Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ 2-0

Με γκολάρα του Τόνσο σε συνεργασία με τον Παπαδόπουλο, ο Ατρόμητος κέρδισε με 1-0 την Βέροια, πήρε βαθμολογική ανάσα και έφτασε τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα!

Ήταν 31 Αυγούστου. Τελευταία μέρα των μεταγραφών. Ο Ατρόμητος ήθελε 10άρι. Ποια καλύτερη αγορά από της Αργεντινής γι’ αυτή τη θέση. Ο στόχος είχε βρεθεί. Μάρτιν Τόνσο, αλλά η περίπτωση δεν ήταν εύκολη. Τελικά οι Περιστεριώτε… κέρδισαν την Ταγιέρες και τον έφεραν στο Περιστέρι.

Μια τέτοια κίνηση έχει ρίσκο, αλλά χρειάζεται και χρόνο προσαρμογής. Στα πρώτα του ματς στην Ελλάδα δεν έδειξε πολλά πράγματα, αλλά φαινόταν πως το ταλέντο υπάρχει. Μετά την διακοπή φαίνεται πως βρήκε τον χρόνο που χρειαζόταν, προσαρμόστηκε και φώναξε… παρών στο Περιστέρι!

Λύτρωσε τον Ατρόμητο απέναντι στην Βέροια και με το πανέμορφο τέρμα που σημείωσε της έδωσε την δεύτερη νίκη της (1-0) στο πρωτάθλημα. Παράλληλα κράτησε αήττητο τον Γιώργο Κορακάκη, ο οποίος έχει αλλάξει προς το καλύτερο τους Περιστεριώτες.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιώργος Κορακάκης δεν άλλαξε το γνωστό του 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια είχε τον Γκορμπούνοφ, στα στόπερ Λαζαρίδη και Φυτανίδη, αριστερά ήταν ο Μπίτολο και στα δεξιά ο Κιβρακίδης. Αμυντικοί μέσοι ο Κεϊτά με τον Ούμπιδες, στην τριάδα πίσω από τον Παπαδόπουλο, ο Βασιλείου ήταν στα δεξιά, ο Στόιτσεφ αριστερά και ο Τόνσο δεκάρι.

Από την άλλη, ο Θωμάς Γράφας, παρέταξε την ομάδα του με 4-5-1. Λόπες στο τέρμα, Μαραγκός και Κάλι στα στόπερ, ο Μαλόν στα δεξιά και ο Ναβαλόφσκι στα αριστερά. Αμυντικοί μέσοι ο Μπαλάφας με τον Άρτσε, στα δεξιά ήταν ο Χαροντάκης, στα αριστερά ο Μελικιώτης με τον Σισίνιο να έχει ελεύθερο ρόλο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καπετάνος.

Το πρώτο… τανγκό στο Περιστέρι!

Η μέρα άνηκε στον Τόνσο και φρόντισε να μας το δείξει από νωρίς. Ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου και στο 26′ πέτυχε και το πρώτο του τέρμα με τους μπλε. Και τι γκολ. Γκολάρα! Μετά από τακουνάκι του Παπαδόπουλου, με ωραίο σουτ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα δίχτυα.

Αυτό ήταν αρκετό για να πάει άνετα ο Ατρόμητος στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Θα μπορούσε να φτάσει και σε κάποιο δεύτερο τέρμα, όμως το σουτ του Βασιλείου και η προβολή του Τόνσο δεν βρήκαν στόχο.

Λίγα πράγματα, άνετα ο Ατρόμητος

Στην επανάληψη είχαμε ένα 45λεπτο που γρήγορα θα ξεχαστεί. Ο Ατρόμητος είχε το τρίποντο και έπρεπε απλά να το διαχειριστεί. Από την άλλη η Βέροια για να πάρει κάτι έπρεπε να παίξει. Δεν το έκανε. Απείλησε με τον Μελικιώτη και τον Καπετάνο δύο φορές και αυτό ήταν όλο. Το σουτ του Βίτι στο 95′, δεν ήταν ικανό να απειλήσει τον Γκορμπούνοφ.

Οι Περιστεριώτης από την πλευρά τους, αγωνίστηκαν επαγγελματικά και πήραν αυτό που ήθελαν. Μπορούσαν να πετύχουν και κάποιο δεύτερο τέρμα, αλλά το χαλούσαν στο τελείωμα με αποτέλεσμα να μείνει αυτό το πολύτιμο γι’ αυτούς 1-0 μέχρι το τέλος.

MVP: Ο Μάρτιν Τόνσο αφού πήρε τον χρόνο προσαρμογής που χρειαζόταν, άρχισε να δείχνει το ταλέντο του. Δραστήριος με αρκετές εμπνεύσεις, ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Ατρόμητος. Έβαλε και το γκολ της νίκης και δικαιωματικά βρίσκεται στη θέση του MVP.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λίγα πράγματα από τον Άρτσε. Είναι ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο περιμένει τα περισσότερα στο δημιουργικό κομμάτι η Βέροια. O Μεξικανός έκανε λίγα πράγματα, μη βοηθώντας την ομάδα του να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πολ Κεϊτά έκανε τρομερή δουλειά στη μεσαία γραμμή του Ατρόμητου. Έκοψε τα πάντα και δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να μπουν στο παιχνίδι. Προσπάθησε και στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά τα χαλούσε στην τελική πάσα.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο γκολ δεν ευθύνεται η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, στη συνέχεια το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο, έτσι στην γκάφα θα βάλουμε το ιατρικό επιτελείο της Βέροιας! Με τον Χαροντάκη εκτός αγώνα τραυματία και την αλλαγή να έχει γίνει, εκείνοι γύρισαν προς τον πάγκο ζητώντας αλλαγή μιας και δεν είχαν καταλάβει πως αυτή είχε πραγματοποιηθεί.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εύκολο ματς για τον Κερκυραίο Πουλημά. Δεν είχε δύσκολες φάσεις και αυτό τον βοήθησε να έχει μια καλή διαιτησία χωρίς να φανεί ιδιαίτερα στο παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η χρονιά για τον Ατρόμητο φαίνεται πως θα κυλήσει κάπως έτσι… Μισό μηδέν και πάμε! Δεύτερη νίκη στο Περιστέρι, με το ίδιο σκορ. Παραμένει αήττητος ο Κορακάκης, αλλά συνεχίζει να βλέπει τους φορ του να μην σκοράρουν. Κρατάει όμως το πρώτο τέρμα του Τόνσο.

Για την Βέροια τα πράγματα ήταν και παραμένουν δύσκολα. Παλεύει τα παιχνίδια της, αλλά μένει χωρίς νίκες. Αυτό έγινε και στο Περιστέρι. Σίγουρα όμως έχει πολύ δρόμο μπροστά της και δεν πρόκειται να τα παρατήσει παρά τα πολλά προβλήματα. Δύσκολη και η συνέχεια, αν αναλογιστεί κανείς πως ακολουθεί ένας… πληγωμένος Παναθηναϊκός.

Οι συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Στόιτσεφ (60′ Μπάχα), Βασιλείου, Κεϊτά (82′ Κοντοές), Τόνσο, Παπαδόπουλος (64′ Λε Ταλέκ)

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεζ, Μαλόν, Ναβαλόφσκι, Κάλι, Άρτσε, Σισίνιο (88′ Αντώνης), Μαραγκός, Χαροντάκης (60′ Βασιλαντωνόπουλος), Μελικιώτης (69′ Βίτι), Καπετάνος, Μπαλάφας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ