Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 Επίδειξη δύναμης από την παράγκα

Άλλο ένα πρωτάθλημα έχει κάλπικη σφραγίδα καθώς με πρωταγωνιστές τους Δελφάκη, Κουρέντα γράφτηκε το τελικό Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1.

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε η πρόθεση των παικτών του να πιέσουν ψηλά τον Ολυμπιακό, παρότι έχασε τον Τόνσο που υπέστη τράβηγμα νωρίτερα στην προθέρμανση. Οι φιλοξενούμενοι στο 10΄ είχαν την πρώτη και τελευταία αξιόλογη επίθεση στο ημίχρονο, με τον Ιντέγε να πιάνει ανενόχητος μια αδύναμη κεφαλιά που δεν δυσκόλεψε τον Γκορμπούνοφ.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας επιθετικός μονόλογος για τον Ατρόμητο, ο οποίος αν ήταν πιο εύστοχος και δεν είχε τον βοηθό Κουρέντα, θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Αρχικά στο 19΄ με τον Λε Ταλέκ να βγάζει τετ α τετ τον Στόιτσεφ, ο οποίος από πλάγια θέση σούταρε πάνω από την εστία. Η φάση προήλθε από λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού που έδειξε από τα πρώτα λεπτά να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην πίεση των παικτών του Ατρομήτου. Στο 25΄ και πάλι ο Λε Ταλέκ έβγαλε μαγική πάσα στον Στόιτσεφ, ο οποίος μόνος απέναντι στον Καπίνο έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία.

Σαν να μην του έφτανε η δυστοκία του Σέρβου, ο Ατρόμητος έπεσε και πάνω σε μια τραγική διαιτησία. Στο 5΄ ο Κουρέντας υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Βασιλείου, ενώ στο 8΄ ο Δελφάκης αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι του Ντα Κόστα σε προσπάθεια του Στοίτσεφ. Στο 27΄ ο Κουρέντας ξαναχτύπησε ακυρώνοντας κανονικό γκολ του Λε Ταλέκ ως οφσάιντ. Ο Ατρόμητος συνέχισε παρόλα αυτά να πιέζει και δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ο Βασιλείου μόνος μέσα στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ούμπιδες που πέρασε αρκετά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία πριν οι δύο ομάδες πάνε με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην δεύτερη ουσιαστικά επίσκεψή του μέσα στην περιοχή. Στο 54΄ ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό, ο Ιντέγε πήδηξε μόνος του μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό

Μετά το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν, με τον Ατρόμητο σωστόσο να παραμένει πιο επικίνδυνος και να ψάχνει περισσότερο το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να «κλειδώσει» το ματς και στο 70΄ ο Ιντέγε από το ύψος της περιοχής ανάγκασε τον Γκορμπούνοφ να αποκρούσει το πλασέ του Νιγηριανού.

Στο 81΄ ο Ατρόμητος με τον Στόιτσεφ (ξανά) έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Λαζαρίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Σέρβος μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Καπίνο σταμάτησε την προσπάθειά του. Στα τελευταία λεπτά ο Ατρόμητος ανέβηκε για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς να καταφέρει κάτι αξιόλογο και έτσι έμεινε το 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας του Περιστερίου με τον Κορακάκη στον πάγκο της.

Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ-Κατράνης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης-Κεϊτά, Μπάγκα (64΄ Μπρίτο)-Στόιτσεφ (85΄ Παπαδόπουλος), Ούμπιδες, Βασιλείου (72΄ Λημνιός)-Λε Ταλέκ.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο-Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος-Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς-Σεμπά, Φορτούνης (88΄ Ρομαό), Ελιονούσι (84΄ Πάρντο)-Ιντέγε.

Το ταμείο του αγώνα: Ο Ατρόμητος ήταν ισοπεδοτικός στο πρώτο μέρος και τα είχε όλα. Δεν είχε μόνο τη διαιτησία με το μέρος του που του στέρησε τη δυνατότηα να προηγηθεί, αλλά και το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, με τον Στόιτσεφ να σπαταλά αρκετές ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός με δύο ευκαιρίες κατάφερε να φύγει με τους βαθμούς, με μια άμυνα παιδική χαρά. Αυτοί που έκριναν το ματς Ο Δελφάκης και οι βοηθοί του με τις αποφάσεις του αρχικά έκριναν το ματς. Από αγωνιστικής πλευράς ο Ιντέγε ήταν εκείνος που με το γκολ του έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Μοιραίος ο Στόιτσεφ που έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ο χειρότερος αγώνα: Το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και κυρίως ο Ντα Κόστα πέρασαν δύσκολες καταστάσεις στο α΄ ημίχρονο, με αρκετά λάθη από την πίεση των παικτών του Ατρομήτου. Γενικά οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν και πάλι πολλά αμυντικά κενά με παιδαριώδη λάθη.

Ο έλεγχος των διαιτητών: Τραγική διαιτησία από τον Δελφάκη και τον α΄ βοηθό Κουρέντα με τον Ατρόμητο να δικαιούται να παραπονιέται για αλλοίωση αποτελέσματος. Δύο ανύπαρκτα οφσάιντ με ένα ακυρωθέν γκολ και ένα μη καταλογισμό πέναλτι ο απολογισμός στο πρώτο μέρος εις βάρος της ομάδας του Περιστερίου.

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 26/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 26/4/2024 Παρασκευούλα με Σελήνη από το ζώδιο του Τοξότη σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα, με την διάθεση ανεβασμένη και την δίψα για...