Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γεννηματά: Δεν κάνω πολιτικές συναλλαγές

«Αυτόνομη Πορεία, Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση». Αυτό το τρίπτυχο πολιτικής πορείας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΕΠΤΑ, μιλώντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα της δέχεται επιθέσεις με δημοσιεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.

«Αυτό που με εξόργισε το προηγούμενο διάστημα ήταν η προσπάθεια να φανεί ότι η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στηρίζεται σε μια «πολιτική συναλλαγή». Είναι πέρα από τις αρχές μου, πέρα από τις αξίες μου, πέρα από τον τρόπο που πολιτεύομαι εδώ και 16 χρόνια. Όσο κι αν μας πιέζουν, όσο κι αν μας χτυπούν θα μείνουμε σταθεροί σε αυτή τη συλλογική μας απόφαση», τόνισε εμφανώς ενοχλημένη.

Αναφερόμενη στις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι η συζήτηση μέσω επιτροπών, διαβουλεύσεων forum έχει τελειώσει. «Χρόνος για εσωστρέφεια και ομφαλοσκόπηση δεν υπάρχει όσο τα προβλήματα του ελληνικού λαού είναι τόσο μεγάλα. Είναι ώρα μάχης. Είπαμε προχωράμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όποιος το αποδέχεται είναι καλοδεχούμενος, όποιος έχει άλλες βλέψεις ας ακολουθήσει τη διαδρομή του».

Ειδική αναφορά έκανε στα σενάρια περί διαγραφής του Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζοντας ότι είναι στο ΠΑΣΟΚ, έχει τιμηθεί από το ΠΑΣΟΚ. «Μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις – στηρίζω άλλωστε την πολυφωνία μέσα στον χώρο και τη Δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων. Είμαστε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που πρέπει πια όλοι να σεβόμαστε και να στηρίζουμε στον δημόσιο λόγο μας τις συλλογικές αποφάσεις. Τα κόμματα προχωρούν μέσα από αποφάσεις της πλειοψηφίας. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να φύγει γιατί πιστεύω ότι αποδέχεται την πορεία της αυτονομίας, της συνεννόησης και της εθνικής γραμμής», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά. Τυατόχρονα σχετικά με την συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου και του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε ότι «αν ο κ. Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ αποδέχονται το πλαίσιο το οποίο έχουμε θέσει, έχουν προσκληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πως μαζί από το 2010 περπάτησαν το δρόμο μνημόνιο – αντιμνημόνιο και η χώρα δεν σηκώνει κεφάλι και επέμεινε στη πρότασή της για τη συγκρότηση κυβέρνησης Εθνικής συνεννόησης και ευθύνης.

«Ζητώ το αυτονόητο. Αυτό που έκαναν όλες οι άλλες χώρες σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι πολιτικές δυνάμεις συνεννοήθηκαν γύρω από ένα σχέδιο, το οποίο και εφαρμόστηκε. Είμαστε η μόνη χώρα που εξακολουθεί να μιλά για μνημόνια » σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ