Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ 1-1

Ύστερα από ένα κακό πρώτο 45λεπτο, Λεβαδειακός και ΑΕΛ παρουσίασαν καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μισό, σκόραραν, αλλά νικητής δεν αναδείχθηκε. Στο 1-1 οι δύο ομάδες, με σκόρερ τους Τόνι Σίλβα και Ντοντό.

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στη Βοιωτία ανάμεσα σε Λεβαδειακό και ΑΕΛ. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονταν από τρίποντα στη Super League, αλλά στην αναμέτρηση του Σαββάτου (1/10) περιορίστηκαν στο 1-1. Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League, ο Λεβαδειακός πήγε στους 4 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ στους 5.

Ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να αποσπάσουν το τρίποντο, με τη πλάστιγγα να γέρνει ελαφρώς προς τη μεριά των Βοιωτών αναφορικά με το σύνολο που ενδεχομένως να άξιζε περισσότερο την επικράτηση. Ο Τόνι Σίλβα για τον Λεβαδειακό σκόραρε σε δεύτερο σερί ματς, ενώ ο Ντοντό σημείωσε το πρώτο του στην Ελλάδα.
“Υπνώτισαν” στο πρώτο, ξεσήκωσαν στο δεύτερο

Αυτό το 3-5-2 της ΑΕΛ έδειχνε να έχει εγκλωβίσει τον Λεβαδειακό στο πρώτο ημίχρονο. Η μπάλα έφτανε με δυσκολία στον Βαγγέλη Μάντζιο. Οι Βοιωτοί επιχειρούσαν να κάνουν παιχνίδι από πίσω, με τα στόπερ, τους Ουόν και Μεντί. Γενικά με μακρινές μεταβιβάσεις το… πάλευαν οι “πράσινοι” αφού με τη μπάλα κάτω προέκυπταν εμπόδια.

Ο Ζεζίνιο αδυνατούσε να οργανώσει για τους γηπεδούχους, αφού έπεφταν γρήγορα επάνω του δύο και τρεις παίκτες της ΑΕΛ. Για αυτό στα μέσα του πρώτου μέρους ο Ράτκο Ντόστανιτς τον πέρασε αριστερά, γύρισε το σχήμα από 4-2-3-1 σε 4-4-2, με τον Γιακουμάκη δίπλα στον Μάντζιο. Οι δύο κεντρικοί χαφ, ωστόσο, Κουλιμπαλί και Μαχαίρας, δεν είναι παίκτες που μπορούν να περάσουν κάθετες μπαλιές και έτσι η δυσκολία στη δημιουργία συνεχίστηκε.

Από την άλλη μεριά η ΑΕΛ έκανε αμυντικό παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο. Πρόσεχε κυρίως πώς θα διαφυλάξει το μηδέν. Ο Ναζλίδης πολλές φορές έφευγε από τη γραμμή κρούσης, το χώρο δράσης του, πήγαινε κεντρικά για να δίνει βοήθειες, με τον Αβραάμ να ανεβαίνει στη θέση του. Στο 45′, ο Ναζλίδης πέρασε μια τρομερή κάθετη πάσα στον Ρέντζα, ο οποίος από δεξιά έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ντοντό δεν πρόλαβε να σουτάρει, με αποτέλεσμα να διώξει σε κόρνερ ο Κουλιμπαλί. Γενικά ένα κλειστό πρώτο μέρος, με υπερβολικά πολλά λάθη.

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

4ος: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Μαχαίρας, Γιακουμάκης (90′ Καραμπουέ), Ζεζίνιο, Κουλιμπαλί (71′ Μπελγκαζουανί), Τόνι Σίλβα, Μάντζιος.

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (61′ Βαρέλα), Φατιόν (80′ Λαμπρόπουλος), Γκόλιας, Ναζλίδης (88′ Ντέλετιτς), Ντοντό, Αβραάμ.

Γκολ: 55′ Τόνι Σίλβα – 66′ Ντοντό

Κάρτες: 90′ Μουλόπουλος – 24′ Αναστασόπουλος, 90′ Γκόλιας

Σε αντίθεση με τις προσπάθειές του στο πρώτο μέρος, ο Ζεζίνιο είχε δύο εξαιρετικές πάσες από το 45′ μέχρι το 55′. Η δεύτερη έκανε τη διαφορά. Στο 55′ έστειλε τη μπάλα από αριστερά στην “καρδιά” της άμυνας της ΑΕΛ, ο Κόντορ αδράνησε και ο Τόνι Σίλβα από κοντά άνοιξε το σκορ (1-0)! Ο Άγγελος Αναστασιάδης έριξε στο ματς τον Ουρουγουανό Βαρέλα, στο 61′, για να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα των “βυσσινί”.

Το γύρισε σε 4-2-3-1, με τον Γκόλια δίπλα στον Φατιόν, στα αμυντικά χαφ. Ντοντό στην κορυφή και πίσω του ο Ναζλίδης, δεξιά ο Βαρέλα και αριστερά ο Αβραάμ. Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του ο Βαρέλα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ντοντό πετάχτηκε εντυπωσιακά και με κεφαλιά από κοντά ισοφάρισε σε 1-1, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Μοσχονά! Καμία σχέση το πρώτο μέρος με το δεύτερο, πολύ καλύτερο θέαμα.

Ακολούθησε στο 69′ η φοβερή απόκρουση του Καβουσάκη στο πολύ δυνατό σουτ του Μάντζιου, αλλά και η φοβερή πάσα του Τόνι Σίλβα στον Μπελγκαζουανί στο 72′, η οποία δεν αξιοποιήθηκε, με τον Μαροκινό να σουτάρει στα ουράνια. Με την είσοδο του τελευταίου, δίπλα στον Μαχαίρα πήγε ο Ζεζίνιο και ο “Μπέλγκα” αριστερά στο 4-4-2.

Η είσοδος του Μαροκινού έδωσε πνοή στην επίθεση του Λεβαδειακού. Πήρε πολλές μπάλες από αριστερά. Ο Ντόστανιτς έριξε στο ματς και τον Καραμπουέ, περνώντας δεξιά και τον Τόνι Σίλβα στην κορυφή με τον Μάντζιο. Διαφορετική η ΑΕΛ όμως και την είσοδο του Βαρέλα, ο οποίος θα μπορούσε στο 90′ να “τελειώσει” τους Βοιωτούς, αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Μοσχονάς, κρατώντας το 1-1.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα επιλέξουμε αυτή του 69′. Ο Μάντζιος βρέθηκε απέναντι στον Καβουσάκη, επιχείρησε να τον “σκοτώσει” με ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Κρητικός γκολκίπερ προχώρησε σε μια απίθανη επέμβαση, κρατώντας το ισόπαλο 1-1.
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σωστός σχεδόν σε όλα ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών). Απέφυγε το μεγάλο λάθος και αυτός και οι βοηθοί του, ένα καλό παιχνίδι από το διαιτητικό τρίο, που πέρασε απαρατήρητο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Τον τίτλο του MVP θα δίναμε σε έναν εκ των δύο σκόρερ. Από τη μία ο Τόνι Σίλβα που σκόραρε και έδειξε την ποιότητά του, από την άλλη ο Ντοντό που χάρισε τον βαθμό στην ΑΕΛ και βοήθησε και αμυντικά.
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Μπεκγκαζουανί για τον Λεβαδειακό και Βαρέλα για την ΑΕΛ. Μπήκαν στο δεύτερο μέρος και ανέβασαν επίπεδο τις ομάδες τους. Ο Μαροκινός και ο Ουρουγουανός έδειξαν ορεξάτοι και θα μπορούσαν αμφότεροι να σκοράρουν.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος. Πολύ κακό θέαμα, ελάχιστες ευκαιρίες. Ένας Λεβαδειακός που αδυνατούσε να δημιουργήσει και μια ΑΕΛ που πρόσεχε κυρίως τα μετόπισθεν.

Photo credits: Action Images

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ