Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ – ΠΑΟΚ 2-0

Μπορεί ο Βλάνταν Ίβιτς να δήλωσε χθες ότι ο ΠΑΟΚ μπαίνει μόνο για τη νίκη στα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν συνέβη απόψε στο “Τοφίκ Μπαχράμοβ” του Μπακού. Και όχι μόνο αυτό αλλά ο “Δικέφαλος” δεν μπόρεσε να δείξει ούτε αποτελεσματική ανασταλτική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να χάσει, ουσιαστικά, με κάτω τα χέρια από την Καραμπάγκ με 2-0 που τον έφθασε στους 4 βαθμούς.

Πολύ κακή βραδιά για πολλούς παίκτες

Οι επιθετικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ εξαντλούνται στο ανάποδο ψαλίδι του Σάχοβ στο 23’ και στο σουτ του Μάτος που βρήκε πάνω σε σώμα αμυντικού στο 77’. Κατά τα άλλα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μάχη της μεσαίας γραμμής, όπου δεν υπήρχε και ο παίκτης να βγάλει με σωστές προϋποθέσεις μπροστά την ομάδα του, είχαν σε κάκιστη μέρα τον Τζάλμα Κάμπος, μπλοκαρισμένο και εκτός αγώνα ουσιαστικά τον Ροντρίγκες και σε ρηχά νερά τον Τιάμ

Η άμυνα του που άρχισε το ματς εκτεθειμένη από Μουαρέμ κα Εντλόβου, συμμαζεύτηκε κάπως μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά την “διέλυσε” ο Γκουρμπάνοβ με το κάθετο παιχνίδι που επέλεξαν οι παίκτες του στο δεύτερο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ έχασε με 2-0, σκορ που μπορεί να μετρήσει αρνητικά σε ισοβαθμία και κάνε το παιχνίδι της Τούμπας με την Καραμπάγκ στις 3 Νοέμβρη να μοιάζει μικρός τελικός.

Καρα…μπαμ και κάτω ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-3-3, με τον Τιάμ να ξεκινάει για πρώτη φορά βασικός και να παίζει στην κορυφή της επίθεσης. Η Καραμπάγκ άρχισε με σύστημα 4-2-3-1, με σέντερ φορ τον Εντλόβου.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα, με τους Αζέρους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από δεξιά. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών παιχνιδιού σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη φάση και ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Μουαρέμ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Γλύκο στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ μετά από σέντρα, όμως έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ με πολύ άσχημο τελείωμα στην κίνηση. Η δεύτερη μεγάλη στιγμή του ματς ήρθε στο 19΄ και ήταν ξανά για τους γηπεδούχους, με το δοκάρι να σώζει τον ΠΑΟΚ. Ο Εντλόβου έπιασε σουτ στην κίνηση με τη μπάλα στον αέρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από σέντρα του Αγκόλι από αριστερά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.

Στο 23΄ λίγο έλειψε ο Σακχόφ να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ για τον ΠΑΟΚ, στην πρώτη αξιόλογη στιγμή για τον “Δικέφαλο” στο ματς. Ο Ουκρανός έπιασε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή έπειτα από σέντρα του Μάτος από δεξιά, με τον Σέχιτς να αποκρούει. Οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να ισορροπούν τον ρυθμό του αγώνα μετά από αυτή τη φάση, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο οι Αζέροι πατούσαν καλύτερα έχοντας και τις δύο πρώτες σημαντικές ευκαιρίες του ματς. Χαρακτηριστικό ήταν το ότι με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, η κατοχή της μπάλας ήταν στο 62%-38% υπέρ της Καραμπάγκ. Οι παίκτες του Ίβιτς ξεκινούσαν όλες τις επιθετικές προσπάθειές τους από τα πλάγια, μιας και δεν υπήρχε “καθαρόαιμο” δεκάρι, ενώ ο Τιάμ ήταν καλά κλεισμένος από το αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΟΚ είχε την δεύτερη καλή στιγμή του στο 40΄ με μακρινό σουτ του Κάμπος που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σέχιτς, μετά από ωραία κίνηση του Ανγκολέζου έξω από την περιοχή. Η Καραμπάγκ απάντησε στο 42΄ με καλή φάση που προήρθε και πάλι από σέντρα του Αγκόλι από αριστερά, με τον Εντλόβου να σουτάρει άστοχα στην κίνηση. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς γκολ. Το ματς ήταν μοιρασμένο στο πρώτο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να ισορροπεί στη συνέχεια.

Γήπεδο: “Τοφίκ Μπαχράμοβ”

Διαιτητής: Αλόν Γιεφέτ (Ισραήλ)

Βοηθοί: Ντάνι Κρασίκοβ, Νισάν Νταβίντι

Ζιβ Άλντερ, Ρόι Ρεϊνσράιμπερ

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ (Κουρμπάνοβ): Σέχιτς, Γκαράγιεφ, Μεντβέντεφ, Εντλόβου (76΄ Μαντατόφ), Μουαρέμ (90΄+3΄ Ναντίροφ), Σαντίγκοφ, Αμιργκουλίεφ, Αλμέιδα, Αγκόλι, Χουσεΐνοφ, Κιντάνα (90΄ Αλασκάροφ).

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας (59΄ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ροντρίγκες, Τιάμ (66΄ Περέιρα), Κάμπος (76΄ Κουλούρης 76΄).

Γκολ: 56΄ Κιντάνα, 87΄ Αμιργκουλίγιεφ

Κάρτες: 73΄ Εντλόβου, 80΄ Αμιργκουλίγιεφ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Η Καραμπάγκ μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά μετά την ανάπαυλα, όπως και στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει νωθρά και να οπισθοχωρεί. Οι δύο ομάδες βέβαια εξακολουθούσαν να κάνουν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή.

Η υπεροχή των Αζέρων στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου μετουσιώθηκε σε γκολ στο 56ο λεπτό. Ο Μεντβέντεφ βρήκε χώρο στη μεσαία γραμμή, έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Κιντάνα και αυτός με ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ έμεινε ολομόναχος στην περιοχή και πλάσαρε στα δίχτυα της εστίας του Γλύκου. Ο “Δικέφαλος” πλήρωσε το αδρανές ξεκίνημά του στο δεύτερο ημίχρονο. Στη φάση του γκολ όλοι οι αμυντικοί τραβήχτηκαν για το οφσάιντ, όμως ο Μάτος κάλυπτε οριακά τον σκόρερ.

Λίγο μετά το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ, ο Ίβιτς πέρασε στο ματς τον Μπίσεσβαρ αντί του Κάνιας για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και λίγο αργότερα τον Περέιρα στη θέση του Τιάμ στην επίθεση. Ωστόσο, ο “Δικέφαλος” δεν έδειχνε σημάδια αντίδρασης, με την Καραμπάγκ να εξακολουθεί να πατάει καλύτερα και να ελέγχει τον ρυθμό, παρότι ο ΠΑΟΚ βελτίωσε το ποσοστό κατοχής της μπάλας. Στο 76΄ ο Κουλούρης αντικατέστησε τον Κάμπος, με τον Περέιρα να περνάει δεξιά στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει μέτρα στο φινάλε και είχε καλή στιγμή στο 77΄, με σουτ του Μάτος προς την εστία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από παράλληλο γύρισμα του Λέοβατς από αριστερά, το οποίο όμως κατέληξε πάνω στον Χουσεΐνοφ ρίχνοντάς στον έδαφος. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι “ασπρόμαυροι” ανοίχτηκαν και πίεσαν αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, με τους Αζέρους να οπισθοχωρούν, φεύγοντας όμως ταχύτατα στις αντεπιθέσεις.

Σε μία από αυτές, ο Αμιργκουλίγιεφ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 87΄. Μετά από κάθετη πάσα και νέα αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ (Ο Λέοβατς “κόλλησε” και κάλυπτε τον σκόρερ αυτή τη φορά), ο παίκτης της Καραμπάγκ πλάσαρε ψύχραιμα τον Γλύκο στο τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Από κει και έπειτα δεν άλλαξε κάτι μέχρο το σφύριγμα της λήξης με την Καραμπάγκ να παίρνει μία “καθαρή” νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ που πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και πλήρωσε τα αμυντικά λάθη του. Το ματς έγινε υπό το βλέμμα του Ροναλντίνιο που ήταν προσκεκλημένος του προέδρου της Καραμπάγκ

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η μεγάλη ευκαιρία του Μουαρέμ στο 10΄. Ο παίκτης της Καραμπάγκ βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Γλύκο στην πλάτης της άμυνας του ΠΑΟΚ, όμως το τελείωμά του στην κίνηση από πολύ κοντά ήταν απελπιστικά άστοχο.
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Από την αρχή έδειξε διάθεση να μην βγάλει κάρτες. Δεν είχε δύσκολες φάσεις και πήγε καλά το παιχνίδι δίχως προβλήματα.
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Κιντάνα. Ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα του ΠΑΟΚ και σκόραρε το πρώτο γκολ του αγώνα που άνοιξε στην Καραμπάγκ το δρόμο για τη νίκη.
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το διάβασμα του Γκουρμπάνοφ στις αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Μπλόκαρε τον Ροντρίγκες και η Καραμπάγκ πέτυχε δύο γκολ με κάθετες πάσες. Επίσης, είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, που ήταν πολύ κομβικό για την εξέλιξη του ματς.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Τζάλμα Κάμπος. Ήταν κάκιστος με την μπάλα στα πόδια, έκανε πολλά λάθη και η προσφορά του εξαντλείται στο καλό σουτ που έκανε στο 40΄.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ