Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-0

Χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Βάντερσον στο 65′ για να πάρει το προβάδισμα, ωστόσο ο Αστέρας νίκησε 2-0 τον Πλατανιά στην Τρίπολη και πήρε το πρώτο του φετινό τρίποντο! Σημαντικά τα διαιτητικά λάθη.

Πέντε παιχνίδια έπρεπε να περιμένει ο Αστέρας για να φτάσει στη νίκη, αλλά και στο γκολ. Τελικά τα κατάφερε και τα δύο κόντρα στον Πλατανιά. Μέχρι αυτό το ματς είχε σημειώσει δύο γκολ με πέναλτι. Τώρα πλέον έχει και ένα σε κανονική ροή αγώνα, αλλά και ένα με αυτογκόλ.

Το 2-0 κόντρα στον Πλατανιά δίνει ανάσα στην ομάδα της Τρίπολης. Της δίνει τους πρώτους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, δούλεψε στην διακοπή και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι. Για πρώτη φορά φέτος είδαμε τον Αστέρα να κάνει παιχνίδι και να δείχνει πως μπορεί να πάρει μια νίκη.

Και τελικά έτσι έγινε…

Από μία φάση

Το πρώτο μέρος ήταν μέτριο. Οι δύο αντίπαλοι έδειξαν να προσέχουν την αμυντική τους γραμμή και να έχουν σε δεύτερη βάση την επίθεση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε από μία καλή στιγμή. Αρχικά στο 8′ ο Μάσα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σωτηρίου, ενώ στο 28′ το ψαλιδάκι του Γιακουμάκη δεν ανησύχησε τον Κοσίσκι.

Κάπως έτσι πήγαμε στα αποδυτήρια με το 0-0 να αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης…

Αποβολή εφεύρεση και μόνο Αστέρας!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Πλατανιά να φτάνει κοντά στο γκολ. Στο 52′ ο Μανούσος είδε τον Κοσίσκι να αποκρούει την κεφαλιά του. Από εκεί και πέρα στο παιχνίδι υπήρχε μόνο ο Αστέρας και ο… Σελίμος!

Ο διαιτητής της αναμέτρησης έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής. Στο 55′ έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Στάθη. Σε μια φάση που ο επόπτης έχει δείξει φάουλ για αγκωνιά, η οποία όμως δεν υπάρχει, ο Σελίμος απέβαλε τον Έλληνα μπακ. Από εκεί και πέρα ο Αστέρας έδειχνε πως θα πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα…

Αρχικά ο Σελίμος δεν έδωσε πέναλτι στον Καλτσά, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν λύση. Μακρινό σουτ του Γιαννούλη στο 65′, ο Σωτηρίου έσωσε, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Βάντερσον και στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν γεγονός. Ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να αντιδράσει και το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 85′ από τον Νίκο Καλτσά.

MVP: Ο Γιαννούλης μέχρι να τραυματιστεί τα έκανε όλα. Έκοβε, ανέβαζε την ομάδα του από τα αριστερά, ενώ έχει κάνει και το σουτ απ’ όπου έχει αρχίσει το 1-0. Όταν βγήκε την παράσταση έκλεψε ο Νίκο Φερνάντες…

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βάντερσον, που άθελά του έχει κάνει το 1-0 για τον Αστέρα. Είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά από τον Σωτηρίου σε αυτή τη φάση. Αλλά και στο 2-0 έχει χάσει τον Καλτσά με αποτέλεσμα να είναι ο μοιραίος…

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Νίκο Φερνάντες ανέβασε την μεσαία γραμμή του Αστέρα. Από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο, η ομάδα της Τρίπολης έδειξε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο και βοήθησε και αυτός να έρθει αυτό το τρίποντο.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Γιακουμάκης, όταν στο πρώτο ημίχρονο και με το σκορ στο 0-0, βρέθηκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή του Κοσίσκι, αλλά αντί να τελειώσει με σουτ την φάση, αποφάσισε να κάνει ένα αποτυχημένο ανάποδο ψαλιδάκι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κακό παιχνίδι από τον Σελίμο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, μαζί με τον βοηθό Παλαμίδα, έφεραν τα δικαιολογημένα παράπονα του Πλατανιά. Ο βοηθός ανακάλυψε φάουλ του Στάθη και ο διαιτητής δεύτερη κίτρινη αφήνοντας τους Κρητικούς με 10. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σελίμος, δεν έχει δώσει καθαρό πέναλτι στον Καλτσά στην αμέσως επόμενη φάση του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Επιτέλους γκολ, επιτέλους νίκη! Αυτά είναι τα δύο που στοιχεία που κρατάνε στον Αστέρα. Μετά την διακοπή η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου παρουσίασε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο και κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Ακριβώς το αντίθετο για τον Πλατανιά. Πρώτη ήττα στη Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, δεν παρουσίασε το πρόσωπο που είχαμε δει πριν την διακοπή. Έδειξε να έχει προβλήματα στην αμυντική γραμμή, κάτι που δικαιολογείται εν μέρη και από την άδικη αποβολή του Στάθη.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοσίτσκι, Ιγκόρ, Σεφίλ, Μπέρτος, Γιαννούλης (76’ Κυριακόπουλος), Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Μάσα (56’ Νίκο Φερνάντες), Γκοντό (62’ Ιωαννίδης).

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (85’ Ντίνας), Στάθης, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (64’ Μουνάφο), Στανισάβλιεβιτς (78’ Γιορέντε), Μανούσος, Γιακουμάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ