Για τέταρτη μέρα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ο Θάνος Πλεύρης, υπό μηχανική υποστήριξη με την κατάσταση της υγείας του να παραμένι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Στον νεαρό δικήγόρο έχει χορηγηθεί ισχυρότατη φαρμακευτική αγωγή και το θετικό είναι ότι ο οργανισμός του δείχνει σημάδια ανταπόκρισης ενώ ο πυρετός έχει πέσει.  Σύμφωνα με τους ειδικούς κάθε ώρα που περνάει χωρίς να επιδεινώνεται η κατάσταση δίνει πολλές ελπίδες ότι ο Θάνος Πλεύρης θα κερδίσει τη μεγάλη μάχη. 
Οι γιατροί ποντάρουν στο νεαρό της ηλικίας του και στο δυνατό οργανισμό του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 39χρονος πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε εισαχθεί εκτάκτως στο Ιατρικό Κέντρο το πρωί της περασμένης Κυριακής σε κατάσταση σήψης και από τότε παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση.   
Όλα φαίνεται να έχουν προέλθει από ενδοσοκομειακή λοίμωξη καθώς ο κ.Πλεύρης είχε υποβληθεί σε αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα το προηγούμενο διάστημα, όμως η έκβασή τους δεν ήταν η αναμενόμενη. 
Πιθανολογείται πως συνεπεία αυτών των επεμβάσεων εισέβαλε στον οργανισμό του το δυνατό μικρόβιο (σταφυλόκοκκος) που προσπαθούν να καταπολεμήσουν οι γιατροί.

Η πρώτη αγγειοχειρουργική επέμβαση έγινε στην ιδιωτική κλινική «Mediterraneo» και ακολούθησε άλλη στο Λαϊκό νοσοκομείο. Στην ιδιωτική κλινική ο κ. Πλεύρης εισήχθη για την αφαίρεση κιρσού στο αριστερό κάτω άκρο και δέκα ημέρες αργότερα υποβλήθηκε στο Λαϊκό για παρακέντηση στο ίδιο πόδι.

Τι απαντά η κλινική «Mediterraneo»

Η κλινική «Mediterraneo» στην οποία ο Θάνος Πλεύρης είχε κάνει την αρχική αγγειοχειρουργική επέμβαση εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση στα όσα έχουν ακουστεί στην οποία αναφέρει:
«Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης υπεβλήθη σε μία προγραμματισμένη από τον θεράποντα ιατρό του μικρή αγγειοχειρουργική επέμβαση στο αριστερό κάτω άκρο, πριν από 4 εβδομάδες περίπου.
Ο ασθενής, μετά από ολιγόωρη παραμονή εξήλθε από το νοσηλευτήριο σε άριστη κατάσταση, διατυπώνοντας και εγγράφως τις ευχαριστίες του, καθώς και την απόλυτη ικανοποίησή του από το επίπεδο των παρασχεθεισών υπηρεσιών μας. Η παρακολούθηση της πορείας της υγείας του στη συνέχεια δεν πραγματοποιήθηκε στο Mediterraneo Hospital. Για την άσχημη εξέλιξη της ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά μέσα από δημοσιεύματα»
«Δεν έχουμε πληροφορίες για το τι μεσολάβησε από την έξοδο του κ. Πλεύρη έως την εισαγωγή του σε άλλη ιδιωτική κλινική 22 ημέρες αργότερα. Συνεπώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους πράξεις έγιναν σε Δημόσιο ή άλλο ιδιωτικό Νοσοκομείο και από ποιον, που να προκάλεσαν αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη. Λυπούμαστε ειλικρινά για την εξέλιξη της υγείας του κ. Πλεύρη, συμπάσχουμε με την αγωνία των οικείων του και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top