Οργασμός πληροφόρησης και προσφορών όσο πλησιάζει η 25η Νοεμβρίου οπότε και το ελληνικό κοινό θα μπορέσει να προμηθευθεί καταναλωτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στο πλαίσιο της Black Friday που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει και στη χώρα μας. Διάφορα καταστήματα ανακοινώνουν προσφορές για τη συγκεκριμένη μέρα, έναν διεθνώς διαδεδομένο θεσμό που επιτρέπει στους καταναλωτές την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου κάθε χρονιάς να πραγματοποιούν αγορές προϊόντων με πολύ μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές.

Ένα από τα πρώτα καταστήματα που ανακοίνωσαν ότι φέρνουν τη Black Friday στην Ελλάδα είναι ταPublic. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, «τα καταστήματα Public, το μεγαλύτερο πολυκατάστημα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, σας καλούν στα καταστήματα τους την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου φέρνοντας στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, την Black Friday».Το κατάστημα ανακοινώνει εκπτώσεις σε διάφορα προϊόντα για την Παρασκευή, τις οποίες μπορείτε να τις δείτε μαζεμένες ΕΔΩ.


Στο θεσμό συμμετέχει και η GAP. H αμερικάνικη εταιρεία ρουχισμού με μια φωτογραφία στο Facebook προανήγγειλε μοναδικές προσφορές στα καταστήματά της στις 25 αλλά και τις 26 Νοεμβρίου.

Το εμπορικό κέντρο RIVER WEST υπόσχεται σούπερ προσφορές στα καταστήματά του. Η πλειοψηφία των καταστημάτων θα διαθέσει ειδικά για μία ημέρα προϊόντα και υπηρεσίες σε ειδικές προσφορές. Οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα βρουν ρούχα και αξεσουάρ, είδη σπιτιού, βιβλία, κοσμήματα, καλλυντικά και υπηρεσίες κομμωτηρίου σε ειδικές τιμές.

Και ο Γερμανός συμμετέχει στη Black Friday, με προσφορές 10 ημερών μέχρι τις 30/11. Όλα τα προϊόντα που βρίσκονται σε έκπτωση μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ

Τα Media Markt γιορτάζουν και αυτά τη Black Friday, με τις τιμές να τα «βάφουν μαύρα». Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή (24-27/11) και μπορείτε να δείτε τι θα ισχύσει ΕΔΩ. Μάλιστα, με μια εγγραφή στο Newsletter θα ενημερωθείτε πιο γρήγορα για αυτές.

Απίστευτες τιμές υπόσχεται και το McARTHURGLEN σε προϊόντα όπως Alberta Ferretti, Carlo Pazolini, Eponymo και Pinko όπου σε επιλεγμένα είδη προβλέπονται εκπτώσεις 80% από την αρχική τιμή, αλλά και εκπτώσεις μέχρι 40% σε προϊόντα Οutlet. Δείτε αναλυτικά τις προσφορές ΕΔΩ.

Μαύρη και... κερδοφόρα Παρασκευή

Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ. Πώς προέκυψε η ονομασία; Τότε τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις γράφονταν «στο χέρι» και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό. Εξελικτικά, καθιερώθηκε ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ ου και η ονομασία Black Friday.

Μάλιστα, αν και δεν αποτελεί επίσημη αργία, σε ορισμένες πολιτείες, όπως στην California, δίνεται άδεια στους εργαζομένους στην τοπική κυβέρνηση εκείνη την ημέρα. Είναι συχνό φαινόμενο τότε να συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι από τα χαράματα έξω από πολυκαταστήματα, περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες, και να προσπαθούν να μπουν όσο γίνεται νωρίτερα, για να προλάβουν τις προσφορές.

Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι. Στην Ελλάδα για πρώτη φορά πέρυσι το εμπορικό κέντρο Mc ArthurGlen στα Σπάτα.

economy365.gr

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top