Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-2

Κρίμα και άδικο για τον Παναθηναϊκό η ισοπαλία 2-2 με την Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο. Οι πράσινοι παρά τα προβλήματα που είχαν πριν το παιχνίδι (σ.σ. τραυματισμός Μπεργκ) αλλά και στη διάρκεια του ματς (σ.σ. τραυματισμοί Σαμπά, Ζέκα) έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι από δυο στημένα.

Το τριφύλλι μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 χάρη σε δυο τρομερά γκολ του Ιμπάρμπο αλλά ένα ανύπαρκτο πέναλτι στην λήξη του πρώτου μέρους και η μείωση του σκορ σε 2-1 άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Οι Βέλγοι βρήκαν ψυχολογία, πίεσαν περισσότερο στο δεύτερο 45λεπτο και έφτασαν στην ισοφάριση στο 82′ με ένα αστείο γκολ από φάουλ του Μπελφοντίλ που διαπέρασε το τείχος και άφησε άγαλμα τον Στιλ που ούτε καν κουνήθηκε. Το τριφύλλι με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας παρέμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης, θέλει νίκη στην Λεωφόρο κόντρα στην Σταντάρ σε ένα παιχνίδι όπου θα παίξει σίγουρα χωρίς τους Ζέκα, Γουακάσο.

Επαναφορά στο γνωστό Ευρωπαϊκό σύστημα για τον Παναθηναϊκό του Αντρέα Στραματσόνι με τον Ιταλό τεχνικό να έχει να αντιμετωπίσει εκτός των γνωστών προβλημάτων και την απουσία της τελευταίας στιγμής του Μάρκους Μπεργκ που έμεινε εκτός λόγω ίωσης. Ο Ιταλός προπονητής όμως παρά την απουσία του Σουηδού φορ δεν επέλεξε να βάλει έναν ακόμη μέσο αλλά έναν επιθετικό και έπαιξε με δίδυμο τους Λέτο, Ιμπάρμπο.

Χαρακτηριστικά οι πράσινοι παρατάχθηκαν με 3-5-2 στον αγωνιστικό χώρο με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, η τριάδα στην άμυνα ήταν οι Κουτρουμπής, Μολέντο και Σάμπα. Στα δεξιά έπαιξε ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χουλτ και η τριάδα στα χαφ ήταν οι Λεντέσμα, Ζέκα, Βιγιαφάνιες και το δίδυμο της επίθεσης οι Λέτο, Ιμπάρμπο.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Σταντάρ, Αλεξάντρ Γιάνκοβιτς, ο οποίος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα πριν την αναμέτρηση παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2 με τους Ζιλέ, Φε, Σολτς, Λαΐφης, Αντράντε, Τρεμπέλ, Ιμπραϊμά Σισέ, Ντοσεβί, Εντμίλσον Ζούνιορ, Ορλάντο Σα, Μπελφοντίλ.
Τρομερό πρώτο ημίχρονο Παναθηναϊκός και ο Ιμπάρμπο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι, κλείνοντας τους χώρους προς την εστία του και δίνοντας την μπάλα στην Σταντάρ Λιέγης που είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τους πράσινους. Οι παίκτες του τριφυλλιού όταν έπαιρναν τη μπάλα προσπαθούσαν να βρουν τους Λέτο, Ιμπάρμπο ώστε από τους δυο τους να προκύψει κάτι καλό για τον Παναθηναϊκό. Ο Κολομβιανός μάλιστα χτύπησε δις με δυο τρομερά γκολ στο 12′ και στο 36′ έδωσε το προβάδισμα στο τριφύλλι. Λίγο πριν τη λήξη του 45λεπτου όμως ο Πολωνός διαιτητής μετά από υπόδειξη του επιπρόσθετου έδωσε πέναλτι υπέρ της Σταντάρ που μείωσε το σκορ.

Φυσικά αν ο Παναθηναϊκός πήγαινε με 2-0 στο ημίχρονο τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Το 2-1 όμως έδωσε ψυχολογία στους Βέλγους που στο δεύτερο μέρος πίεσαν περισσότερο ενώ το τριφύλλι έπαιξε με τον χρόνο θέλοντας να διατηρήσει το υπέρ του σκορ και να φύγει το διπλό. Τα κατάφερε πολύ καλά μέχρι το 82′ όπου πληγώθηκε και πάλι από ένα “στημένο” και ένα λάθος του Στιλ καθώς ο Μπελφοντίλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Άγγλο γκολκίπερ.

Γήπεδο: “Maurice Dufrasne”

Διαιτητής: Daniel Stefanski (POL)

Βοηθοί: Dawid Igor Golis (POL), Marcin Boniek (POL)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Zbigniew Dobrynin (POL), Krzysztof Jakubik (POL)

4ος: Rafal Rostkowski (POL)

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Αλεξάντρ Γιάνκοβιτς): Ζιλέ, Φε, Σολτς, Λαΐφης, Αντράντε, Τρεμπέλ, Ιμπραϊμά Σισέ (72′ Ενό), Ντοσεβί (63′ Μπενζά), Εντμίλσον Ζούνιορ, Ορλάντο Σα, Μπελφοντίλ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Σάμπα (46′ Ιβανόφ), Ζέκα (78′ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Λέτο (73′ Λουντ), Ιμπάρμπο.

Γκολ: 45′ Εντμίλσον, 82′ Μπελφοντίλ/12′-36′ Ιμπάρμπο

Κίτρινες: 85′ Τρεμπέλ/20′ Λέτο, 22′ Σάμπα, 45′ Ζέκα, 79′ Βιγιαφάνιες, 88′ Λεντέσμα

Κόκκινες:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Άγιαξ 7 (5-3)

2. Θέλτα 5 (5-3)

3. Σταντάρ Λιέγης 2 (3-4)

4. Παναθηναϊκός 1 (3-6)

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (3/11)

Άγιαξ – Θέλτα (22:05)

Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης (22:05)

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 8′ όταν ο Μολέντο βρέθηκε μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να νικήσει τον Ζιλέ με κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα έξω. Δυο λεπτά αργότερα τραυματίστηκε ο Ζέκα, έσπασε τα δόντια του, με αποτέλεσμα να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου για ένα λεπτό.

Στο 12′ το τριφύλλι πήρε το προβάδισμα με ένα τρομερό γκολ του Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός άσος έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω δεξιά από την περιοχή. Πέρασε τον αντίπαλο του και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Ζιλέ. Ένα τέρμα που πανηγύρισε έξαλλα στην αγκαλιά του Αντρέα Στραματσόνι.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν καθαρές φάσεις και απείλησαν για πρώτη φορά στο 22′ όταν ο Μπελφοντίλ μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν “τρόμαξε” τον Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αμύνεται σωστά και να προσπαθεί να χτυπήσει γρήγορα όταν γινόταν κάτοχος της μπάλας. Αυτό έγινε και στο 36′ με τον Λεντέσμα να δίνει όμορφα στον Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός έπαιξε άμεσα το ένα-δυο με τον Λέτο και βγήκε τετ α τετ με τον Ζιλέ. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού με τρομερό δεξί σουτ έκανε το δυο και σκόραρε δυο γκολ σε ένα παιχνίδι για πρώτη φορά μετά από 3,5 χρόνια.
ΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΣΤΑΝΤΑΡ

Το τριφύλλι με το 2-0 υπέρ του έδειχνε να ελέγχει την αναμέτρηση και να έχει το πάνω χέρι στο ματς με την εικόνα στο πρώτο 45λεπτο. Λίγο πριν το φινάλε όμως ήρθε ένα πέναλτι με το οποίο η Σταντάρ μείωσε το σκορ. Ο βοηθός περιοχής υπέδειξε τράβηγμα του Κουτρουμπή στον Σα και ο Πολωνός διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι το οποίο δεν ήταν. Ο Εντμίλσον ανέλαβε την εκτέλεση του και παρά το γεγονός ότι ο Στιλ έπεσε σωστά και ακούμπησε την μπάλα δεν μπόρεσε να τη βγάλει εκτός εστίας.

Τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκαν και στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Σαμπά να μην μπορεί να συνεχίσει στο δεύτερο μέρος και τον Ιβανόφ, ο οποίος έπαιξε και αυτός με πρόβλημα, να παίρνει τη θέση του.

Οι Βέλγοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας ψυχολογία από την μείωση του σκορ στη λήξη του πρώτου 45λεπτου, ενώ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αμυνθεί και να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Τα λεπτά περνούσαν και η Σταντάρ δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των πράσινων.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 66′ όταν ο Μπενζά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα έχασε τον Ορλάντο Σα ο οποίος έκανε τη προβολή με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Στιλ.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΖΕΚΑ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ

Η κακοδαιμονία για τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε καθώς στο 78′ της αναμέτρησης τραυματίστηκε ο Ζέκα. Ο αρχηγός του τριφυλλιού έδειξε να έχει τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό και δεν μπόρεσε να συνεχίσει με τον Εμποκού να περνάει στη θέση του και τους πράσινους να χάνουν τη δύναμη τους στο χώρο του κέντρου.

Το γκολ της ισοφάρισης που έψαχνε η Σταντάρ ήρθε στο 82′ και πάλι από ένα στημένο. Συγκεκριμένα ο Κουλιμπαλί ανέτρεψε τον Ορλάντο Σα πάνω στη γραμμή. Ο Μπελφοντίλ ανέλαβε την εκτέλεση του και πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος νικώντας και τον Στιλ που δεν έβλεπε καλά την μπάλα με τόσους παίκτες που είχε μπροστά του.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγει μπροστά και να πετύχει ένα ακόμη γκολ αλλά τόσο στο 90′ με τον Ιμπάρμπο που μπήκε και πάλι από τα δεξιά όσο και με τον Μολέντο μετά από κεφαλιά δεν μπόρεσε να πάρει ξανά το προβάδισμα.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο τραυματισμός του Ζέκα. Ο Παναθηναϊκός έχασε τον Ζέκα στο 78′ της αναμέτρησης με τον Πορτογάλο άσο να έχει ένα τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό. Οι πράσινοι έχασαν το μηχανάκι τους από το χώρο του κέντρου ο οποίος αν παρέμενε στην αναμέτρηση ίσως βοηθούσε το τριφύλλι να κρατήσει το υπέρ του 2-1 μέχρι το τέλος.
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Πολωνός Daniel Stefanski. Με την απόφαση του να δείξει μετά απόφαση του επιπρόσθετου βοηθού πέναλτι στη φάση του 45λεπτου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διάρκεια της αναμέτρησης. Αν δεν μείωνε σε εκείνο το σημείο η Σταντάρ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για το τριφύλλι. Πολύ μεγάλο λάθος από τους ρέφερι του αγώνα.
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο. Πέτυχε δυο γκολ για τον Παναθηναϊκό με δυο τρομερά τέρματα και έδωσε προβάδισμα στο τριφύλλι με 2-0. Ο Κολομβιανός σκόραρε για πρώτη φορά δυο γκολ σε ένα ματς μετά από 3,5 χρόνια και όλα αυτά ενώ προερχόταν από τραυματισμό. Ο Ιμπάρμπο έδειξε πόσο απαραίτητος είναι στο παιχνίδι του τριφυλλιού.
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου. Αν και μπήκε για να παίξει άμυνα και να χτυπήσει στην αντεπίθεση, τα κατάφερε εξαιρετικά και πέτυχε δυο τέρματα που του έδωσαν το προβάδισμα και θα μπορούσαν να του δώσουν και τη νίκη.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου. Το τριφύλλι μπήκε για να παίξει με το χρόνο και κλείστηκε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε πίσω. Αν πίεζε λίγο παραπάνω μπορεί να έβρισκε ένα ακόμη γκολ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ