Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα σχόλια των τελευταίων ημερών στα social media για την υπουργοποίηση της Έφης Αχτσιόγλου, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για απαράδεκτη σεξιστική επίθεση και χυδαιότητα όπως διαβάζουμε στο crashonline.gr.

«Της επιτίθενται με ρηχές και μισογύνικες εκφράσεις- »Διακοσμητικό στοιχείο» η νέα Υπουργός »άπειρη», σίγουρα »κάποιος άνδρας θα αποφασίζει πίσω της»!», αναφέρει η ανακοίνωση του τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επισημαίνεται ότι η νέα υπουργός Εργασίας είναι «μια εργαζόμενη γυναίκα, σημαντική ερευνήτρια, με άποψη για τη ζωή, την επιστήμη και την πολιτική».

«Ο λόγος που επιλέχθηκε μια νέα γυναίκα για κάποιους δεν είναι το βιογραφικό της, οι σπουδές της, η δουλειά της, η μεθοδικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα καθήκοντά της αλλά υπονοείται ένας διαφορετικός τρόπος ανέλιξης. Πίσω από την απαράδεκτη αυτή σεξιστική επίθεση, κρύβεται το αναχρονιστικό, βαθιά πατριαρχικό, πλέγμα αντιλήψεων για τη γυναίκα – αντικείμενο. Ωστόσο, και σε πείσμα τους, αρέσει ή όχι, ενοχλεί ή όχι, είναι διαφορετική από τα πρότυπά τους», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Το φαινόμενο δυστυχώς δεν είναι καινούριο, επισημαίνεται ακόμη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι η δημόσια πολιτική ζωή της χώρας μας βρίθει από εκδηλώσεις σεξισμού και ανοικτής υποτίμησης των γυναικών, ενώ ως παράδειγμα φέρνει σεξιστικές επιθέσεις στη Ρένα Δούρου, την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη Θεανώ Φωτίου, «αλλά και σε αξιόλογες γυναίκες από άλλους πολιτικούς χώρους».

«Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου ΣΥΡΙΖΑ στέκεται απέναντι σε όλη αυτή τη σεξιστική χυδαιότητα, παραμένει αλληλέγγυο στις γυναίκες θύματα του σεξισμού. Δεν θα αφήσουμε καμιά γυναίκα να την αντιμετωπίσει μόνη της, είτε αυτή είναι επώνυμη είτε ανώνυμη. Θα παλέψουμε για να βρεθούν περισσότερες γυναίκες στα κέντρα λήψης απόφασης γιατί είμαστε μακριά ακόμη από το στόχο της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών. Και για άλλη μια φορά κατανοούμε την ανάγκη συσπείρωσης των γυναικών και την ανασυγκρότηση του φεμινιστικού κινήματος που θα παλεύει ξανά μαχητικά ενάντια σε ότι υπονομεύει την κοινωνική ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών και τη δημόσια εικόνα τους και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε», καταλήγει η ανακοίνωση.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top