Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Στους μπολσεβίκους τα “πλούτη” των Τσάρων

Του Γιώργου Κράλογλου

Σκηνές απείρου επαναστατικού κάλλους, στις τηλεοράσεις, από τον κομισάριο Παππά και τον σύντροφο Πολάκη “…Με τα 48.800.000 ευρώ που εισπράχτηκαν από τις άδειες καναλιών, μετά από 27 χρόνια για πρώτη φορά (αυτό θυμίζει Παττακό… αλλά τέλος πάντων) προκηρύσσουμε 4.000 θέσεις σε νοσοκομεία και εποπτευόμενους οργανισμούς” . Με άλλα λόγια “σύντροφοι μπολσεβίκοι μην λακίζετε… το κράτος πατερούλης είναι εδώ…”.

Ήταν να ανατριχιάζεις χθες παρακολουθώντας τον κομισάριο Παππά έξω από το μέγαρο Κρεμλίνου (γνωστό και ως Μαξίμου) με έκδηλη λαϊκή συγκίνηση να αναγγέλλει στον λαό ότι η κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση επισυμβαίνει…

Απολαύστε βασικά σημεία της δήλωσης που παραπέμπει σε εποχές “Ρομπέν των Δασών” “…Τα λεφτά από την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες έχουν εισπραχθεί και διοχετεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν τόπο ακριβώς για να γιατρεύονται οι μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση που επισυμβαίνει αυτή τη στιγμή παίρνει σάρκα και οστά”.

Ο δε σύντροφος Πολάκης με ύφος “Ιβανόη” εξηγούσε αυτό που επισυμβαίνει στον τόπο μετά από 27 χρόνια “…Πρόκειται για μαζικότατη ένεση προσωπικού στο σύστημα υγείας. Προκηρύσσουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, 4.000 θέσεις στα νοσοκομεία, στις υγειονομικές δομές και τους εποπτευόμενους οργανισμούς, 12μηνης διάρκειας με τα αντίστοιχα επιδόματα. Στόχος μας είναι αυτοί οι άνθρωποι από τις αρχές του Γενάρη να δουλεύουν στα νοσοκομεία”.

Όλα αυτά όντως επισυνέβησαν… χθες. Και μάλιστα μπροστά στις τηλεοράσεις. Οπότε ούτε τα ΜΜΕ μπορούν να τα αμφισβητήσουν ούτε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφού αποφασίσθηκαν (όπως επίσης δηλώθηκε) σε σύσκεψη στο Μέγαρο Κρεμλίνου (γνωστό και ως Μαξίμου).

Και τώρα ας ψάξουμε που κρύβονται τα ψέματα τόσο σε αυτά που δήλωσαν οι Παππάς και Πολάκης όσο και σε εκείνα που μας είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό και από το βήμα της Βουλής ότι τα 246.000.000 ευρώ των “Τσάρων” καλαναρχών θα διανεμηθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Μια εβδομάδα μετά ο σύντροφος Πολάκης παίρνει (από τα 246 .000.000 ευρώ) τα σίγουρα 48.800.000 ευρώ για διορισμούς στα νοσοκομεία και στους εποπτευόμενους Οργανισμούς του υπουργείου Υγείας με κανονικές αμοιβές και με τα επιδόματα…

Τι σημαίνει αυτό. Ότι τα 48.800.000 που μπήκαν στον κορβανά κατευθύνονται μόνο σε διορισμούς. Κομματικούς διορισμούς ως είθισται…

Δέχομαι βεβαίως ότι και οι προς διορισμό μπολσεβίκοι θα είναι άνεργοι οπότε, θεωρητικά, ταιριάζουν με τα περί ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά όταν μιλάμε για ευπαθείς ομάδες το μυαλό μας, κατά την περίοδο της κρίσης, πηγαίνει μάλλον αλλού.

Και τέλος πάντων, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εύκολο να σκεφτούμε νέους διορισμούς σε ένα κράτος στο οποίο περισσεύουν εκατοντάδες χιλιάδες και πάνω από 1.000 Οργανισμοί. Μέχρι και αυτός της αποξήρανσης της Κωπαΐδας…

Αλλά ας ανασκαλίσουμε και τα επόμενα νέα ψέματα προς τον λαό αλλά και προς τους μπολσεβίκους.

Οι προσλήψεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα γίνουν τον Γενάρη. Άρα αν πάμε για εκλογές, μέχρι τον Γενάρη, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ σύντροφοι… γιατί έχουμε ήδη στην τσέπη μας έτοιμες 4.000 προσλήψεις.

Αν δεν πάμε για εκλογές όμως ας κρατήσουμε, εμείς οι υπόλοιποι, τη σημερινή ημερομηνία με τις εξαγγελίες για να δούμε και τη συνέχεια τους. Και τα αποτελέσματά τους.

Να δούμε αρχικά αν πράγματι επισυμβαίνει… η οικονομική και η κοινωνική σταθεροποίηση που την βλέπει μόνο ο κομισάριος Παππάς.

Γιατί σε ό,τι αφορά την οικονομία η σημερινή ύφεση δεν πρόκειται να αναστραφεί με τα 48.800.000 των αδειών.

Και σε ό,τι αφορά την κοινωνία οι συνταξιούχοι που έφθασαν μέχρι την πόρτα του μεγάρου Κρεμλίνου (γνωστού και ως Μαξίμου) την επόμενη φορά θα μπούνε μέσα… Θα μπούνε μέσα…

Να δούμε επίσης αν θα πάρουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άλλα λεφτά από τους υπερθεματιστές. Γιατί ο νόμος των αδειών που δόθηκαν είναι στον αέρα με ερώτημα συνταγματικότητας. Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η επόμενη δόση θα εισπραχθεί (αν εισπραχθεί) από κυβέρνηση Τσίπρα. Συνεπώς, προς ώρας, τα λεφτά των “τσάρων” πάνε μόνο σε κομματικούς διορισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ