Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Ερντογάν απειλεί: Θα στείλω 3 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη

Σε ένα ρητορικό παραλήρημα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε έμμεσες απειλές προς την ΕΕ, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή στη χώρα του βρίσκονται τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και εάν αυτοί αρχίσουν να κατευθύνονται προς την Ευρώπη τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ξέρει τι να κάνει.

«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει 3 εκατ. σύρους πρόσφυγες. Αυτοί μπορούν να πάνε στην Ευρώπη ακόμη και με τα πόδια. Και την ώρα που εμείς τους φροντίζουμε, η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να μας συνδράμει. Αν αυτοί οι πρόσφυγες κατευθυνθούν προς την Ευρώπη, τι θα κάνει η ΕΕ; Θα πάθει πανικό. Τώρα δεν θέλει 100 ή 500 άτομα» ανέφερε απειλητικά σε συνέντευξή του στο Al Jazeera.

«Από όσο θυμάμαι, μέχρι τώρα η ΕΕ μας έχει δώσει μόλις 250-300 εκατομμύρια», σημείωσε κατηγορώντας την ΕΕ και υπενθύμισε την υπόσχεση της ΕΕ, τον περασμένο Ιούνιο, στη σύνοδο κορυφής, για 3 δισεκατομμύρια ευρώ. «Τίποτα από αυτά δεν έχει εκπληρωθεί» υποστήριξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 88-89

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που βλέπουμε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 88-89 Επεισόδιο 88 Ο Παύλος ανακαλύπτει ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τον Παντελίδη...