Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0

Από μηχανής Λέο Μάτος! Ο Βραζιλιάνος δεξιός αμυντικός βρέθηκε σε θέση φορ, σκόραρε στο 94′ και ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ντέρμπι των “Δικεφάλων”. Διαμαρτυρίες από τους “κιτρινόμαυρους” πως η μπάλα είχε περάσει άουτ πριν από το κόρνερ.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έπαιζαν, κόπιαζαν και προσπαθούσαν για 93′ για να κριθούν όλα στο 94′! Ενώ όλα έδειχναν πως το… άρρυθμο ντέρμπι θα λήξει χωρίς σκορ, αποτέλεσμα που δεν βόλευε ούτε τους μεν ούτε τους δε, ο Λέο Μάτος εμφανίστηκε από το… πουθενά, μπήκε στη φάση και σκόραρε από κοντά. Λυτρώνοντας από τη μία τους “ασπρόμαυρους” και αφήνοντας με την πίκρα τους “κιτρινόμαυρους”. Οι οποίοι μάλλον έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για το γεγονός πως η φάση του “χρυσού” γκολ του Βραζιλιάνου άρχισε από… άουτ που μετατράπηκε από τον βοηθό σε κόρνερ!

Έμελλε όλα αυτά να συμβούν στην τελευταία ουσιαστικά επίθεση του ντέρμπι. Διότι μέχρι τότε τίποτα δεν προμήνυε ποια θα είναι η τροπή των πραγμάτων.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν για τουλάχιστον 60 λεπτά “κακοποιήσει” το ποδόσφαιρο αδυνατώντας να παράξουν φάσεις. Κι αν η Ένωση είχε στηθεί με τέτοιον τρόπο από τον Μοράις, που κρατούσε πίσω 8-9 ποδοσφαιριστές έχοντας εκτός κλίματος Πατίτο-Αλμέιδα, ο Ίβιτς είχε… αυτοαναιρεθεί χρησιμοποιώντας ξανά τρεις κεντρικούς χαφ χωρίς δημιουργικές ικανότητες, όπως στο Καραϊσκάκη. Εκεί όμως ήθελε ν’ αμυνθεί. Όσο μάλιστα δεν υπήρχε πλάτος στην επίθεση, ο Τσίμιροτ γινόταν αναγκαστικά κρυφός φορ προσπαθώντας ν’ απειλήσει. Όπως με την κεφαλιά του 41′.

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία του Αλμέιδα στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου και μετά απείλησε αφού βγήκε από το γήπεδο ο Πατίτο και μπήκε αντ’ αυτού ο Χριστοδουλόπουλος – “κόκκινο πανί” για την κερκίδα. Από το δικό του πόδι η Ένωση άγγιξε το γκολ έχοντας δοκάρι στο 74′, ενώ άλλο ένα σουτ από τον Μάνταλο δέκα λεπτά μετά ανάγκασε τον Γλύκο να εκτιναχθεί.

Ενδιάμεσα ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τη φρεσκάδα που είχαν φέρει στο σχήμα Μπίσεσβαρ-Μυστακίδης συμπαρασύροντας τον Ροντρίγκες. Ο εξτρέμ βρήκε χώρους είχε δύο σπουδαίες στιγμές να σκοράρει, αλλά δεν το έκανε και έμοιαζε να καταδικάζει την ομάδα του. Υπήρξε όμως ο Μάτος. Ο οποίος πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, είχε κερδίσει το κόρνερ που έφερε το 1-0. Έστω κι αν η μπάλα (από την κάμερα της NOVA) φαίνεται να έχει περάσει πρώτα άουτ!
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (63′ Μπίσεσβάρ), Κάμπος (78′ Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (88′ Περέιρα)

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (84′ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πατίτο (69′ Χριστοδουλόπουλος), Αλμέιδα (90′ Αραβίδης)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 «Μείνε μακριά από το παιδί μου», ουρλιάζει έξαλλη η Ηλέκτρα στον Παύλο. Ο Νάσος έχει...