Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και με απευθείας φάουλ «κλείδωσε» το 2-0 για τον Ολυμπιακό, που είχε προηγηθεί με τον Μποτία. Δύο λάθος υποδείξεις οφσάιντ εις βάρος του Πανιωνίου, ένταση πριν τη λήξη και παράπονα των γηπεδούχων.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να… αποδράσει από τη Νέα Σμύρνη, «χτυπώντας» με δύο γκολ από στημένες φάσεις, οι οποίες του χάρισαν και τη νίκη. Ωστόσο, οι «κυανέρυθροι» διαμαρτύρονται δίκαια, καθώς στο 0-0 κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ ο Ανσαριφάντ. Ο Πανιώνιος είδε και δεύτερη επίθεσή του να κόβεται από λάθος απόφαση του βοηθού, ενώ υπήρξαν αρκετές στιγμές έντασης, διακοπές και παράπονα από τους γηπεδούχους για τον διαιτητή και τους βοηθούς του. Από το ματς ξεχώρισε ο Μιλιβόγεβιτς, που βρίσκεται σε εξαιρετική περίοδο και με δικό του απευθείας φάουλ διαμορφώθηκε το τελικό 2-0.

Πως ξεκίνησαν
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν άλλαξε την πετυχημένη συνταγή του 4-2-3-1 με τον Γκιοατά να είναι αυτός που πήρε την θέση του Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας, με τον Βαλεντίνο Βλάχο να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του να επιστρέφει στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής του Πανιωνίου. Γιαννιώτης κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα τους Βλάχο, Γκιοατά, Οικονόμου και Αντωνιάδη. Αμυντικά χαφ ήταν ο Σιώπης με τον Κόρμπο, ενώ οι Φούντας, Μασούντ και Μασούρας αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Από την πλευρά του ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε τελικά να δώσει θέση βασικού στον Μάριν αφήνοντας στον πάγκο τον Ντομίνγκες. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με το συνηθισμένο 4-2-3-1 με τον Καπίνο στο τέρμα, με τους Ντα Κόστα και Μποτία κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Φιγκέιρας και Ρέτσος ήταν τα δύο μπακ, ενώ οι Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς τα δύο αμυντικά χαφ. Ελιουνούσι (δεξιά), Μάριν (ελεύθερο ρόλο) και Σεμπά (αριστερά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον Ιντέγε.

Με ενθουσιασμό ο Πανιώνιος, γκολ ο Μποτία
Το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε στις εξέδρες (σχεδόν γεμάτο γήπεδο) παρέσυρε τους γηπεδούχους οι οποίοι μπήκαν με φτερά στα πόδια και παραλίγο να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 4ο λεπτό με τον Μασούρα ο οποίος βγήκε απέναντι στον Καπίνο αλλά νικήθηκε από τον διεθνή πορτιέρο του Ολυμπιακού. Φαίνεται πως η φάση αυτή ξύπνησε τους πρωταθλητές οι οποίοι αποφάσισαν να μπουν και αυτοί στο παιχνίδι και προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στον γήπεδο με τον Πανιώνιο να περιμένει και να χτυπήσει με αντεπιθέσεις.

Η φάση που σημάδεψε το ματς
Σε μία από αυτές στο 13ο λεπτό έγινε η πρώτη φάση που δικαίως διαμαρτύρεται ο Ιστορικός. Ο Μασούντ με ωραία μπαλιά βρίσκει τον Ανσαριφάρντ ο οποίος ξεχύνεται μόνος απέναντι στον Καπίνο με τον βοηθό Βέρρη να σηκώνει λανθασμένα την σημαία για οφσάιντ.

Σαν να μην έφτανε αυτό στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ όταν ο Μποτία αφύλακτος στην περιοχή του Πανιωνίου πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Σεμπά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη.

Χωρίς φάσεις
Το γκολ όπως ήταν φυσικό επηρέασε τους Νεοσμυρνιώτες οι οποίοι για τα επόμενα 15 λεπτά επιδίδονταν σε σωρεία λαθών προσπαθώντας να βρουν τα πατήματά τους. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έβρισκε ρήγματα από την αριστερή πλευρά του Πανιωνίου, χωρίς όμως και ο ίδιος να
δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία αφού είχε λάθος επιλογές στην τελική πάσα. Μετά το 35′ ο Πανιώνιος αποφάσισε να πρεσάρει ψηλά βλέποντας ότι η άμυνα των Πειραιωτών μπορεί να κάνει το λάθος αν βρεθεί υπό πίεση.

Η πίεση αυτή έφερε κάποια φάουλ γύρω από την περιοχή του Καπίνο τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 1-0 και τον Πανιώνιο να διαμαρτύρεται έντονα εκτός από το οφσάιντ του Ανσαριφάρντ (δικαίως), αλλά και για δεύτερη κίτρινη στον Ρέτσο για αγκωνιά στον Φούντα.

Ιδια εικόνα και στην επανάληψη
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία. Μετά το 60′ ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και ο Ρέτσος παραλίγο να κάνει το 2-0. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του προσπαθούσε να αντιδράσει άλλα οι όποιες επιθετικές του προσπάθειες ήταν χωρίς σχέδιο με συνέπεια να σταματάνε πολύ γρήγορα από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ανέβασε στροφές ο Ολυμπιακός
Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έφτασε στο 2-0 στο 64′ με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς, αν και από ότι φάνηκε στο ριπλέι και από το γραφικό της NΟVA, το τείχος στήθηκε αρχικά πιο πίσω από το κανονικό. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να συμβιβάζονται με την ήττα και οι Πειραιώτες παραλίγο να κάνουν και το 3-0, αλλά το δοκάρι σταμάτησε την σέντρα του Ντομίνγκες. Το παιχνίδι πήγε να πάρει ξανά φωτιά όταν ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρέτσου, αλλά τα πολλά νεύρα τα οποία μεταφέρθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο στην εξέδρα είχαν ως αποτέλεσμα τις συχνές διακοπές στο παιχνίδι με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να μην βρει ρυθμό ώστε να απειλήσει τον Ολυμπιακό και το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος

MVP: Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, αφού όχι μόνο κατάφερε να περιορίσει το παιχνίδι του Μασούντ, κόβοντας τον Πανιώνιο στα δύο, αλλά ήταν και αυτός που με δική του εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 2-0.

Στο ύψος του: Ο Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ήταν αυτός ο οποίος με την κεφαλιά του άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του με την κεφαλιά στο 14ο λεπτό, ενώ μαζί με τον Ντα Κόστα περιόρισαν τον Ανσαριφάρντ ο οποίος δεν έκανε αισθητή την παρουσία
του.

Αδύναμος κρίκος: Μασούντ Σοτζέι. Ο διεθνής Ιρανός μεσοεπιθετικός βρέθηκε σε κακή ημέρα και δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του. Πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κρατούσε υπέρ του δέοντως την μπάλα με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στους
παίκτες του Ολυμπιακού να τον κόψουν.

Η γκάφα: Ο Παναγιώτης Ρέτσος άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο αλλά ευτυχώς γι αυτόν η αποβολή του δεν κόστισε στον Ολυμπιακό, αφού είχε καταφέρει ήδη να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Το στραγάλι: Έντονα παράπονα από την διαιτησία του Λαμπρόπουλου έχουν οι Νεοσμυρνιώτες οι οποίο διαμαρτύρονται δικαίως για την φάση του Ανσαριφάρντ στο 13ο λεπτό και όχι μόνο. Γενικότερα ο διαιτητής από την Ηλεία έδειξε με τα σφυρίγματα του μια μικρή προστασία υπέρ των Πειραιωτών προκαλώντας τον εκνευρισμό των γηπεδούχων.

Το ταμείο του Gazzetta: Με μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας τον αξιόμαχο Πανιώνιο με 2-0 κι έδωσε συνέχεια στη νίκη επί της ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης σημείωσαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έφυγαν με το τρίποντο από μια δύσκολη έδρα και ανέβηκαν προσωρινά στην πρώτη θέση. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος, ο οποίος έχει δικαίως παράπονα από την διαιτησία του Λαμπρόπουλου, δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα με τους Ιρανούς του εκτός παιχνιδιού και γνώρισε την δεύτερή του ήττα στο πρωτάθλημα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Βλάχος, Γκιοάτα, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (88’ Ενγκόνγκ), Μασούρας (68’ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Φούντας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Ελιουνούσι, Σεμπά (78’ Βιάνα), Μάριν (65’ Ντομίνγκεζ), Ιντέγε (90+1’ Καμπιάσο).

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 131 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 131 Οι ισορροπίες στο ζαχαροπλαστείο έχουν διαταραχτεί μετά...