Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα επόμενα βήματα της στρατηγικής Μητσοτάκη

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς όλους και τα επόμενα βήματα της στρατηγικής του κόμματος.

Την πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης θέτει ως κυρίαρχο στόχο εφεξής η Νέα Δημοκρατία, διευρύνοντας ταυτόχρονα τα πεδία άσκησης αντιπολιτευτικής πίεσης προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr.

Με σύμμαχο τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν σταθεροποίηση, με τάσεις ανόδου, της διαφοράς της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι «γαλάζιοι» επιτελείς σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα της στρατηγικής του κόμματος, με βασικές προτεραιότητες την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης προς την εναλλακτική πρόταση εξουσίας της ΝΔ και τη διεύρυνση της διεισδυτικότητας του αρχηγού της σε πιο λαϊκά στρώματα.

Απόλυτη ικανοποίηση

Στην Πειραιώς δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι από την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην πρόσφατη, εξαιρετικά υψηλών τόνων συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, η οποία έγινε κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό, όπως λένε, διότι επιτεύχθηκαν και οι δύο στόχοι που είχαν τεθεί από τη ΝΔ, και συγκεκριμένα, και να καταδειχθεί ότι οπρωθυπουργός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα ζητήματα διαφάνειας για να ξεφύγει από τη δεινή πολιτική θέση στην οποία τον έχουν οδηγήσει η αποτυχία της πολιτικής του και τα ψέματα στα οποία τη στήριξε, αλλά και να αναδειχθεί η διαφορετική, συγκροτημένη και μακριά από εντυπωσιασμούς εναλλακτική πρόταση που διαθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση και στα ζητήματα της διαφάνειας.

«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Νόμιζε ότι θα στριμώξει τη Νέα Δημοκρατία με τις χιλιοειπωμένες λασπολογικές αναφορές του», λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός βρέθηκε τελικάνα απολογείται ο ίδιος» για τα «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών, που αρνείται να φέρει στη Βουλή, γιατην απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης, με μια αδιαφανή και επιζήμια διαδικασία, για τη σκανδαλώδη υπόθεση Καλογρίτσα, για τους χειρισμούς της AtticaBank, των «κουμπάρων υπουργών» κ.ά.

Ενισχύθηκε η εικόνα του Κυριάκου

Η ικανοποίηση των συνεργατών του αρχηγού της ΝΔ εδράζεται κυρίως στην εκτίμηση ότι με την παρουσία του ο κ. Μητσοτάκης ενίσχυσε την εικόνα τού εν αναμονή πρωθυπουργού, ο οποίοςμάλιστα έτεινε χείρα σε όλους τους Έλληνες, ακόμη και σε εκείνους που πίστευαν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε χαρακτηριστικά. Σημασία αποδίδουν οι ίδιοι κύκλοι και στην επιλογή του κ. Μητσοτάκη να πλέξει το εγκώμιο των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντ. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή, αλλά και να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στο εσωτερικό του κόμματος ότι «δεν θα ασχοληθεί με τη…λάσπη», άρα με το παρελθόν του κόμματος.

Αφουγκραζόμενοι το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εκτιμούνότιτο είδος και το ύφος των αντιπαραθέσεων που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν είναι αυτά που θέλουν οι πολίτες, όπως επίσηςκαι ότι αυτού του είδους η αντιπαράθεσητους έχει κουράσει. Θεωρούν, δε,ότι η στρατηγική πόλωσης είναι μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης και δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν τον κ. Τσίπρα σε αυτό το επίπεδο. Προς επίρρωση, μάλιστα, επαναλαμβάνουντην αναφορά του κ. Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό: «Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω». Και λένε ότι αυτό θα καταδειχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από τονλόγο και τις πρωτοβουλίες της ΝΔ.

Mε γάντια στο ρινγκ

Ωστόσο, παράλληλα σπεύδουν να προσθέσουνότι η συζήτηση έδειξε πως «αν ο Κυριάκος θέλει να βάλει τα γάντια και να μπει στο ρινγκ, μπορεί να το κάνει. Δεν θέλουμε να πάμε έτσι στις εκλογές, αλλά δεν είμαστε μόνοι μας στο γήπεδο. Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτό», λένε χαρακτηριστικά οι «γαλάζιοι» επιτελείς.

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ συνεχίζουν να εκτιμούν ότι το πολιτικό κλίμα είναι ιδιαίτερα ρευστό και ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν εξελίξεις και εντατικοποιούν τις προσπάθειες, προκειμένου να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη διαθέτει τη μοναδική αξιόπιστη, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Οι σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη που είναι επιφορτισμένοι με την ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δημοσκοπήσεων εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο πολιτικός λόγος της ΝΔ επί των ημερών της νέας της ηγεσίας έχει εξαιρετικά σημαντική διεισδυτικότητα στην κοινωνία των επιστημόνων, των μικρομεσαίων και γενικότερα της λεγόμενης μεσαίας τάξης. Θα πρέπει, ωστόσο, να γίνουν και άλλα βήματα, προκειμένου να κατακτήσει η ΝΔ σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε πιο ασθενή εισοδηματικά στρώματα, αλλά και σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως οι γυναίκες και οι νέοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 54-55

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 54-55 Επεισόδιο 54 Η απόφαση του Δημήτρη να μην υπογράψει...