Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Τσίπρας ψωνίζει από το δεξιό πανέρι…

Οσοι θεώρησαν «έκπληξη» την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έχουν ξεχάσει τα δύο κριτήρια, με βάση τα οποία κάνει τις επιλογές προσώπων ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτον, τον κυνισμό που ξεπερνάει κάθε ηθικό φραγμό. Οταν ο σημερινός εκλεκτός τους πρότεινε συνεργασία της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στα κεραμίδια (εδώ). Ηθελα να ήξερα πού βρίσκεται κρυμμένος ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δεύτερον, τα πρόσωπα αυτά να προέρχονται από την παλαιοδεξιά (με επίφαση νεοκαραμανλισμού) και με βασικό χαρακτηριστικό τους την αποτυχία στην προτέρα πολιτική τους πορεία.

Ο Πολύδωρας αποτελεί τον τελευταίο (επί του παρόντος) κρίκο μιας τέτοιας αλυσίδας, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, βασικός υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή (2004-2009), οι οποίες οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό (κρυφό έλλειμμα 15%) και την μετέπειτα ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας.

Μέλη αυτής της αλυσίδας είναι:
Ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος (περιττεύουν οι περαιτέρω προσδιορισμοί)
Ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (πρώην εισαγγελέας και αρχηγός της ΕΥΠ), που επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή κολακεία προς τον Πρωθυπουργό που του έδωσε Χαρτοφυλάκιο.
Ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, πρόθυμος αρωγός των κυβερνητικών επιδιώξεων, ακόμα και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη (εδώ) και άλλοι σε κατώτερα πόστα.
Ο Πολύδωρας, «υπουργός της ζαρντινιέρας», των προσλήψεων (κατά προτεραιότητα) αγροφυλάκων καλείται τώρα να σώσει το νόμο Παππά, μετά το χαστούκι του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αλλωστε, τον έχει υποστηρίξει με θέρμη.

Η επιλογή Πολύδωρα φανερώνει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η παρέα του Μαξίμου δεν ενδιαφέρεται για συναινετική επιλογή των μελών του ΕΣΡ (ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης θα δεχόταν τον Πολύδωρα;) αλλά για την διασπορά δαιμονίων στη ΝΔ. Ομως, ακόμα και με τόσους πρόθυμους παλαιο-(δεξιούς) καραμανλικούς να υπονομεύσουν τον Μητσοτάκη, αβαντάροντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί ελλείψει ψηφοφόρων.
Τι απομένει στον Τσίπρα, αφού απορρίπτεται ο Πολύδωρας; Να καταφύγει στον μόνο αναξιοποίητο της παρέας Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος με την ευλογία του Άνθιμου μπορεί να πετύχει εκεί που απέτυχαν τα άλλα πολιτικά ρετάλια, τα οποία μαζεύει από δεξιά κι αριστερά ο Τσίπρας. Για το τέλος αφήνουμε την «περιποίηση» που επιφύλαξε πριν από λίγα χρόνια η ενημερωτική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ στον σημερινό εκλεκτό του κ. Τσίπρα. Απολαύστε.

Υ.Γ. Τελικώς ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης εμφανίστηκε. Καθυστερημένα, βέβαια, αλλά βρήκε κάτι να πει. Πάντα βρίσκει κάτι να πει…


Ακολουθήστε

Dim. Papadimoulis
✔@papadimoulis

Ο Πολύδωρας είναι πολύ δεξιός. Δεν αρέσει σε πολλούς αριστερούς. Γιατί όμως λέει όχι η ΝΔ των Βορίδη-Άδωνι; Μήπως επειδή τον θεωρούν έντιμο;

Γιώργος Καρελιάς
protagon.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 90 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. Επεισόδιο 90 Ο Γιώργης ζητάει από τους ναυαγούς να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν τον...