Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τι έλεγε ο Μηλιός για Τσίπρα και αξιώματα πριν… «βολευτεί» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη η επιλογή του Γιάννη Μηλιού στη θέση του πρόεδρου του Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς ήταν μόλις πριν από σχεδόν δυο μήνες όταν εξαπέλυε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ OPEN στις 9 Οκτωβρίου και αναφερόμενος στην προ διακυβέρνησης εποχή, περιγράφει ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ιδεολογική και πολιτική σύγκρουση για το που θα πήγαιναν.

«Εκεί είδαμε περίεργα πράγματα να γίνονται. Αναπτύχθηκε ένας φατριασμός, αυτονομήθηκε το γραφείο του προέδρου, διάφορα πράγματα έγιναν εκείνη την περίοδο. Όσο πλησίαζε προς την τελική εκλογική νίκη, φαίνεται ότι μια ηγετική ομάδα προσανατολιζόταν όλο και περισσότερο προς την ιδέα της κυβέρνησης με κάθε τρόπο ακόμα και με εκπτώσεις».

Είπε όμως και κάτι άλλο ο κ. Μηλιός, αυτή τη φορά για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Θυμηθείτε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στις 8 Φεβρουαρίου 2015, που είπε ότι συμφωνούμε με το 70% του μνημονίου. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε από το 2010 ότι συμφωνεί με το 70% του μνημονίου, θα είχε μικρότερο ποσοστό από τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Ούτε ο Δραγασάκης -που δεν ξέρω τι πίστευε- δεν θα μπορούσε να το πει αυτό, ότι συμφωνεί με το 70% του μνημονίου. Φέρανε όμως έναν άνθρωπο που μπόρεσε να το πει».

Παράλληλα τόνιζε πως ουδέποτε ήταν όνειρό του μια θέση στην κυβέρνηση.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δίλημμα δεν υπήρχε. Ήταν δεδομένο για μένα ότι θα μείνω απέξω».

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι Φέρνει η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ερμή στις 19 Απριλίου 2024. Προβλέψεις Ζωδίων

Στις 19 Απριλίου η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή στον Κριό, είναι μία όψη που ενδεχομένως να φέρει δυσκολίες στην...