Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Greenpeace κρέμασε πανό έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Photos)

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία για την συμφωνία εμπορική συμφωνία ΕΕ – Καναδά (CETA) προχώρησαν ακτιβιστές της Greenpeace. Οι ακτιβιστές πήγαν στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και κρέμασαν πανό διαμαρτυρίας.

Το πανό ξεδιπλώθηκε από την ταράτσα των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ με το μήνυμα «Ο Τσίπρας αγαπά τη CETA – Οι Έλληνες όχι».

Η Greenpeace, με αφορμή το μπλοκάρισμα στην υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά από την περιφέρεια της Βαλονίας στο Βέλγιο τονίζει: «Ελπίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα παραδειγματιστεί από τα μαθήματα πολιτικού ήθους και ακεραιότητας που παρέδωσε στην Ευρώπη ο κ.Magnette με τη στάση του, αν θέλει πραγματικά να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, τα δικαιώματα των πολιτών και τελικά την ίδια την Ευρώπη», αναγράφει η Greenpeace Greece σε ανάρτησή τηςστο Twitter

H Greenpeace καλεί τον κ. Τσίπρα να αξιοποιήσει το υπάρχον κλίμα ενάντια στη συμφωνία και να δηλώσει την αντίθεση της ελληνικής κυβέρνησης στην επικύρωσή της και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν τη CETA σε περίπτωση που τελικά η συμφωνία κατατεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η εμπορική συμφωνία CETA μεταξύ ΕΕ-Καναδά έχει εγείρει ενστάσεις από πολλούς που υποστηρίζουν ότι παρακάμπτει τόσο τους νόμους των κρατών και της ΕΕ όσο και τα δικαστήρια. 

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ