Παραιτήθηκαν τρία μέλη της Επιτροπής Διοίκησης - Επενέβη η Αστυνομία έπειτα από μήνυση ανταγωνιστή επιχειρηματία όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα.

Μετά τις καταγγελίες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταμπουλή ότι μέλος του κόμματος όχι μόνο πήρε έργο σίτισης προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ αλλά θα ελέγχεται από την κόρη του, καθώς τις αιχμές για σπατάλες στο προσφυγικό από τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέα Βουδούρη, έρχεται μία ακόμη καταγγελία να... τριτώσει το κακό των «φίλιων πυρών» για την κυβέρνηση.

Η κυρία Διονυσία Μπρίνια, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και διορισμένη στην Επιτροπή Διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πατρών (ΠΕΑΚ), υποστηρίζει ότι η Διοίκηση παραχώρησε το γήπεδο «Τόφαλος» σε επιχειρηματία «ευεργέτη» (όπως τον χαρακτηρίζει) της τοπικής νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ αντί του ποσού των μόλις 2.600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και της χρήσης δύο κυλικείων. Τρία μέλη της επιτροπής παραιτήθηκαν πριν από μερικές ημέρες, με πληροφορίες να σχετίζουν τους την απόφασή τους αυτή με την παραχώρηση του γηπέδου.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Η κυρία Διονυσία Μπρίνια προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο κολυμβητήριο της Πάτρας τα τελευταία περίπου 15 χρόνια. Είναι μητέρα τριών παιδιών που ασχολούνται με τον υγρό στίβο, η μικρότερη κόρης της μάλιστα είναι μέλος στην εθνική ομάδα κορασίδων στο πόλο. Όπως ισχυρίζεται, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ της πρότεινε να τοποθετηθεί στην Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ που διαχειρίζεται τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Πάτρα.

«Είμαι μέλος του Νοτίου Κεντρικού Τμήματος που ανήκει στη Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα. Όταν είδαν ότι έχω σχέση με το κόμμα, με πρότειναν ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ», λέει η ίδια στο protothema.gr. Όμως αν και ξεκίνησε με πολλή όρεξη για να λύσει τα προβλήματα, όπως το ακατάλληλο νερό στο οποίο καταγγέλλει ότι κολυμπούσαν τα παιδιά στο κολυμβητήριο και για το οποίο έχει υποβάλει μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, διαπίστωσε όχι μόνο την αδιαφορία αλλά και περίεργες πρακτικές. Αποκορύφωμα ήταν η παραχώρηση του γηπέδου «Τόφαλος» στον Πατρινό επιχειρηματία Βαγγέλη Λιόλιο, ιδιοκτήτη της αλυσίδας «Coffee Island» και της ομάδας μπάσκετ του Προμηθέα που φέτος αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία.

Σύμφωνα με το συμφωνητικό που υπεγράφη στις 9 Αυγούστου 2016, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ παραχώρησε το γήπεδο «Τόφαλος» στον επιχειρηματία κ. Βαγγέλη Λιόλιο αντί του ποσού των 2.650 ευρώ μηνιαίως για ένα χρόνο με δικαίωμα προτίμησης για άλλα δύο χρόνια, μαζί με το δικαίωμα χρήσης των δύο κυλικείων. Ο επιχειρηματίας υποχρεούται να κάνει μια σειρά από εργασίες για την ανακατασκευή του γηπέδου με δικές του δαπάνες, με την υποσημείωση ότι θα παραμείνουν προς όφελος των παραχωρούμενων μόνο αν ο χρήστης παραμείνει επί τρία συναπτά έτη, ενώ στους όρους του συμφωνητικού προβλέπεται ακόμη ότι οι δαπάνες για κατανάλωση νερού, ρεύματος, πετρελαίου και καθαριότητας βαρύνουν το ΠΕΑΚ. Η κυρία Μπρίνια χαρακτήρισε ως χαριστική την παραχώρηση και προέβη σε ενυπόγραφες καταγγελίες, με επιστολές της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Κοντονή, το Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστή Παπαϊωάννου, αλλά και εξώδικη δήλωσή της προς της Επιτροπή Διοίκηση του ΠΕΑΚ της οποίας είναι μέλος.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας, το μέλος της Επιτροπής Διοίκησης υποστηρίζει ότι συμφωνητικό «έχει υπογραφεί παράνομα, ενώ δεν υπάρχει απόφαση συνεδρίασης, ούτε πρακτικά, εκτός κι αν τα γράψουν εκ των υστέρων, κάτι όμως που μετά από το εξώδικο που έχω στείλει στο πρόεδρο με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη, δεν είναι εύκολο να γίνει. Για να επισπευσθεί αυτό που είχαν υποσχεθεί στο μεγάλο «ευεργέτη» της τοπικής νομαρχιακής, το μέγα χορηγό του ραδιοφωνικού σταθμού «κόκκινο», κ. Λιόλιο, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ Προμηθέας ΚΑΕ., ο κ. Κόντης ενώ απείχε ο γραμματέας, καθώς και η αναπληρωτής του σε παραπάνω από τρεις συνεδριάσεις, δεν έφερε το θέμα της αντικατάστασής τους σε καμία συνεδρίαση, και με εντελώς τυχοδιωκτικό τρόπο έφερε προς ψήφιση ένα συμφωνητικό, του οποίου οι όροι ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο και το κυριότερο πετάνε εκτός γηπέδου πολλά παιδιά που ανήκουν σε μικρότερα σωματεία, με παράνομο τρόπο». Το protothema.gr φιλοξενεί ως οφείλει τις επώνυμες καταγγελίες και επιστολές της κυρίας Μπρίνια, διορισμένου μέλους της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ, χωρίς φυσικά να τις υιοθετεί.

Σε άλλη της επιστολή η κυρία Μπρίνια κάνει λόγο για σπατάλες. «Κανείς δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες μου και αυτό είναι λυπηρό. Οι μόνοι που με κάλεσαν ήταν από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου με πέρασαν από Ιερά εξέταση από τις 8 το βράδυ μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα και μου ζητούσαν να αποσύρω τη μηνυτήρια αναφορά και να παραιτηθώ. Τους είπα ότι υπάρχει κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και πρέπει να σκεφτούμε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων αν θέλουμε να τους κοιτάμε στα μάτια» δηλώνει η κυρία Μπρίνια στο protothema.gr.


Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ


Το protothema.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ κ. Κωνσταντίνο Κόντη και του ζήτησε μία απάντηση στις καταγγελίες που υπάρχουν από το τακτικό μέλος της επιτροπής Διονυσία Μπρίνια. Ο κ.Κόντης δήλωσε ότι η σύμβαση είναι συμφέρουσα για το Δημόσιο καθώς εκτός από το μηνιαίο μίσθωμα των 2.650 ευρώ περιλαμβάνει και πολλά ανταποδοτικά, όπως τα έργα για την ανακαίνιση του γηπέδου που ξεπερνούν σε κόστος τις 40.000 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας έχει δεσμευθεί από τη σύμβαση και για έργα 20.000 ευρώ στο κλειστό γυμναστήριο «Κουκούλι». Ακόμη ο κ. Κόντης ήταν κατηγορηματικός, ότι δεν θα στερηθούν ώρες προπόνησης τα παιδικά τμήματα, όχι μόνο του μπάσκετ, αλλά και των άλλων αθλημάτων που φιλοξενούνται στο γήπεδο, όπως βόλεϊ, πινγκ πονγκ και άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την επομένη της επικοινωνίας μας με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚ κ. Κόντη, τόσο ο ίδιος, όσο ο αντιπρόεδρος και η ταμίας, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους. Επισήμως οι λόγοι των παραιτήσεων δεν έχουν γίνει γνωστοί. Ωστόσο πηγές από την Πάτρα σχετίζουν την απόφασή τους με τη σύμβαση παραχώρησης του γηπέδου στον ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ «Προμηθέας».


Μηνύσεις και επέμβαση αστυνομίας στο «Τόφαλος»Ένταση επικράτησε πριν από μερικές ημέρες στο γήπεδο «Τόφαλος», όταν επιχειρηματίας που διατηρεί δύο αυτόματους πωλητές κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ για την παραχώρηση των δύο κυλικείων, καθώς πλήττονταν τα συμφέροντά του. Μάλιστα επενέβη και η αστυνομία με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σύμφωνα ωστόσο με τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΠΕΑΚ κ. Κόντη, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν είχε έννομο συμφέρον, αφού το συμφωνητικό που υπεγράφη μαζί του αφορούσε μόνο τους δύο αυτόματους πωλητές και δεν είχε δικαίωμα να προσβάλλει το συμφωνητικό για την παραχώρηση χρήσης των δύο κυλικείων.
Τα δυο πρώτα έγγραφα είναι η επιστολή στον ΓενικόΓραμματέα ΔιαφάνειαςΤο συμφωνητικό παραχώρησης του γηπέδου

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top