Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με «άδειασμα» Φίλη και… γραβάτα η πρεμιέρα Τζανακόπουλου

Επίσημη πρώτη για τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον των πολιτικών συντακτών και των ερωτήσεων τους.

Πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις τους ζήτησε να λένε τα ονόματα και το μέσο που εκπροσωπούν για να τους μαθαίνει, ενώ όλοι οι συντάκτες ξεκινούσαν το λόγο τους με ευχές. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φορούσε γραβάτα ενώ δεν έκρυψε το άγχος του, καθώς ίδρωνε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση χαρακτηρίζοντας «άκρως επικίνδυνο για τη χώρα» το σχέδιο της Ν.Δ. αναφέρθηκε στη δέσμευση της κυβέρνησης για «αποκατάσταση της νομιμότητας απέναντι στη γενικευμένη ανομία» στα ραδιοτηλεοπτικά, ενώ αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας είπε ότι υπάρχει λόγος «να είμαστε αισιόδοξοι», καθώς είναι «κοινός τόπος ότι η διευθέτηση του χρέους είναι προτεραιότητα για την Ευρωζώνη».

Φυσικά οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στον ανασχηματισμό και τις δημοσκοπήσεις.

«Οι δημοσκοπήσεις ούτε ανεβάζουν ούτε ρίχνουν κυβερνήσεις» απάντησε διπλωματικά ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις για την υπόθεση Φίλη ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ο ανασχηματισμός δεν έχει μεταβάλει την κυβερνητική πολιτική» αλλά και ότι «ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής» ενώ ουσιαστικά «άδειασε» τον πρώην υπουργό λέγοντας πως «το πότε και ποιος και με ποια στρατηγική θα ανοίξει μέτωπα και ρήξεις είναι προϊόν συλλογικής απόφασης».

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ