Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανασχηματισμός: Τα επτά πρόσωπα – κλειδιά – Ποιοι είναι

– Αναβολή αλλά όχι ακύρωση του ανασχηματισμού έφερε η απόφαση του ΣτΕ
– Βάζει σε θέσεις – κλειδιά της κυβέρνησης τεχνοκράτες ο Αλέξης Τσίπρας
– Πρόσωπα της γενιάς του Πρωθυπουργού στο νέο υπουργικό συμβούλιο
– Μετά τον κόλαφο για τις τηλεοπτικές άδειες ο ανασχηματισμός αλλάζει ατζέντα

Ένα νέο υπερυπουργείο, αλλά και οι επενδύσεις φέρνουν καραμπόλες με πολλά από τα γνωστά πρόσωπα να αλλάζουν θέσεις η άλλα να βρίσκονται εκτός κυβερνητικού σχήματος. Πολλοί νέοι όμως φαίνεται ότι θα αξιοποιηθούν και το νέοι έχει να κάνει και με την ηλικίας τους καθώς κατά πολλούς στον δομικό ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αξιοποιήσει και πρόσωπα που ανήκουν στη γενιά των 40αρηδων.

Στα σίγουρα του ανασχηματισμού οι περισσότεροι βάζουν μόνο το Οικονομικό επιτελείο αν και μάλλον βγαίνει εκτός ο Τρύφων Αλεξιάδης. Από ‘κει και ύστερα φαίνεται ο Νίκος Παππάς, αν και η εμπλοκή με το ΣτΕ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, μάλλον οδεύει σε ρόλο-κλειδί στο ζήτημα των επενδύσεων.

Βαρύνουσας σημασίας θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει το νέο υπουργείο Επενδύσεων με αυξημένες αρμοδιότητες, κάτι που δημιουργεί και τα προβλήματα με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Από την “παλιά φρουρά” ακόμη και αν δεν είναι στη θέση του αντιπροέδρου ο Γιάννης Δραγασάκης θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο, ειδικά σε ότι αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, έναν τομέα στον οποίο και ειδικά στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ενισχύσει με νέα πρόσωπα που έχουν αποδείξει ωστόσο την αξία τους, όπως τονίζει το Μαξίμου.

Έτσι με τον αναμενόμενο ασχηματισμό ρόλο αναμένεται να αναλάβουν οι κύριοι: Τζανακόπουλος, Πιτσιόρλας, Γιώργος Τσίπρας και Στάικος, αλλά και οι κυρίες Βάκη και Αχτσιόγλου.

Σε άλλο υπουργείο αναμένεται να βρεθούν οι κύριοι Κουρουμπλής και Μπαλάφας, βέβαιο θεωρούν πολλοί ότι αλλάζει θέσει, μένοντας στο κυβερνητικό σχήμα η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ερωτηματικό μπαίνει πλάι στο όνομα του Ανδρέα Ξανθού.

Ο Γιάννης Μουζάλας, αν ο ίδιος το θελήσει θα είναι ο νέος υπουργός στο νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αν όχι θα πάρει τη θέση του όπως όλα δείχνουν ο Δ. Βίτσας.

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ