Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οργή στα ΜΜΕ της Βοσνίας για το «εμετικό» πανό: «Φασιστική συμπεριφορά Ελλήνων οπαδών»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς, έχει σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία στο χθεσινό 1-1 με την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια του για τη συμπεριφορά των Ελλήνων φιλάθλων στο «Καραϊσκάκη»:

«Οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, μας άξιζε η νίκη. Λυπάμαι για αυτό το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος, όταν ουσιαστικά ο αγώνας είχε τελειώσει. Δεν μπορώ να μην αναφέρω για τον διαιτητή που πιστεύω ότι πρέπει να ντρέπεται για τις αποφάσεις του και για τα δυο φάουλ που δεν έδωσε. Ελπίζω το ματς στην Βοσνία να είναι καλύτερο, να έχει καλύτερο πνεύμα», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Βοσνίας, ο οποίος μίλησε επίσης και για την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γήπεδο:

«Εγώ νομίζω ότι αυτό που είπα και στην αρχή ότι η Ελλάδα είναι μια φιλική χώρα, μπορούμε να θυμηθούμε ότι πέρασαν αρκετοί παίκτες μας από εδώ. Δεν είναι εικόνα που θέλαμε να δούμε, δεν εκπροσωπεύει τον ελληνικό λαό εμείς θα δώσουμε τα πάντα όταν έρθουν να μας τους φερθούμε με ευπρέπεια», δήλωσε σχετικά και κατέληξε:

«Δεν λέω ότι και οι οπαδοί της Βοσνίας αξίζουν επαίνους, δεν εννοούσα αυτό. Όταν έλεγα ότι υπήρχαν προβοκάτσια εννοώ αυτό που κυρίως συνέβαινε στο γήπεδο από πλευράς του διαιτητή και ότι σφύριζε μονόπλευρα. Ξέρω και γνωρίζω την Ελλάδα πολύ καλά και ότι εδώ είναι φίλαθλοι οι άνθρωποι και συμπεριφέρονται σωστά και αυτό που συνέβη δεν τους αντιπροσωπεύει.»

Στο μεταξύ, την οργή των ΜΜΕ της Βοσνίας προκάλεσε το πανό με απαράδεκτο εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στην ελληνική εξέδρα. Ένα πανό με αναφορά, στη σερβική, μάλιστα, γλώσσα, στη γενοκτονία περίπου 8.000 μουσουλμάνων, ανδρών και αγοριών, η οποία συντελέστηκε το 1995 στη Σρεμπρένιτσα από Σέρβους της Βοσνίας, σε ένα ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα πολέμου.

Για φασιστική συμπεριφορά από Έλληνες οπαδούς κάνουν λόγο τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν λόγο για «αντίποινα» στη ρεβάνς του Ιουνίου στη Ζένιτσα. Η σελίδα BiHfootball τονίζει: «Η Βοσνία έπρεπε να είχε νικήσει. Προφανώς Σέρβοι εθνικιστές ενσωματώθηκαν στην ελληνική κερκίδα. Η UEFA πρέπει να επιβάλει τιμωρίες για αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές. Καλώς να ορίσετε στη Ζένιτσα στις 9 Ιουνίου, φασίστες.»

Πιο μετριοπαθείς είναι αναφορές σε διάφορες ιστοσελίδες της χώρας. Το «Klix.ba» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το όμορφο γκολ του Πιάνιτς δεν ήταν αρκετό. Οι Έλληνες ισοφάρισαν στο τέλος. Προκλήσεις από τους οπαδούς των αντιπάλων με πανό για τη Σρεμπρένιτσα και αποδοκιμασίες στον εθνικό ύμνο της Βοσνίας. Τρεις Βόσνιοι χτυπήθηκαν από Έλληνες οπαδούς πριν τη σέντρα», ενώ η «Sportsport.ba» με τη σειρά της τονίζει: «Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Εξαιρετική εμφάνιση για ένα ημίχρονο από τη εθνική ομάδα, μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ μετά το πανέμορφο του Πιάνιτς, αλλά στο τέλος δέχτηκε την ισοφάριση».

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ