Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα βρίσκονται τα capital control που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015. Έχουν εξεταστεί ήδη δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες και οικονομολόγοι οι οποίοι φέρονται να κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης».

Η εισαγγελική έρευνα, η οποία διενεργείται με άκρα μυστικότητα εδώ και μήνες, ξεκίνησε με αφορμή αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθαν και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των τραπεζικών περιορισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός , όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά», ερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς κακουργηματικών πράξεων αλλά και το αδίκημα της «εσχάτης προδοσίας».

Παράλληλα, ο εισαγγελέας συγκεντρώνει σχετικά έγραφα, από αρμόδιες αρχές, στην προσπάθεια του να ρίξει φως στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται, πάντως, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές, ο εισαγγελέας να προσκρούσει σε ευθύνες μελών των κυβέρνησης με αποτέλεσμα με βάση το Σύνταγμα να σταματήσει την έρευνα και για αυτό το συγκεκριμένο σκέλος της έρευνας να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, η οποία είναι αρμόδια σε αυτή την περίπτωση να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...