Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του πρώην πρόεδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου τόσο ο νυν πρόεδρος κ.Παυλόπουλος όσο και ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και η κ.Γεννηματά.

Παυλόπουλος: Υπόδειγμα υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος ο Στεφανόπουλος

Συλλυπητήριο μήνυμα με αφορμή τον θάνατο του Κωστή Στεαφανόπουλου, εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρει στο μήνυμα του:


«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ’ όλη την σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος. Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων. Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του».

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.

Ο εκλιπών, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε ένας πολιτικός με ηθική και υψηλό όραμα για την κοινωνία, την οποία υπηρέτησε, κατά τη μακρά πολιτική του διαδρομή, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Μητσοτάκης: Καλό ταξίδι Πρόεδρε - Αξιος Ελληνας ο Στεφανόπουλος


Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασε στη είδηση του θανάτου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ενας άξιος Ελληνας. Καλό ταξίδι Πρόεδρε», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.


Διακρίθηκε ως δικηγόρος και ξεχώρισε ως βουλευτής με τη μοναδική ρητορική του δεινότητα. Διετέλεσε πετυχημένος υπουργός και αποτέλεσε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του και αγαπήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που στο πρόσωπό του είδαν έναν Πρόεδρο προσιτό, σεμνό, φιλικό, ακέραιο και απολύτως προσηλωμένο στο πνεύμα του Συντάγματος.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού που με τη διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση φίλων και αντιπάλων

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».


Γεννηματά: Τίμησε την Ελλάδα ο Στεφανόπουλος - Ηθος και συναίνεση

Τα tweet της κα Γεννηματά:
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top