Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Πάγο» στον γαλάζιο ανασχηματισμό βάζει η Πειραιώς

Με μία ολιγόλογη διαρροή ότι «δημοσιεύματα στον γραπτό, ηλεκτρονικό και διαδυκτιακο τύπο που μιλούν για δήθεν ανασχηματισμό στη ΝΔ, δεν ισχύουν», επιχείρησε χθες η Πειραιώς να σταματήσει το δημοσιογραφικό και πολιτικό θόρυβο που προκάλεσε η πληροφορία ότι είναι προ των πυλών και ο ανασχηματισμός στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Σε μία στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να καταστήσει την Κρήτη, στην οποία περιοδεύει από χθες, προπύργιο εκλογικής κυριαρχίας ενώ, παράλληλα, εξαπολύει νέο κύκλο επιθέσεων προς την κυβέρνηση, η σκόνη που σηκώθηκε αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές κάθε άλλο παρά ικανοποίησε το γαλάζιο επιτελείο. Έτσι, αργά το βράδυ της Τρίτης επιχειρήθηκε να μπει τέλος στα σενάρια. Μένει να αποδειχθεί αν και πόσο αυτή η εξέλιξη θα μεταβάλλει και τον αρχικό προγραμματισμό του κ. Μητσοτάκηνα προχωρήσει σε αλλαγές, σε πρώτη φάση στην κοινοβουλευτική ομάδα, και μάλιστα εντός ολίγων 24ώρων.

Σύμφωνα, άλλωστε, με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. είχε κύκλο επαφών με τα στελέχη που εμπλέκονται στο νέο σχεδιασμό και αναμένεται να αλλάξουν πόστο. Οι αλλαγές ακουμπούν τόσο τις θέσεις ευθύνης στην κοινοβουλευτική ομάδα (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και τομεάρχες) όσο και το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος. Βάσει όσων έχουν συζητηθεί (και διαψεύδει η Πειραιώς) είναι ζήτημα χρόνου η αλλαγή στο πρόσωπο του εκπροσώπου του κόμματος, θέση που κατέχει σήμερα ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος και αναμένεται να αναλάβει ρόλο πρώτης γραμμής στην κοινοβουλευτική ομάδα. Η θέση του εκπροσώπου αναμένεται να καλυφθεί από άλλο κοινοβουλευτικό στέλεχος και είναι ενδεικτικό ότι διακινήθηκαν σενάρια που εμφάνιζαν ως ενδεχόμενους διαδόχους τον Β. Κικίλια και τη Νίκη Κεραμέως, χωρίς πάντως στην περίπτωση της βουλευτού Επικρατείας να φαίνεται ότι έχουν βάση.

Από εκεί και πέρα, και εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές, οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό αναμένεται να μετατεθούν για τις αρχές του 2017 και σε συνάρτηση με το γενικότερο κλίμα επιτάχυνσης ή μη των εθνικών εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης ολοκληρώνει απόψε την περιοδεία του στην Κρήτη και αύριο συγκαλεί το Συντονιστικό του κόμματος, με αντικείμενο τη νέα συνεδρία της Διάσκεψης των Προέδρων, το απόγευμα της Πέμπτης. Παρά την πίεση που επιχειρεί να ασκήσει η κυβέρνηση, μέσω δηλώσεων του Ν. Παππά και του Δημ. Τζανακόπουλου, οι πιθανότητες να μεταβάλλει άποψη η Ν.Δ. και να στηρίξει τη συγκρότηση του ΕΣΡ μοιάζουν, υπό αυτές τις συνθήκες, μηδενικές.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...