Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι 10 καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κάποιος

Οι εργαζόμενοι της Google στην Αργεντινή πιστεύουν ότι η εταιρεία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δουλεύεις. Και το ίδιο νομίζουν οι εργαζόμενοί της στη Βραζιλία, τον Καναδά, την Ινδία και την Ελβετία – για να μη μιλήσουμε γι’ αυτούς στις ΗΠΑ.

Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα της πιο πρόσφατης ανάλυσης χιλιάδων ερευνών γνώμης εργαζομένων σε πολυεθνικές εταιρείες που εκπόνησε η εταιρεία ερευνών και συμβούλων Great Place to Work. Η Google βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Η Great Place to Work και το Fortune παρουσιάζουν τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες για να εργάζεται κάποιος. Σε πλάγια γράμματα, παρατίθεται μια αντιπροσωπευτική μαρτυρία εργαζόμενου για κάθε εταιρεία.

10. FALABELLA

«Πάνω απ’ όλα, αυτό που κάνει την εταιρεία ένα θαυμάσιο μέρος για να εργάζεσαι είναι η έμφαση στην ανθρώπινη αξία. Επιπλέον, μου αρέσει η δυνατότητα που έχω να προσεγγίζω τους πάντες, ανεξάρτητα από τη θέση τους, και να εκφράζω ελεύθερα αυτό που σκέφτομαι».

Έδρα: Χιλή

Κλάδος: Λιανική

Αριθμός Εργαζομένων: 103.000

9. BELCORP

«Ο διευθυντής μου έχει συζητήσεις με κάθε μέλος της ομάδας ξεχωριστά, ώστε να είναι σε θέση να ξέρει τι είδους υποστήριξη χρειάζεται ο καθένας για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Αυτό κάνει τη διαφορά».

Έδρα: Περού

Κλάδος: Λιανική

Αριθμός Εργαζομένων: 8.558

8. AUTODESK

«Υπάρχει μια τεράστια έμφαση στην ισορροπία εργασίας – προσωπικής ζωής. Στο παρελθόν, δούλεψα για εταιρείες που θυσίαζαν αυτή την ισορροπία χάριν του κέρδους. Αυτό δεν συμβαίνει στην Autodesk».

Έδρα: ΗΠΑ

Κλάδος: Τεχνολογία Πληροφοριών

Αριθμός Εργαζομένων: 8.376

7. ADECCO

«Μου αρέσει η αίσθηση της οικογένειας εδώ. Οι διευθυντές επαινούν τη σωστή δουλειά, είτε αφορά ένα συγκεκριμένο έργο, είτε απλώς καθημερινές εργασίες».

Έδρα: Ελβετία

Κλάδος: Επαγγελματικές Υπηρεσίες

Αριθμός Εργαζομένων: 35.000

6. NETAPP

«Η κουλτούρα της NetApp είναι μοναδική και την κάνει να ξεχωρίζει από άλλες εταιρείες. Η έμφαση δίδεται στην ομαδική δουλειά, στο να επιτελείς σωστά το έργο σου, και να το κάνεις περνώντας καλά».

Έδρα: ΗΠΑ

Κλάδος: Αποθήκευση & Διαχείριση Δεδομένων

Αριθμός Εργαζομένων: 12.774

5. DAIMLER FINANCIAL SERVICES

«Έχουμε ένα διαφορετικό είδος κουλτούρας, στα πλαίσια της οποίας οι διευθυντές είναι ανοιχτοί σε απόψεις. Τα γραφεία τους είναι πάντα ανοιχτά και οι ίδιοι είναι πρόθυμοι να επιλύσουν κάθε πρόβλημα».

Έδρα: Γερμανία

Κλάδος: Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες

Αριθμός Εργαζομένων: 8.388

4. DELL

«Ένας από τους λόγους που η Dell είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να εργάζεσαι είναι η ελευθερία που μας δίδεται για να κάνουμε τη δουλειά μας. Μας ενθαρρύνουν να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας».

Έδρα: ΗΠΑ

Κλάδος: Αποθήκευση & Διαχείριση Δεδομένων

Αριθμός Εργαζομένων: 70.000

3. L. GORE & ASSOCIATES

«Οι συνεργάτες ενθαρρύνονται να λαμβάνουν αποφάσεις που υπηρετούν την επιτυχία της εταιρείας. Η δομή της αφαιρεί τα περιττά γραφειοκρατικά βάρη. Και κάθε ηγέτης είναι προσβάσιμος, συμπεριλαμβανομένου και του CEO».

Έδρα: ΗΠΑ

Κλάδος: Κλωστοϋφαντουργία

Αριθμός Εργαζομένων: 10.428

2. SAS INSTITUTE

«Η εταιρεία δίνει την αίσθηση μιας μικρής και υποστηρικτικής κοινότητας. Οι αξίες και η κουλτούρα του χώρου εργασίας, που επεκτείνονται πέρα απ’ το γραφείο και το ωράριο, γίνονται κτήμα όλων των εργαζομένων».

Έδρα: ΗΠΑ

Κλάδος: Τεχνολογία Πληροφοριών

Αριθμός Εργαζομένων: 13.741

1. GOOGLE

«Λατρεύω να εργάζομαι για τη μεγαλύτερη εταιρεία στην ιστορία! Αυτό το μέρος είναι καταπληκτικό, και γίνεται ολοένα και καλύτερο. Όταν βρίσκεσαι εκεί νοιώθεις ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο».

Έδρα: ΗΠΑ

Κλάδος: Τεχνολογία Πληροφοριών

Αριθμός Εργαζομένων: 56.300

 fortunegreece.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ