Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Να «κάψει» τον ανασχηματισμό θέλει η ΝΔ

Κυβέρνηση σε αποδρομή και κόμμα «στα κάγκελα» διαπιστώνει η Νέα Δημοκρατία μετά και τη χθεσινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον του κόμματός του, εκτιμώντας πως ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα μέσα από τον επικείμενο ανασχηματισμό.

«Το κυβερνητικό πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται και δεν μπορεί να σταματήσει από τον ανασχηματισμό» σχολιάζουν από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε πρόσωπα παρά μονάχα σε αυτό του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ το βλέμμα όλων στρέφεται εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο συνεδριάζει σήμερα με τη ΝΔ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «πραξικοπηματικές παρεμβάσεις» στη Δικαιοσύνη και να τον εγκαλεί για την πλήρη στήριξη στον Νίκο Παππά από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και εκτιμώντας ότι ο εκλογικός αιφνιδιασμός καραδοκεί ανά πάσα στιγμή, ειδικά εάν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Παππά είναι αρνητική για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει με έντονο προεκλογικό άρωμα τις περιοδείες του, επισκεπτόμενος σήμερα την Ελευσίνα. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων, με τη Συμφωνία Αλήθειας να βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρημάτων του για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής.

Την ίδια ώρα στο Μοσχάτο δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν την επίσκεψη του Κύπριου δικηγόρου ειδικευμένου στις υπεράκτιες εταιρίες να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Ενδεικτικό είναι ότι η Νέα Δημοκρατία με τρεις ανακοινώσεις της την Κυριακή επιμένει να ζητά απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να σημειώνουν πως επιβεβαιώνεται ότι «το επιχείρημα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς καταρρέει με κρότο». «Ας σταματήσει επιτέλους τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και ας εξηγήσει στους απογοητευμένους πολίτες που εξαπάτησε, τι σχέση έχει με τους ανθρώπους των Panama Papers που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου. Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου – ειδικευμένος στις offshore – στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;» διερωτώνται στο Μοσχάτο.

newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ