Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εντοπίστηκαν 20 εκατ. πλαστά εισιτήρια στις Αχαρνές

Εκ των έσω με εμπλοκή 15 υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ φαίνεται να είναι το κύκλωμα με τα 20.000.000 πλαστά εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που εντοπίστηκε στο Μενίδι ύστερα από έφοδο των αστυνομικών αρχών σε εκτυπωτική μονάδα.

Οι υπεύθυνοι της μονάδας έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο κύκλωμα συμμετείχαν και ιδιοκτήτες άλλων μονάδων καθώς έχουν εντοπιστεί παρτίδες εισιτηρίων που τυπώθηκαν σε χώρες της Ασίας ή της πρώην Ανατολικής Ευρώπης.

Η οικονομική απώλεια από το κύκλωμα πλαστών εισιτηρίων κόστισε 30.000.000 εκατομμύρια ευρώ στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ ήδη είναι στο στόχαστρο 3 προϊστάμενοι από την διεύθυνση καταμέτρησης κομίστρου και άλλοι 12 υπάλληλοι από τα εκδοτήρια με καταγγελία των συμβάσεων αορίστου χρόνου για τους πρώτους και παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους δεύτερους.

Οι παραπάνω αποφάσεις είναι αμετάκλητες για τους 3 προϊσταμένους, ενώ για τους υπολοίπους το πειθαρχικό συμβούλιο ορίζει αργία για τρεις μήνες. Ο φάκελος έχει σταλεί ήδη στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, στον οποίο δόθηκε το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ