Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πίεση από τη ΝΔ για οικονομία και… απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Με τη ΝΔ να προσμετρά μία ακόμα νίκη επί της κυβέρνησης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, στο Μοσχάτο στρέφουν την προσοχή τους πλέον σε δύο βασικά ζητήματα. Αυτό της οικονομίας και της διεύρυνσης του δημοσκοπικού προβαδίσματος προκειμένου να εδραιωθεί το αίτημα για πρόωρες εκλογές ως λαϊκή απαίτηση.

Ως εκ τούτου στη Νέα Δημοκρατία μεσούσης της δεύτερης αξιολόγησης θα επικεντρώσουν τη ρητορική τους στο άμεσο κλείσιμο των διαπραγματεύσεων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός παίζει πάλι το χαρτί της σκληρής διαπραγμάτευσης προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί πολιτικά το αποτέλεσμα μίας νέας διαφαινόμενης συνθηκολόγησης στα εργασιακά.

Την ίδια ώρα ευκαιρίας δοθείσης, στο στρατόπεδο της ΝΔ τονίζουν τη μεταρρυθμιστική προσήλωση της ΝΔ ως συστατικό του πολιτικού DNA του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου που επιμένει να μην υιοθετεί την πατρότητα του προγράμματος που υλοποιεί.

Παράλληλα ωστόσο με το τρίπτυχο «μείωση φόρων, προσέλκυση επενδύσεων και μείωση των δημοσίων δαπανών», το οποίο θα υπογραμμίζεται σε κάθε ευκαιρία από στελέχη της ΝΔ ως βασικοί πυλώνες εναλλακτικής πολιτικής στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας, στη ΝΔ επιχειρούν να αποκαθηλώσουν το «κοινωνικό – ταξικό» προφίλ που φιλοτεχνεί η κυβέρνηση για την ασκούμενη πολιτική.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την προσπάθεια διεύρυνσης του δημοσκοπικού προβαδίσματος της ΝΔ, δεδομένου ότι η συσπείρωση που παρουσιάζει κινείται σε αρκετά μεγάλα ποσοστά, καθιστώντας αναγκαία τη διεύρυνση της επιρροής και σε εκλογικές δεξαμενές που έχουν γυρίσει την πλάτη τους στη ΝΔ στο παρελθόν.

Ως εκ τούτου, η ΝΔ εντείνει τις προσπάθειες για ψηφοθηρία στην εκλογική βάση εκείνη που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ (δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, νεολαία) αλλά πλέον απογοητευμένη, παραμένει πολιτικά άστεγη, εμφανίζοντας έντονα σημάδια δυσπιστίας προς το Μοσχάτο. Ήδη το σύνθημα αυτό έδωσε εξάλλου ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το «άντρο» του ΣΥΡΙΖΑ, την Κρήτη.

Σε αυτό το μήκος κύματος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΠΕ απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο από μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια ανατροπής στις εκλογές, όποτε αυτές προκύψουν, ασχέτως του τι είχαν ψηφίσει στο παρελθόν.

«Σε αυτήν την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας, όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Δεν πρέπει να μας διχάζει το χθες. Πρέπει να μας ενώσει το αύριο. Οι πολίτες δεν θέλουν άλλα ψέματα, δεν θέλουν υποσχέσεις που καταρρέουν την επόμενη των εκλογών. Ζητούν την αλήθεια και ένα ρεαλιστικό σχέδιο που να ζωντανεύει τις χαμένες προσδοκίες τους. Αυτό είναι το μήνυμα που εισπράττουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 «Μείνε μακριά από το παιδί μου», ουρλιάζει έξαλλη η Ηλέκτρα στον Παύλο. Ο Νάσος έχει...