μόριας. Συγκεκριμένα η ΜΚΟ αναφέρει πως πρόκειται για μητέρα με δύο παιδιά.

Η ΜΚΟ Platanos Refugee Solidarity, Lesvos σε ανάρτησή της στο Facebook σημειώνει:

“Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Επιβεβαιώνεται ότι μια σκηνή κάηκε ολοσχερώς και μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της είναι νεκροί. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο. Πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα με γκαζάκι μαγειρέματος που εξερράγη εντός της σκηνής”.

Σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρει: δυο νεκροί και δυο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός από έκρηξη, πιθανά φιάλης υγραερίου, στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη. Από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μιά γυναίκα και ένα παιδί. Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατακαίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

Το τοπικό μέσο emprosnet.gr μετέδιδε λίγο νωρίτερα ότι στο hot spot της Μόριας επικρατούσε μεγάλη ένταση. Οπως ανέφερε οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μία ακόμη φωτιά σε σκηνές προσφύγων και μεταναστών, η οποία σύντομα προκάλεσε αφορμή για συμπλοκές μεταξύ μεταναστών.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα η φωτιά που ξέσπασε, προκλήθηκε από έκρηξη σόμπας με υγραέριο ή από γκαζάκι. Μέχρι να διαπιστωθεί το πως και γιατί έγινε η έκρηξη, προκλήθηκε μεγάλη ένταση, καθώς υπήρξαν σοβαρότατοι τραυματισμοί. Παράλληλα, σημείωνε πως από τη φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη σε σκηνές, υπάρχουν και παιδιά που έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 «Μείνε μακριά από το παιδί μου», ουρλιάζει έξαλλη η Ηλέκτρα στον Παύλο. Ο Νάσος έχει...