Η παράταξης ΣΥΝΕΚ εκτιμάται ότι χάνει 5% ενώ η παράταξη της ΔΑΚΕ εκτιμάται ότι κέρδισε 7-8 ποσοστιαίες μονάδες

Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας έβγαλαν οι κάλπες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στις οποίες το 2014 πρώτη είχε αναδειχθεί η παράταξη ΣΥΝΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ η άνοδος για τη ΔΑΚΕ της ΝΔ εκτιμάται ότι πανελλαδικά θα είναι της τάξης του 6-7% την ώρα που η πτώση για τη ΣΥΝΕΚ αναμένεται να είναι της τάξης των 5 μονάδων.

Η εκτίμηση είναι ότι η ΔΑΚΕ θα κυμανθεί στο 27-28%, η ΣΥΝΕΚ στο 20% (από 25% στις περασμένες εκλογές) και το ΠΑΜΕ φέρεται να κρατά τα ποσοστά του γύρω στο 15%.

Για πρώτη φορά κατά το δημοσίευμα εμφανίζεται παράταξη που πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα με ποσοστά κοντά στο 1,5-2% ενώ η ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚΕ) κινείται γύρω στο 7-8%.

Ο ΓΓ της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε ότι η μεγάλη νίκη της παράταξής του αποδεικνύει ότι οι καθηγητές αποδοκίμασαν ξεκάθαρα την κυβερνητική πολιτική στην παιδεία, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και συνεργάτη του υπ. Παιδείας Θέμη Κοτσιφάκη να αποδίδει το εκλογικό αποτέλεσμα στη διάσπαση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, την αναμενόμενη φθορά και την καθολική πολεμική που υπέστη η ΣΥΝΕΚ.

Πρώτο Θέμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top