Στο πλευρό του Νίκου Φίλη τάχθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης αναφορικά με τον κόντρα του με την Εκκλησία.

«Δεν έκρυψα εγώ με ποιον είμαι. Είμαι με τη συνταγματική τάξη και με τα δημοκρατικά ιδεώδη. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στις εκλογές έχει δώσει την ψήφο της και την προτίμηση της στη Δημοκρατία» δήλωσε ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8. Πρόσθεσε μάλιστα πως «ο Αρχιεπίσκοπος σε κάποιες τελευταίες του δηλώσεις φαίνεται από τα συμφραζόμενα να είναι υπέρ μίας ταύτισης».

Ο Ν. Ξυδάκης σημείωσε επίσης πως «δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν εκβιάστηκε ο Πρωθυπουργός». Ωστόσο, σημείωσε πως «αυτό που διαγνώσαμε το περασμένο διάστημα όλοι οι Έλληνες είναι ότι από τη μεριά της Πολιτείας και της κυβέρνησης όπως την εξέφραζε ο κ. Φίλης ήταν μία τακτοποίηση μιας πολιτειακής υποχρέωσης και καθήκοντος να ορίσει μία διδασκαλία». Ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΕΞ είπε επίσης ότι «αυτό που παρατηρήσαμε όλοι είναι ότι από τη μεριά της Εκκλησίας εγέρθηκε ένας λόγος πολύ σκληρός και με χαρακτηριστικά τα οποία δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της ειρήνης και αγάπης που είναι ιδρυτικά ο λόγος της Εκκλησίας και του Χριστιανισμού. Νομίζω ότι μπήκαμε σε έναν δρόμο, σε μία συζήτηση η οποία δεν ωφελεί κανέναν ούτε την Εκκλησία ούτε την κοινωνία»

Ο κ. Ξυδάκης υποστήριξε επίσης ότι δεν έχει καμία πικρία για την έξοδο του από την κυβέρνηση. «Το περίμενα διότι οι υπουργοί είναι μονίμως πρώην. Μπαίνεις σε μία κυβέρνηση κάνεις τη δουλειά σου και μετά δίνεις τη θέση σου σε κάποιον άλλον. Πάντα το περιμένεις διότι αυτή είναι η τράπουλα που ανακατεύει ο Πρωθυπουργός. Ούτε συμβόλαιο υπογράφεις, ούτε εκλέγεσαι για αυτό. Την κυβέρνηση σχηματίζει ο Πρωθυπουργός. Μου δόθηκαν δύο χαρτοφυλάκια τιμητικά του Πολιτισμού στην πρώτη κυβέρνηση και το Εξωτερικών αναπληρωτής στη δεύτερη. Έκανα ότι μπορούσα. Κρινόμαστε όλοι από το έργο μας. Αν άφησα κάτι πίσω μου από εκεί θα κριθώ».

Αναφερόμενος στη σχέση και τη συνεργασία που έχει με τον Νίκο Κοτζιά ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι «με όλη την κυβέρνηση έχω άριστες σχέσεις».

topontiki.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top