Οσοι θεώρησαν «έκπληξη» την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έχουν ξεχάσει τα δύο κριτήρια, με βάση τα οποία κάνει τις επιλογές προσώπων ο Αλέξης Τσίπρας.


Πρώτον, τον κυνισμό που ξεπερνάει κάθε ηθικό φραγμό. Οταν ο σημερινός εκλεκτός τους πρότεινε συνεργασία της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στα κεραμίδια (εδώ). Ηθελα να ήξερα πού βρίσκεται κρυμμένος ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.


Δεύτερον, τα πρόσωπα αυτά να προέρχονται από την παλαιοδεξιά (με επίφαση νεοκαραμανλισμού) και με βασικό χαρακτηριστικό τους την αποτυχία στην προτέρα πολιτική τους πορεία.

Ο Πολύδωρας αποτελεί τον τελευταίο (επί του παρόντος) κρίκο μιας τέτοιας αλυσίδας, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, βασικός υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή (2004-2009), οι οποίες οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό (κρυφό έλλειμμα 15%) και την μετέπειτα ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας.

Μέλη αυτής της αλυσίδας είναι:
Ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος (περιττεύουν οι περαιτέρω προσδιορισμοί)
Ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (πρώην εισαγγελέας και αρχηγός της ΕΥΠ), που επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή κολακεία προς τον Πρωθυπουργό που του έδωσε Χαρτοφυλάκιο.
Ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, πρόθυμος αρωγός των κυβερνητικών επιδιώξεων, ακόμα και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη (εδώ) και άλλοι σε κατώτερα πόστα.
Ο Πολύδωρας, «υπουργός της ζαρντινιέρας», των προσλήψεων (κατά προτεραιότητα) αγροφυλάκων καλείται τώρα να σώσει το νόμο Παππά, μετά το χαστούκι του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αλλωστε, τον έχει υποστηρίξει με θέρμη.


Η επιλογή Πολύδωρα φανερώνει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η παρέα του Μαξίμου δεν ενδιαφέρεται για συναινετική επιλογή των μελών του ΕΣΡ (ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης θα δεχόταν τον Πολύδωρα;) αλλά για την διασπορά δαιμονίων στη ΝΔ. Ομως, ακόμα και με τόσους πρόθυμους παλαιο-(δεξιούς) καραμανλικούς να υπονομεύσουν τον Μητσοτάκη, αβαντάροντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί ελλείψει ψηφοφόρων.
Τι απομένει στον Τσίπρα, αφού απορρίπτεται ο Πολύδωρας; Να καταφύγει στον μόνο αναξιοποίητο της παρέας Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος με την ευλογία του Άνθιμου μπορεί να πετύχει εκεί που απέτυχαν τα άλλα πολιτικά ρετάλια, τα οποία μαζεύει από δεξιά κι αριστερά ο Τσίπρας. Για το τέλος αφήνουμε την «περιποίηση» που επιφύλαξε πριν από λίγα χρόνια η ενημερωτική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ στον σημερινό εκλεκτό του κ. Τσίπρα. Απολαύστε.

Υ.Γ. Τελικώς ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης εμφανίστηκε. Καθυστερημένα, βέβαια, αλλά βρήκε κάτι να πει. Πάντα βρίσκει κάτι να πει…


Ακολουθήστε

Dim. Papadimoulis
✔@papadimoulisΟ Πολύδωρας είναι πολύ δεξιός. Δεν αρέσει σε πολλούς αριστερούς. Γιατί όμως λέει όχι η ΝΔ των Βορίδη-Άδωνι; Μήπως επειδή τον θεωρούν έντιμο;


Γιώργος Καρελιάς
protagon.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top