Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η κλεψύδρα της κυβέρνησης: Τι προβλέπουν διεθνείς αναλυτές για τον χρόνο της

Απίστευτο πολιτικό χρόνο κατανάλωσε η κυβέρνηση αψημαχώντας με την Δικαιοσύνη αλλά και τα κανάλια με τον περίφημο νόμο Παππά, αφήνοντας ανοικτά όλα τα υπόλοιπα μέτωπα στα οποία, όπως επισημαίνουν αναλυτές, έπρεπε να είχε ρίξει το κύριο βάρος της.

Η απόσυρση, για την ακρίβεια αναστολή του επίμαχου άρθρου του νόμου Παππά, την τελευταία ώρα, δεν είναι ικανή να αντιστρέψει το κλίμα και να επανορθώσει τη ζημιά. Η τελευταία δημοσκόπιση που είδε το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνοντας την πολιτική φωτογραφία της στιγμής, είναι ενδικτική. Αναλυτές μάλιστα λένε, ότι ακόμα και υπερβολική να είναι η ψαλίδα που χωρίζει ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ, είναι τέτοια η απόσταση που είναι δύσκολη η επανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτιά.

Οι ίδιοι παρατηρητές εξάλλου, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει και ουσιώδη λάθη στους χειρισμούς της έναντι του διεθνούς αλλά και αμερικανικού παράγοντα. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το crashonline οι Αμερικανοί αλλά και οι Ευρωπαίοι, είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι έως και θυμωμένοι από το βέτο που άσκησε η χώρα έναντι της συνέχισης του εμπάργκο στην Ιρακινή τράπεζα Saderat, παρά την πίεση της Ουάσιγκτον. Ετσι, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, το ταξίδι του προέδρου της Αμερικής Ομπάμα, ενώ θα μπορούσε να προσφέρει τα μάλα, τελικά θα αποδειχθεί μία επίσκεψη και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη.

Και αυτό γιατί, οι Αμερικανοί ειναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με τα διπλωματικά και οικονομικά παιχνίδια της Αθήνας σε Βενεζουέλα,Ιράν,Κίνα και Ρωσία. Η αποψή τους είναι, ή ότι ανήκεις στη Δύση, ή όχι.

Η κυβέρνηση βέβαια, προσπαθεί να βρει εναλλακτικές λύσεις σε οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο. Πριν ένα μήνα, όπως ανέφερε η WSJ, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Ιράν είχε συναντήσεις στην Αθήνα με υψηλόβαθμους τραπεζικούς και τον Γιάννη Δραγασάκη όπου αναφέρθηκε και η υπόθεση της Saderat. Κάποιοι μάλιστα λένε, ότι η Saderat ενδιαφέρεται να συμμετέχει με κεφάλαια σε ελληνικές τράπεζες. Φυσικά αυτό, έχει εξοργίσει τους αμερικανούς επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες και κατ΄επέκταση συνολικά τον αμερικανικό παράγοντα που θεωρεί την συγκεκριμένη τράπεζα χρηματοδότη τρομοκρατών.

Ετσι, όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές τραπεζών, το ταξίδι Ομπάμα θα είναι άκαρπο για την Ελλάδα αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μπροστά στις εσωτερικές του πιέσεις δεν πρόκειται να ταχθεί με το μέρος της Ελλάδας, και να κονταροχτυπηθεί με την κυρία Μέρκελ προκειμένου να αποδεχθεί τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ίδιους αναλυτές, η ελληνική κυβέρνηση έχει μπει σε αντίστροφη πολιτική τροχιά καθώς εκτιμούν ότι η οικονομία θα επιδεινώνεται ραγδαία, ενώ υπολογίζουν ότι οι εκλογές θα είναι εντός του 2017, πιθανότατα από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, και με το πιο ευνοικό σενάριο, το αργότερο στις αρχές του Φθινοπώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/4/2024 Σάββατο με εξάγωνο Άρη/ Ουρανού και η μέρα είναι εκπληκτική για να τολμήσουμε σε αλλαγές, να παρακινηθούμε να κάνουμε νέα πράγματα...