Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 3-2 Νίκη θρίλερ κόντρα σε διαιτησία για την Ελαφρά Ταξιαρχία

Σε ένα από τα ματς που σπάνια βλέπουμε ο Απόλλων Σμύρνης παρά την πολύ κακή του εικόνα, πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στον κακό του εαυτό, στην ατυχία του αλλά και στο διαιτητικό τρίο που έκανε τα πάντα για να τον σταματήσει.

Το γεγονός ότι τελικά νίκησε ο Απόλλων μοιάζει με θαύμα κόντρα σε μια Καλλιθέα που θα πρέπει να τα έχει με την ανικανότητά της να αξιοποιήσει σωρεία ευκαιριών αλλά και να κρατήσει στα μετόπισθεν.

Όλα ξεκίνησαν με τον τραυματισμό του Σιατραβάνη στο 9ο λεπτό, που μέχρι να αποφασίσει το ιατρικό επιτελείο να γίνει η αλλαγή η Καλλιθέα εκμεταλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό πλεονέκτημα και άνοιξε το σκορ με το Σταματάκο στο 13΄

Σαν να μην έφτανε αυτό στη φάση του γκολ ο Απόλλων έχασε και 2ο παίκτη από τραυματισμό και έτσι αφού Δεληζήσης και Σιατραβάνης τραυματίστηκαν, Ο τεχνικός του Απόλλωνα, Δημήτρης Σπανός, υποχρεώθηκε να κάνει νωρίς δύο αναγκαστικές αλλαγές στο 15΄.

. Στο 17′ η Ελαφρά Ταξιαρχία έφτασε στο 1-1, όταν ο νεοεισελθών Αλμπάνης έδωσε στον Διαμαντόπουλο και αυτός με εξουδετερωμένο τον Ντούνη ισοφάρισε σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-2 στο 38′ καθώς ο έμπειρος αμυντικός του Απόλλωνα Γιώργος Ντάσιος έδωσε πάσα πάρε βάλε στο Σταματάκο, ο οποίος δεν αρνήθηκε το δώρο και με εξαιρετική λόμπα διαγώνιαέδωσε πάλι προβάδισμα στην Καλλιθέα.

Η ομάδα του Γκώνια θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ, αλλά στο 48′ ο Μπέλης αστόχησε σε πέναλτι που “είδε” ο διαιτητήτς σε διώξιμο του Χιώτη μέσα στην περιοχή και πέσιμο του Σταματάκου.

Στο 59′ είχε και δοκάρι η Καλλιθέα σε σουτ του Τσίπρα. Στο 80′ ο Απόλλων ισοφάρισε σε 2-2. Ο Κάσσος βγήκε από πλάγια αριστερά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα στον Διαμαντόπουλο, που μόνος με τον Ντούνη την έστειλε με σουτ στα δίχτυα. Στο 93′ οι γηπεδούχοι “σκότωσαν” την Καλλιθέα. Ύστερα από κόντρες, ο Αλμπάνης με γυριστό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 3-2.

Να σημειώσουμε ότι η Καλλιθέα έπαιζε με την άμυνά της πάρα πολύ ψηλά χάρη στον προκλητικό επόπτη που “έλεγχε” την περιοχή της και έδωσε αναρίθμητα οφ σάιντ σε βάρος του Απόλλωνα γεμίζοντας με εκνευρισμό τόσο την κερκίδα όσο και τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων. Σπάνια έχουμε δει να σφυρίζονται τόσα οφ σάιντ και έναν επόπτη να είναι μόνιμα με υψημένη σημαία. Η διαιτησία γενικά ήταν κάκιστη σε βάρος του Απόλλων καθώς εκτός από τον τραγικό επόπτη, το πέναλτι που δόθηκε υπήρχαν κι άλλα σφυρίσματα υπέρ των φιλοξενουμένων.

Σε ότι αφορά των Απόλλων, παρά τη νίκη η εικόνα του προκαλεί προβληματισμό καθώς δέχθηκε πάρα πολλές φάσεις από μια ομάδα όπως η Καλλιθέα που σίγουρα δεν διαθέτει την ποιότητα, το μπάτζετ και τους στόχους του Απόλλωνα. Δεν είναι εικόνα ομάδας που θέλει να διεκδικήσει άνοδο και ξεκίνησαν οι μουρμούρες για τη δουλειά του προπονητή. Εντύπωση προκάλεσε και η αρνητική εικόνα μερικών πολύ έμπειρων παικτών που υποτίθεται ότι στη football league μπορούν να κάνουν τη διαφορά όπως ο αρνητικός σήμερα Ντάσιος και ο πολύ μέτριος Ρομάνο.

Από την πλευρά της η Καλλιθέα έδειξε καλά στοιχεία στην επίθεση αλλά πλήρωσε την αστοχία, την ανικανότητα των επιθετικών να τελειώσουν με σωστό τρόπο σωρεία ευκαιριών και βέβαια έπεσε πάνω στον έμπειρο Διονύση Χιώτη που έδειξε την κλάση του σώζοντας πολλές φορές τους γηπεδούχους. Εκτός από αυτό η Καλλιθέα πλήρωσε την περίεργη επιλογή του προπονητή της Γκώνια να παίζει πολύ ψηλά ακόμη και στο β΄ημίχρονο όταν κέρδιζε αντί να προσπαθήσει να “κλειδώσει” το αποτέλεσμα και να θωρακίσει την αμυνά της.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Πάτας): Χιώτης, Ντάσιος,Βαλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης (15′ λ. τρ. Πάνος), Τσιάρας, Κάσσος, Πουρτουλίδης (78′ Γκούφας), Διαμαντόπουλος, Ρομάνο, Σιατραβάνης (14′ λ. τρ. Αλμπάνης)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Σταμόπουλος (88′ Τσώνης), Μουκτάρης, Πάτας, Γκίνη, Μπέλη, Μάκο (77′ Κατσικογιάννης), Σμυρλής (66′ Ηλιάδης), Τσίπρας, Σταματάκος

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας) Βοηθοί: Σεφέρης (Κορινθίας), Καρμίρης (Λέσβου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ