Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΟΚ 0-0 Κάκιστος ΠΑΟΚ, αλλοίωση αποτελέσματος από τον επόπτη

Ο βοηθός Χούσκουγλου εντελώς λανθασμένα ακύρωσε το κανονικό γκολ του Περέιρα ως οφσάιντ ενώ καλυπτόταν τουλάχιστον 2 μέτρα και ο κάκιστος ΠΑΟΚ  που πλήρωσε τα πειράματα Ίβιτς δεν βρήκε λύσεις (0-0) κι άφησε 2 βαθμούς στην Βέροια, στο ντεμπούτο του Γράφα!

Δείτε σε φώτο τι έδωσε ως οφσάιντ ο τραγικό επόπτης που αλλοίωσε το αποτέλεσμα άσχετα με την πολύ κακύ εμφάνιση του ΠΑΟΚ

Νέα ηχηρή γκέλα του κακού ΠΑΟΚ, που φωνάζει και με το δίκιο του για το βοηθό Χιουσκόγλου. Ο «Δικέφαλος» έμεινε για δεύτερη σερί Κυριακή άσφαιρος και άφησε στην… ασπρόμαυρη Βέροια, άλλους δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο «Δικέφαλος», όπως και με την Ξάνθη, σ’ ένα ακόμη κακό 90λεπτο είχε τις ευκαιρίες και διαμαρτύρεται δίκαια για την ακύρωση του γκολ από τον Θρακιώτη βοηθό Αϊχαν Χιουσκόλου, που πέτυχε στο 44ο λεπτό ο Φακούντο Περέιρα.

«Ένα κακό 45λεπτο με έναν ακόμα χειρότερο επόπτη ν’ ανακαλύπτει πως ο επιθετικός πρέπει να καλύπτεται κι από τον 4ο διαιτητή για να σκοράρει», έγραψε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Twitter…

Όμως, δεν ήταν μόνον η φάση του 44ου λεπτού. Για ακόμη μια αγωνιστική, απέναντι στη μαχητική Βέροια, ο ΠΑΟΚ των πολλών αλλαγών ήταν ασύνδετος, άχρωμος και άγευστος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν την συμπαράσταση περίπου 4.000 φίλων τους, φάνηκαν στο γήπεδο μόνον όταν μπήκε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, έκλεισαν τη Βέροια στα καρέ της, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ…

Με αλλαγές και rotation στα 5/11 ο ΠΑΟΚ

Ο Βλάνταν Ίβιτς φρέσκαρε αρκετά την ομάδα του, με πέντε αλλαγές στη βασική ενδεκάδα. Σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Κρέσπο (αντί Λέο Μάτος), Μαλεζάς (αντί Τζαβέλλα), Χαρίσης (αντί Κάνιας), Μυστακίδης (αντί Κάμπος) και Περέιρα (αντί Σάχοφ).

Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ για δέκατο σερί αγώνα, η τετράδα στην άμυνα αποτελούταν από τους Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλέζα, Λέοβατς και οι Χαρίσης με τον Τσίμιροτ οι δύο αμυντικοί χαφ. Ο Περέιρα κινήθηκε περισσότερο στη θέση του «10», πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Στέφανο Αθανασιάδη. Στα άκρα ήταν οι Μυστακίδης (δεξιά) και Ροντρίγκες (αριστερά).

Το «4-4-2» του Γράφα

Ο Θωμάς Γράφας, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Βέροιας, παράταξε τη «βασίλισσα του βορρά» με ένα καθαρό «4-4-2»: Λόπεθ κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα Μαλόν, Μαραγκό, Καλί, Ναβαλόφσκι, στη μεσαία γραμμή Βασιλαντωνόπουλο, Μπαλάφα, Μεληκιώτη, Αρτσε και στην επίθεση τους Βίτι με Καπετάνο.

Μηδέν σε όλα μέχρι το 44’

Σ’ ένα κακό από θέαμα πρώτο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος και έφτασε κοντά στο γκολ μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Λέοβατς από τα αριστερά έκανε την σέντρα, αλλά ο Μυστακίδης αστόχησε από εξαιρετική θέση. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τσίμιροτ του έστρωσε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Βέροιας, αλλά ο Κατερινιώτης μεσοεπιθετικός έχασε τον βηματισμό και το κοντρόλ της μπάλας.

Από το 20’ μέχρι και το 44’ τίποτα άλλο δεν συνέβη, με το «Δικέφαλο» να έχει μια πολύ φλυάρη υπεροχή και τη Βέροια απλά να προσπαθεί να κρατήσει το μηδέν ψάχνοντας μια δύο κόντρες μπας και απειλήσει την εστία του Γλύκου.

Κι ενώ το ματς κυλούσε χωρίς την παραμικρή φάση, ήρθε στο 43ο λεπτό ο πρώτος βοηθός, Αϊχάν Χιουσκόγλου από τη Θράκη, να βάλει φωτιά στο γήπεδο. Ο Φακούντο Περέιρα έφυγε τουλάχιστον δύο μέτρα πίσω από την άμυνα της Βέροιας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ, αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του και το γκολ του Αργεντινού δεν μέτρησε ποτέ.

Με Τζάλμα, αλλά χωρίς καμία συνοχή

Ο Ίβιτς έβλεπε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη εστία. Η μεσαία γραμμή σε κακή μέρα, με τους χαφ να μην μπορούν να μεταφέρουν σωστά την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.

Η είσοδος του Τζάλμα Κάμπος, αντί του κουρασμένου αλλά άφαντου Ροντρίγκες, και του Μπίσεσβαρ αντί του Περέιρα, σε συνδυασμό με κάποιες εσωτερικές αλλαγές, διαφοροποίησαν την εικόνα του ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ έδωσε πνοή και -επιτέλους- τις κάθετες πάσες, που μέχρι τότε δεν υπήρχαν στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Στο 53’ ο Βαρέλα σταμάτησε τον Καπετάνο πριν βγει τετ α τετ με τον Γλύκο και στο 60’ ο Μαλεζάς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία της Βέροιας, που έφτασε στο 65’ με τον Βασιλαντωνόπουλο πολύ κοντά στο γκολ, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γλύκου.

Στην επόμενη φάση ο Μπίσεσβαρ γύρισε την μπάλα, αλλά ο Κάμπος σε κενή εστία δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να φτάσουμε στο 70ο λεπτό με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Το ματς για τον ΠΑΟΚ δεν είχε πάρει καθόλου καλή τροπή, θύμιζε… Ξάνθη, με το άγχος να αρχίζει να… πλακώνει τους παίκτες του Ίβιτς, που στο 74’ έριξε και τον Κουλούρη στο γήπεδο παίζοντας φουλ επίθεση. Εξι λεπτά αργότερα ο νεαρός φορ δεν έπιασε όπως έπρεπε την κεφαλιά από καλή θέση.

Κι όταν η μπάλα δε θέλει να μπει, δεν μπαίνει ούτε στο εξ επαφή πλασέ του Αθανασιάδη, που βρήκε την… πλάτη του Βαρέλα (84’), ούτε και στο σουτ του Κουλούρη, που έβγαλε ο Λόπεθ.

Man of the Match: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μπήκε μάλλον πολύ αργά στο γήπεδο (στο 62ο λεπτό) και άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ, που χωρίς τον Ολλανδό δεν μπορούσε καν να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη άμυνα.

Στο ύψος τους: Ο νεαρός Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος ήταν σε πολλά σημεία αγώνα μια ομάδα μόνος του για τη Βέροια, ενώ ο Στέλιος Μαλεζάς ήταν σχεδόν αλάνθαστος από πλευράς του ΠΑΟΚ.

Η γκάφα: Θέλει και ρώτημα… Ο βοηθός Χιουσκόγλου από τη Θράκη ήταν ο μόνος που είδε τον Περέιρα σε θέση οφ σάιντ, ενώ τον κάλυπτε όλη η άμυνα της Βέροιας, με αποτέλεσμα να μη μετρήσει το πεντακάθαρο γκολ του Αργεντινού επιθετικού.

Το στραγάλι: Ο Ευαγγέλου από την Αθήνα είδε να τον παίρνει στο λαιμό του ο βοηθός του από τη Θράκη και να ασπάζεται την υπόδειξη του, ενώ ήταν μπροστά στη φάση. Κατά τα άλλα δεν έκανε το τρομερό λάθος.

Το ταμείο του Gazzetta:Ο ΠΑΟΚ, αν εξαιρέσουμε τη φάση του 44ου λεπτού, ήταν και πάλι πολύ μακριά από τα στάνταρ απόδοσης, που μας είχε συνηθίσει. Αφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη Βέροια, που από την πλευρά της πάλεψε και δίκαια πήρε το βαθμό της ισοπαλίας.

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μαραγκός, Ναβαλόφσκι, Μπαλάφας, Αρτσε (83’ Παπαστεριανός), Καλί, Βίττι, (56’ Σισίνιο), Μεληκιώτης (59’ Χαροντάκης), Καπετάνος.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς, Χαρίσης, Τσιμίροτ, Μυστακίδης (74’ Κουλούρης), Ροντρίγκες (46’ Κάμπος), Περέιρα (62’ Μπίσεσβαρ), Αθανασιάδης.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ