Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΑΝΑ 4-1

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, προηγήθηκε στο 34′ με σκορ 3-0 της Αστάνα, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για το δεύτερο τρίποντο στους ομίλους του Europa League. “Σβηστοί” στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες για το τελικό 4-1.


O Oλυμπιακός υποδέχθηκε την Αστάνα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Για τους “ερυθρόλευκους” δεν υπήρχαν περιθώρια απώλειας, καθώς είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ακολουθεί (3/11, 18:00) η αναμέτρηση με την Αστάνα στο Καζακστάν.

Ο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με το σύνηθες 4-2-3-1, επαναφέροντας τον Λεάλι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ διατήρησε τον Ρέτσο στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ντε λα Μπέγια να έχει τεθεί εκτός μάχης.

Στην ενδεκάδα βρέθηκε ξανά ο Φορτούνης (ενοχλήσεις τον κράτησαν εκτός αποστολής κόντρα στον Πανιώνιο), ενώ φανέλα βασικού πήρε ο Καρντόσο (πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς) αντί του καταπονημένου Ιντέγε.

Ο Στοΐλοβ από την πλευρά του παρέταξε την Αστάνα με σύστημα 5-3-2. Τρεις στόπερ για τους φιλοξενούμενους, που πόνταραν πολλά στην ανασταλτική τους λειτουργία για να φύγουν με αποτέλεσμα από το Φάληρο.
Ερυθρόλευκη καταιγίδα στο Φάληρο

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”

Διαιτητής: Tobias Stieler (GER)

Επόπτες: Mike Pickel (GER), Jan Seidel (GER)

Βοηθοί περιοχών: Patrick Ittrich (GER), Sascha Stegemann (GER)

Τέταρτος διαιτητής: Marco Achmüller (GER)

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς (74′ Καμπιάσο), Μαρτίνς, Φορτούνης (79′ Μπουχαλάκης), Σεμπά, Ελιουνούσι (69′ Μανθάτης), Καρντόσο.

Αστάνα (Στοΐλοβ): Έριτς, Άνιτσιτς, Ταγκιμπέργκεν (63′ Μουζίκοβ), Μπεϊσεμπέκοβ, Νουσερμπάγιεβ (59′ Σίτοβ), Τουμάσι, Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα (72′ Ντεσπότοβιτς), Σόμκο, Κάνιας.

Γκολ: 25′ Φιγκέιρας, 33′ Ελιουνούσι, 34′ & 65 Σεμπά / 54′ Καμπανάγκα

Κάρτες: 27′ Μποτία, 71′ Μιλιβόγεβιτς / 44′ & 58′ (2η κίτρινη – κόκκινη) Κάνιας, 48′ Ταγκιμπέργκεν, 60′ Καμπανάγκα, 77′ Σίτοβ, 84′ Τουμάσι

Απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης ήταν από τη σέντρα ο Ολυμπιακός, που μπήκε με ξεκάθαρη διάθεση να ψάξει ένα γρήγορο γκολ στο παιχνίδι. Είχαν ρυθμό, κινητικότητα στο χώρο και καλές συνεργασίες οι Πειραιώτες, ασκώντας πίεση στην άμυνα της Αστάνα.

Φορτούνης και Μαρτίνς κρατούσαν την μπαγκέτα, με τον πρώτο να δίνει πλάτος στην επίθεση, να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του αλλά και να απειλεί με προσωπικές ενέργειες και τον δεύτερο να προσθέτει την κάθετη ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι δεινοπαθούσαν να κρατήσουν την μπάλα μακριά από την εστία τους, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ

Από κόρνερ του Φορτούνη ο Έριτς έκανε σωτήρια επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του Ρέτσου στο 13′, ενώ τρία λεπτά αργότερα σε καθαρή φάση για γκολ, ο Σεμπά υποδείχθηκε οφσάιντ σε οριακή θέση. Εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο στο 23′ κόντραρε και πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός προειδοποιούσε αλλά η Αστάνα δεν έπαιρνε τα μηνύματα. Έτσι στο 25′, από φοβερό σλάλομ και ασίστ του Φορτούνη, ο Φιγκέιρας σε ρόλο… στράικερ πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0.

Ό,τι ήθελαν έκαναν οι Πειραιώτες στο χορτάρι και στο 33′ ο Ελιουνούσι με ατομική προσπάθεια και εκπληκτικό σουτ με το αριστερό από δύσκολη γωνία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έριτς, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.
Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Νορβηγός κρατούσε και μια φοβερή ασίστ για τον Σεμπά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Ο Βραζιλιάνος έφυγε μόνος του και με άψογο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για τον Ολυμπιακό, μόλις στο 34ο λεπτό!

Η μοναδική στιγμή που η Αστάνα έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά στο πρώτο μέρος, ήταν στο 37′, όταν ο Άνιτσιτς μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Λεάλι.

ΓΚΑΦΑ ΛΕΑΛΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ

Στο 54′ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στη μείωση του σκορ, εκμεταλλευόμενοι ένα δώρο του Λεάλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ ανενόχλητος και με την μπάλα στα πόδια προσπάθησε με το αριστερό να γεμίσει, αλλά έβγαλε ασίστ στον Καμπανάνγκα, που με υπέροχη λόμπα κρέμασε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού για το 3-1.

Πρόσκαιρη η χαρά για την Αστάνα, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα έχασε τον Κάνιας, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Φορτούνη.
ΣΕΜΠΑ… RELOADED

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Ολυμπιακός βρήκε ένα ακόμη γκολ στο ματς. Ο Καρντόσο σε αντεπίθεση πέρασε καταπληκτική ασίστ στον Σεμπά και ο Βραζιλιάνος δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς για το 4-1 στο 65′.

Πέντε λεπτά αργότερα η άμυνα των Πειραιωτών συνελήφθη κοιμώμενη, όμως ο Καμπανάγκα αστόχησε σε κενή εστία μετά το γύρισμα του Μουζίκοβ!

Τίποτα δεν άλλαξε στο Φάληρο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στίλερ και οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στις 3/11 στο Καζακστάν, με τον Ολυμπιακό να έχει 6 βαθμούς στον όμιλο και την Αστάνα με μόλις έναν να παίζει το τελευταίο της χαρτί για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα μπορούσε να είναι κάθε μια από τα τρία γκολ του πρώτου ημιχρόνου. Εξαιρετικά σε δημιουργία και εκτέλεση. Θα διαλέξουμε αυτή με το τέρμα του Φιγκέιρας στο 25′. Τόσο γιατί ο Φορτούνης… χάζεψε τους αντιπάλους του, όσο και γιατί ο Πορτογάλος μπακ έκανε σεντερφορίσια κίνηση για να σκοράρει με ένα σίγουρο πλασέ.
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Εύκολο το έργο του Στίλερ και των βοηθών του, που με λιγοστά λάθη χωρίς να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, έβγαλαν άνετα το παιχνίδι.
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Κώστας Φορτούνης. Ο Έλληνας διεθνής μέσος μοιάζει να “χτυπάει” φόρμα σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν. Δημιούργησε αμέτρητους πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα, μοίραζε σωστά την μπάλα, δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του και απειλούσε ο ίδιος με προσωπικές ενέργειες. Σε όλες σχεδόν τις φάσεις που έφτιαξε ο Ολυμπιακός, ξέχωρα από τα γκολ, η μπάλα πέρασε από τα δικά του πόδια.
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αποτελεσματικότητα των Ελιουνούσι και Σεμπά. Όταν οι ακραίοι προσφέρουν σε γκολ και δημιουργία, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά για την επίθεση του Ολυμπιακού, αποφορτίζοντας τον άξονα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο εύκολος τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός έδωσε φάσεις στην Αστάνα. Μια φορά στο πρώτο μέρος και άλλες τρεις στο δεύτερο, με αποκορύφωμα το δώρο του Λεάλι στον Καμπανάγκα.

sport24.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...